tiistai 21. toukokuuta 2013

Murusen raparperipiirakka

Terassiastiat on siirretty "sikalakaappiin" ja raparperi puskee jo kukkaa. Kesäherkkukausi on siis aloitettu, mutta kun ei millään ehdi päivittää näitä leivontaohjeita. Tässä kuitenkin maukas ja superhelppo raparperipiirakan ohje. Mainio vaikkapa mökkiolohin. Ja mikä parasta, tämä on munaton ja maidoton! Ja on siitä huolimatta saanut kehuja "normiväestöltä". Maistuu siis muullekin kuin pahville. Harvinaisen onnistunut kokeilu.
MURUSEN RAPARPERIPIIRAKKA
(munaton ja maidoton)

Pohja:
4 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 1/2 tl leivinjauhetta
1/2 dl juoksevaa maidotonta margariinia (tai öljyä)
2 1/2 dl kauramaitoa

Päälle:
noin 4 dl pieniä raparperipaloja

Muruseos:
50 g maidotonta margariinia
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja

1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon rasva ja maito, sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
2. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan. Levitä raparperinpalat sen päälle.
3. Nypi muruseoksen ainekset ja ripottele muru piirakan päälle.
4. Paista 200 asteessa uunin alatasossa noin 30 minuuttia.

* Tarjoa piirakka vaniljavaahdon, -kastikkeen tai jäätelön kera. Vastaavia löytyy mm. kaura/soijapohjaisina.
SHARE:

27 kommenttia

  1. Herkulliselta kuulostaa ja pitääpä laittaa korvan taakse tämä ohje.

    VastaaPoista
  2. Sulla on niin kaunis tämä blogi! :) Aivan ihanat kuvat, joista välittyy tunnelma tänne asti.

    Kiitos reseptistä. Itse pähkäilen aina joka juhliin siskolleni jotain "omaa ruokaa", kun hänen ruokavalioonsa eivät kananmunat kuulu. Raparperipiirakkaa en olekaan vielä kokeillut, joten tämä menee testiin tyttären 3-vuotis synttärijuhlille kesäkuussa. Varmasti hyvää.

    Aurinkoista kesää!

    -Jenni

    VastaaPoista
  3. Erittäin tarpeellinen ohje kun lähipiirissä on paljon vegaaneja ja sillä saralla leipomusrepertuaarini on kovin kapea. Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
  4. Kuulostaa hyvältä, menee kokeiluun. Nyt on lupa herkutella kun raparperit ovat niin makoisia.

    VastaaPoista
  5. Hyvältä näyttää -ja varmaan myös maistuu :)

    VastaaPoista
  6. Kokeiltu on ja voin suositella! Erinomainen piiarkka. Pehmeä, kuohkea pohja ja rapea muruseos päällä. Menee suosikkeihin :)

    VastaaPoista
  7. Tää oli kyllä tosi hyvä ja mikä kuohkeus verraten siihen ettei piirakassa ollut yhtään munaa. NAM!

    VastaaPoista
  8. Voi että oli hyvä piiras! Siirryn perus kermaviilireseptistä tähän jatkossakin. Kiitos helposta reseptistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kun kiva kuulla! Kiitos sinulle viestistäsi:)

      Poista
    2. Kiitos reseptistä! Oli todella helppo valmistaa ja herkullista tuli. Resepti piti heti jakaa vegaani ystävälleni. Itse käytin margariinin sijasta oliiviöljyä ja muruseokseen kookosöjyä. Nam! Terv. Satu

      Poista
  9. Ihana ohje! Kokeiltu myös mustikalla. Nyt ajattelin tehdä kaksinkertaisena pellillisen 🌞😀

    VastaaPoista
  10. Ihana resepti! Kokeiltu myös mustikalla. Nyt ajattelin tehdä kaksinkertaisena pellillisen 😀🌞

    VastaaPoista
  11. Leivoin juuri ja tätä teen jatkossakin! Tosi hyvä ohje, kiitos!

    Anu

    VastaaPoista
  12. Tein kaksinkertaisen ohjeen ja siitä tuli juuri sopivan paksu pohja pellilliselle piirakkaa, johon laitoin täytteeksi raparperin lisäksi mansikkaa. Paistoajan ja lämpötilan jätin kuitenkin samaksi kuin alkuperäisessä ohjeessa, eikä ihme kyllä jäänyt yhtään raa'aksi vaan oli täydellisen mehevä! Vinkiksi siis muillekin, jos tulee tarve tehdä isompi määrä kerralla.

    VastaaPoista
  13. Nam! Tein tätä tänään ja siitä tuli tosi hyvää! Olin vähän skeptinen, kun pohjataikina oli niin löysää, mut siitä tulikin tosi mainiota! Korvasin pohjassa ja murussa puolet vehnäjauhosta kaurajauholla ja laitoin desin enemmän raparperia. Laitoin kans puolen tunnin paiston jälkeen viel 7min ylätasolle grillivastuksen alle, tuli ihanan rapsakka pinta! Kiitos hyvästä ohjeesta, jää meillä vakioksi :)

    VastaaPoista
  14. Nam! Tein tätä tänään ja siitä tuli tosi hyvää! Olin vähän skeptinen, kun pohjataikina oli niin löysää, mut siitä tulikin tosi mainiota! Korvasin pohjassa ja murussa puolet vehnäjauhosta kaurajauholla ja laitoin desin enemmän raparperia. Laitoin kans puolen tunnin paiston jälkeen viel 7min ylätasolle grillivastuksen alle, tuli ihanan rapsakka pinta! Kiitos hyvästä ohjeesta, jää meillä vakioksi :)

    VastaaPoista
  15. Aivan loistava ohje! Kiitos <3

    VastaaPoista
  16. Hain internetin syövereistä sellaista mahollisimman simppeliä vegeä raparperipiirakkaohjetta... ja tää on se! Pelkästään hyvässä! Laitoin päällysmurusten sokerit fifty - fifty tavallista ja fariinisokeria ja siitä tuli oikein makuista ja rusahteleva. Hurjan hyvä piirakkaohje!

    Terkuin vegeperhe Joensuusta

    VastaaPoista
  17. Kiitos todella herkullisesta ohjeesta!

    VastaaPoista
  18. Tosi hyvä ja helppo ohje! Ostin vahingossa täysjyvävehnäjauhoja ja vähän jännitti miten ne tässä toimii mutta tuli tosi herkullista! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Joskus olen tehnyt myös hiivaleipäjauhoihin, eli ei ole niin nökönuukaa:)

      Poista
  19. Helppo ohje ja lopputulos ihanan herkullinen, kiitos, ohje jää käyttööni

    VastaaPoista
  20. Laitoin piirakan irtopohjavuoassa ja se vaatikin pidemmän kypsennysajan, mutta todella herkullinen tuli! Voisi kokeilla marjoilla tai suklaahipuillakin. Tää menee suosikkeihin!

    VastaaPoista
  21. Monta kertaa tehty tällä ohjeella, täytettä vaihdellen. Kauramaidon tilalla käytän vettä. Helppo ohje, onnistuu aina ja on todella hyvää.

    VastaaPoista
  22. Olipa nopea ja helppo leipasta! Menee jatkoon👍😊

    VastaaPoista
  23. Hwi, tuli tosi hyvää tällä ohjeella! Menee varmasti jatkoon.

    VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig