MURUSEN RAPARPERIPIIRAKKA
(munaton ja maidoton)
Pohja:
4 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 1/2 tl leivinjauhetta
1/2 dl juoksevaa maidotonta margariinia (tai öljyä)
2 1/2 dl kauramaitoa
Päälle:
noin 4 dl pieniä raparperipaloja
Muruseos:
50 g maidotonta margariinia
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon rasva ja maito, sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
2. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan. Levitä raparperinpalat sen päälle.
3. Nypi muruseoksen ainekset ja ripottele muru piirakan päälle.
4. Paista 200 asteessa uunin alatasossa noin 30 minuuttia.
* Tarjoa piirakka vaniljavaahdon, -kastikkeen tai jäätelön kera. Vastaavia löytyy mm. kaura/soijapohjaisina.
Herkulliselta kuulostaa ja pitääpä laittaa korvan taakse tämä ohje.
VastaaPoistaSulla on niin kaunis tämä blogi! :) Aivan ihanat kuvat, joista välittyy tunnelma tänne asti.
VastaaPoistaKiitos reseptistä. Itse pähkäilen aina joka juhliin siskolleni jotain "omaa ruokaa", kun hänen ruokavalioonsa eivät kananmunat kuulu. Raparperipiirakkaa en olekaan vielä kokeillut, joten tämä menee testiin tyttären 3-vuotis synttärijuhlille kesäkuussa. Varmasti hyvää.
Aurinkoista kesää!
-Jenni
Erittäin tarpeellinen ohje kun lähipiirissä on paljon vegaaneja ja sillä saralla leipomusrepertuaarini on kovin kapea. Kiitos ohjeesta!
VastaaPoistaKuulostaa hyvältä, menee kokeiluun. Nyt on lupa herkutella kun raparperit ovat niin makoisia.
VastaaPoistaHyvältä näyttää -ja varmaan myös maistuu :)
VastaaPoistaKokeiltu on ja voin suositella! Erinomainen piiarkka. Pehmeä, kuohkea pohja ja rapea muruseos päällä. Menee suosikkeihin :)
VastaaPoistaTää oli kyllä tosi hyvä ja mikä kuohkeus verraten siihen ettei piirakassa ollut yhtään munaa. NAM!
VastaaPoistaVoi että oli hyvä piiras! Siirryn perus kermaviilireseptistä tähän jatkossakin. Kiitos helposta reseptistä :)
VastaaPoistaVoi kun kiva kuulla! Kiitos sinulle viestistäsi:)
PoistaKiitos reseptistä! Oli todella helppo valmistaa ja herkullista tuli. Resepti piti heti jakaa vegaani ystävälleni. Itse käytin margariinin sijasta oliiviöljyä ja muruseokseen kookosöjyä. Nam! Terv. Satu
PoistaIhana ohje! Kokeiltu myös mustikalla. Nyt ajattelin tehdä kaksinkertaisena pellillisen 🌞😀
VastaaPoistaIhana resepti! Kokeiltu myös mustikalla. Nyt ajattelin tehdä kaksinkertaisena pellillisen 😀🌞
VastaaPoistaLeivoin juuri ja tätä teen jatkossakin! Tosi hyvä ohje, kiitos!
VastaaPoistaAnu
Tein kaksinkertaisen ohjeen ja siitä tuli juuri sopivan paksu pohja pellilliselle piirakkaa, johon laitoin täytteeksi raparperin lisäksi mansikkaa. Paistoajan ja lämpötilan jätin kuitenkin samaksi kuin alkuperäisessä ohjeessa, eikä ihme kyllä jäänyt yhtään raa'aksi vaan oli täydellisen mehevä! Vinkiksi siis muillekin, jos tulee tarve tehdä isompi määrä kerralla.
VastaaPoistaNam! Tein tätä tänään ja siitä tuli tosi hyvää! Olin vähän skeptinen, kun pohjataikina oli niin löysää, mut siitä tulikin tosi mainiota! Korvasin pohjassa ja murussa puolet vehnäjauhosta kaurajauholla ja laitoin desin enemmän raparperia. Laitoin kans puolen tunnin paiston jälkeen viel 7min ylätasolle grillivastuksen alle, tuli ihanan rapsakka pinta! Kiitos hyvästä ohjeesta, jää meillä vakioksi :)
VastaaPoistaNam! Tein tätä tänään ja siitä tuli tosi hyvää! Olin vähän skeptinen, kun pohjataikina oli niin löysää, mut siitä tulikin tosi mainiota! Korvasin pohjassa ja murussa puolet vehnäjauhosta kaurajauholla ja laitoin desin enemmän raparperia. Laitoin kans puolen tunnin paiston jälkeen viel 7min ylätasolle grillivastuksen alle, tuli ihanan rapsakka pinta! Kiitos hyvästä ohjeesta, jää meillä vakioksi :)
VastaaPoistaAivan loistava ohje! Kiitos <3
VastaaPoistaHain internetin syövereistä sellaista mahollisimman simppeliä vegeä raparperipiirakkaohjetta... ja tää on se! Pelkästään hyvässä! Laitoin päällysmurusten sokerit fifty - fifty tavallista ja fariinisokeria ja siitä tuli oikein makuista ja rusahteleva. Hurjan hyvä piirakkaohje!
VastaaPoistaTerkuin vegeperhe Joensuusta
Kiitos todella herkullisesta ohjeesta!
VastaaPoistaTosi hyvä ja helppo ohje! Ostin vahingossa täysjyvävehnäjauhoja ja vähän jännitti miten ne tässä toimii mutta tuli tosi herkullista! :)
VastaaPoistaKiva kuulla! Joskus olen tehnyt myös hiivaleipäjauhoihin, eli ei ole niin nökönuukaa:)
PoistaHelppo ohje ja lopputulos ihanan herkullinen, kiitos, ohje jää käyttööni
VastaaPoistaHei hienoa, aivan mahtavaa kuulla, kiitos tästä!
PoistaLaitoin piirakan irtopohjavuoassa ja se vaatikin pidemmän kypsennysajan, mutta todella herkullinen tuli! Voisi kokeilla marjoilla tai suklaahipuillakin. Tää menee suosikkeihin!
VastaaPoistaMonta kertaa tehty tällä ohjeella, täytettä vaihdellen. Kauramaidon tilalla käytän vettä. Helppo ohje, onnistuu aina ja on todella hyvää.
VastaaPoistaOlipa nopea ja helppo leipasta! Menee jatkoon👍😊
VastaaPoistaHwi, tuli tosi hyvää tällä ohjeella! Menee varmasti jatkoon.
VastaaPoista