tiistai 10. joulukuuta 2013

Sesongin väri?

Tuolla aikaisemmin hämmästelin keittiöön hiipinyttä oranssia väriä. Kyllähän sitä joulunpunaistakin löytyy, tosin (ainakin vielä) kovin maltillisesti. Koululaisen joulukalenteri on eteiskäytävän seinässä, punainen jakkara on käytössä läpi vuoden. 


Olisi kiva kokeilla eri värisiä jouluja, mutta kaikkien tekstiilien ja  koristeiden uusiminen...huh huh! Ja missä niitä säilöisi? 

Olenkin miettinyt, että joulukoristeiden vuokrauspalvelu olisi aikas hieno juttu! Tänä vuonna violettia, ensi vuonna vihreää tai vaikkapa sitä oranssia. Tyynyliinat, viltit, kuusinauhat, pallot, hela hoito! Tai miksei vaihdella koristeita naapureiden kanssa? Meidän naapurustossa ainakin on tapana lainata astioita (ja välillä jopa huonekaluja) suurempiin juhliin. Täällä olisikin nyt punaista ja kultaa tarjolla! 

Oli väri mikä tahansa, aina siellä on joukossa ne täysin eriparia olevat rakkaimmat koristeet. Tyylistä välittämättä, perinteitä kunnioittaen!
SHARE:

8 kommenttia

 1. Ehkä vuokraus toisaalta olisi ihan hyvä idea, mutta omat tutut, perinteikkäät ja jokajouluiset koristeet ovat mielestäni se juttu, joka osaltaan tuo joulun ja ihanat joulumuistot mieleen.

  VastaaPoista
 2. Kaunista teillä ainakin on, oli tehosteväri mikä hyvänsä. Minusta vanhat, perinteiset jutut tuovat joulun, joten siksi ei tule kovin paljoa ostettua uusia joulukoristeita tai tekstiileitä. Tylsäähän se vähän on, mutta minkäs teet - tylsä ihminen :D

  VastaaPoista
 3. Mä oon aina miettinyt just sitä kun ihmisillä on "teemajouluja" et mihin ne kaikki aikaisemmat koristeet yms. sitten menee? Joulu on kerran vaan, mä ainakin haluan niitä "perinteisiä" juttujakin aina mukaan. :) (mutta tapansa ja makunsa kullakin :) ) Tollanen vuokraushommeli olis ihan kätevä, vois kokeilla pienemmällä satsauksella ne ketkä haluaa. :) Ekologisempaakin... ;)

  VastaaPoista
 4. Oma vaihtorinki olis kyllä hyvä idis! Sama rinki vois sitten lainailla vaikka kodinkoneita yms. Nättiä teillä kyllä on... :)

  VastaaPoista
 5. Minullakin koristeet kulkevat suloisessa sekamelskassa mukana vuodesta toiseen ja mukaan tulee lasten tekemiä juttuja. Mutta teemaa olen käyttänyt sitten ruokapöydän kattauksessa liinan, lautasliinojen ja kynttilöiden sekä kukkien väriä vaihtamalla. Niin ei ole jäänyt paljoakaan säilöttävää peruskoristeiden rinnalle. Olisi kyllä tosi hienoa, jos naapureiden välillä voisi useammin lainata tai vaihtaa tavaroita.

  VastaaPoista
 6. Onhan niissä vanhoissa, rakkaissa koristeissa kuitenkin muistoja...Kuusen hopeinen käpy, jota nyt jo edesmennyt koiruus pureskeli pentuna, tai se joulupallo kuusen alimmalta oksalta, jota yritti suuhunsa vasta konttaamisiässä oleva iltatähtemme, tai ne joulutyynyt, jotka tuovat mieleen isän viimeisen joulun meillä, tai ne punaiset joulumukit, jotka on tuotu Saksasta noin 30 vuotta sitten...Ja tänään laitamme esille Aarikan -tontut, sillä kummipoika perheineen saapuu huomenna. Joulu on myös edellisten joulujen muistoja.

  Minulla eivät muuten jouluvärit vaihdu: Ne ovat valkoinen ja hopea, ripaus punaista tuolla ja siellä ja myös yllättäen sinistä nyt ainakin uusissa jouluruusutyynyissä. Oranssi on nyt in ja molempien kerrosten vessojen käsipyyhkeet ovat myös jouluna oranssit;)

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig