tiistai 23. huhtikuuta 2013

I-h-a-n-a-a !

 Ihanaa! 
Kevät kevät kevät!
Jokainen kierros pihassa tarjoaa jotakin uutta.
Kamala kiire, mutta halusin tulla pikaisesti moikkaamaan.
Täällä ollaan ja viesteihinkin yritän taas pian vastailla.

Loistavaa viikon jatkoa!
SHARE:

12 kommenttia

 1. Sama juttu täällä, kevään kukat ilahduttavat kovin!

  VastaaPoista
 2. Voi ihana krookus pläjäys. Jotain pientä siellä omassakin pihassa punkee esille. Isot määrät narskujen tulppaanien alkuja. Pari krookustakin siellä nuppuja aukoi :)

  VastaaPoista
 3. Eikö olekin mahtavaa, kun kaikkialta putkahtelee kasvua!

  ~ Piia Anneli / annelivia

  VastaaPoista
 4. Hei, onpa ihanan keväinen kuva! Katselin muuten äsken kauniita simapullokuviasi aiemmilta vuosilta. Huomasin että olet käyttänyt patenttikorkkisia lasipulloja (Ikean?). Ajattelin myös pullottaa sellaisiin tänä vuonna, mutta pelkään onko pullon korkki ollessaan kiinni siman käydessä niin tiivis että on poksahduksen vaara, onko sinulla kokemuksia tuollaisesta? Miten muuten teet simaa, pidätkö päivän vaiko pidempään huoneenlämmössä, annatko käydä pullotuksen jälkeen kylmässä vaiko huoneenlämmössä?

  Kivaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sattuipa sopivasti, juuri kaivelin aikaisemmin käyttämääni simaohjetta täältä, kun viestisi tuli. Vastaanpa siis saman tien! Eli olen tehnyt siman tällä hesarista otetulla ohjeella http://kaneliajakardemummaa.blogspot.fi/2011/04/simasuut.html
   Siinä sima on päivän huoneenlämmössä, sitten pullotetaan ja siirretään kylmään. Jos on hyvissä ajoin liikenteessä (noin vkoa ennen), tuolla ehtii tulemaan. Jos tulee hoppu, niin sitten kauemmin huoneenlämmössä. Silloin olen pitänyt pidempään käymisastiassa huoneenlämmössä ja pullottamisen jälkeen siirtänyt kylmään.

   Minulla on sekä uusia että vanhoja patenttikorkkisia pulloja käytössä. Olen laittanut korkit kiinni, mutta käynyt "päästelemässä ilmaa" kerran päivässä. Joskus olen ensin laittanut vain korkin päälle, mutten sulkenut sitä. En tiedä onko tuo tarpeellista, mutta muistan lapsuudesta miten sima kerran poksahti suljetussa limsapullossa. Siitä jäi joku trauma:D

   Poista
  2. Hesarin ohjeella minäkin olen tehnyt ja hienosti on aina onnistunut. Kiitos vinkistä tuon "ilman päästelyn" suhteen. Olen myös kuullut traumaattisia tarinoita siitä kun lasipullo täynnä simaa on räjähtänyt keskellä keittiötä. No, katsotaan kuinka käy =)

   Poista
 5. Oh ihanuutta! pian on minullakin tuollaisia krookusmääriä, nyt vain yksittäisiä .

  VastaaPoista
 6. Joo ihan parasta tässä keväässä on, kun kokoajan pihassa tapahtuu ja kasvaa. Ihan hurja tuo auringon voima.

  VastaaPoista
 7. Kauniita krookuksia! Kyllä se kesä sieltä tulee, hitaasti ja varmasti. :)

  VastaaPoista
 8. Joo, kunpa vain ehtisi pihalle...
  No nyt on melkein vapaa viikonloppu tulossa:)

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig