torstai 28. heinäkuuta 2016

Haaveista totta!

Otsikko johtaa nyt sikäli harhaan, etten ole koskaan haaveillut Claus Dalbyn vierailusta puutarhaamme. Kertakaikkisen absurdi ajatus edes. 
Mutta niin vain herra Dalby kurvasi helteisenä maanantaina etupihallemme ja meikäläisen sydän jätti pari lyöntiä välistä samalla, kun sanat meinasivat juuttua kurkkuun.
Autosta astui kuitenkin ulos niin valloittava ja hersyvän hauska herrasmies, että jännitys karisi samantien.
Ystäväni kysyi taannoin, mikä on ollut puutarhabloggajaurani tähtihetkiä. Olen varma, että hän odotti vastaukseksi kuohuviinin kyllästämiä cocktailjuhlia (koska niitähän me puutarhabloggaajat jatkuvasti harrastamme!). Mutta vastasin urani tähtihetken olleen viime kesänä, tarkalleen ottaen 24.6.2015, jolloin kirjoitin omalle Facebook-tililleni kutakuinkin seuraavasti:
"OMG. I think I just died and went to heaven. Claus Dalby alkoi seurata Insta-tiliäni. Minun tiliäni! Elämäni tähtihetki puutarhurina! Enää pitää vääntää rautalangasta siipalle, kuka on Claus Dalby. Ja anopille tiedoksi, että se on se, jolla oli ohjelmassaan hervoton kasvihuone ja tuhansittain tulppaaneja. Ja ruusuja. Ja kaikkea muuta. Mä niin keitän kakkukahvit!"
Yllä kirjoitetun valossa voi vain arvata, millaisen voi-kääk-apua-happi-loppuu -hepulin sain, kun minulta tiedusteltiin, sopisiko herra Dalbyn vierailla puutarhassamme. Melkoisen lyhyellä varoitusajalla. Ai että meillä? Sopiiko??
Pari päivää siivosin puutarhaa, kanttasin, purin kynsiäni, uskoin joutuneeni piilokameran uhriksi, nypin rikkaruohoja, kastelin helteessä nuupahtaneita kesäkukkia, jännitin, kihisin innostunutta odotusta ja paniikkia. 
Claus Dalby oli Suomenvisiitillä tulevien kirjojensa vuoksi ja kierteli kuvaamassa erilaisia puutarhoja. Ja jollain ihmeen ilveellä päätyi myös tänne peräkylille ja meidän pieneen puutarhaamme. 
Joskus totuus on niin paljon tarua ihmeellisempää! Vieläkin joudun epäuskoisena nipistämään itseäni, vaikka koko perhe olikin todistamassa tätä tähtihetkeä.
Herra Dalbyllä oli hauskaa lasten opetellessa tanskaa, itse sain paljon vinkkejä puutarhaan ja valokuvaukseen liittyen. Nyt voin jatkaa haaveilua tutustumisesta Claus Dalbyn henkeäsalpaavan kauniiseen puutarhaan. Ei sitä ikinä tiedä minne asti haaveet kantavat!


It was such an honour to have Claus Dalby from Denmark visiting our little garden. 
Still quite overwhelmed by it. 
I will truly cherish this unique experience! 

SHARE:

43 kommenttia

 1. Wau, onnittelut! Huippuhieno juttu! 👍😀

  VastaaPoista
 2. Voin uskoa kuinka sinua on vähän jännättänyt. :) Ihanaa että Claus tuli juuri teille! 💚

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllähän siinä kieltämättä vähän jalat tutisi ja sydän tykytti :D Mutta äkkiä tuo unohtui, kun pääsi juttusille.

   Poista
 3. Lämpimät onnittelut! Kerrassaan hieno juttu.

  VastaaPoista
 4. Mahtavaa! Tunnelmasi oli niin aistittavissa, terkuin Suska.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi vain arvata mikä jännitys on ollut livenä, jos sen aistii täällä blogissakin :D

   Poista
 5. Huikee homma! Dalbyn puutarhassa olisi joskus mahtavaa vierailla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin olisi, Dalbyn puutarha vaikuttaa ihan uskomattomalta paikalta. Ihan ympäri vuoden <3

   Poista
 6. Uskon kyllä, että on vähän epätodellista. Ihanaa, että sait tämän kokea. Ja kiitos, että teit postauksen vierailusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Kotiväki alkaa jo kyllästyä epäuskoiseen ihmettelyyni, mutta arvasin puutarhabloggaajien ymmärtävän millaisesta ihmeestä oli kyse :)

   Poista
 7. Mä oon niiiiiiin onnellinen sun puolesta!!! :)
  Sun puutarhasi ehdottomasti ansaitsi tuon vierailun.
  Oli niin ihana kuulla sun fiilikset vierailua ennen ja sen aikana. Onneksi puutarhaihmiset ovat kaikki niin mukavia, että turhat jännitykset karisee varmasti vierailun hetkellä. Herra Dalby vaikuttaa ohjelmissaan niin sympaattiselta herrasmieheltä, että hänet oli varmasti todella ihana tavata.
  Ja hänen puutarhansa näkeminen on minunkin yksi puutarhahaaveista. Ja hänen bloginsa oli ensimmäisiä puutarhablogeja, joita aloin seurata. Jos lähdet joskus vastavierailulle, täällä ois yksi vapaaehtoinen matkaseuralainen tarjolla. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana Riina! <3 Ei muuta kuin matkalaukkuja pakkaamaan ja tilausbussilla koko kööri Tanskaan :D
   Herra Dalby oli juuri niin sympaattinen herrasmies, kuin ohjelmissaankin vaikuttaa. Ja hauska. Todellinen seuramies ja valtava tietopaketti samassa. Ei voinut kuin ihastella!

   Poista
 8. Uskomatonta!!!
  Aivan mahtavaa!
  Minäkin haukon henkeäni täällä sinunkin puolestasi ja olen niin kiitolinen ja onnellinen puolestasi, että tämä mieletön haaveesi toteutui!
  Herra Dalby on ihana!!
  Ehkä joku kuva teidän puutarhastanne eksyy uusien kirjan kansien väliin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna myötäelämisestä siellä kaukana Mantelilaaksossa! <3

   Poista
 9. Onpa ollut hauska lukea näistä Clausin vierailuista Suomessa! Ensimmäisen kerran katsellessani hänen puutarhaohjelmaansa pidin hänen esiintymistään jotenkin maagisena, sillä ruudun edestä oli mahdoton irtautua! Hänen blogissaan on nyt paljon kuvia puutarhastasi ja kannattaa lukea tarkkaan tekstikin tarkkaan, onnea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja kyllähän tuo Clausin blogiteksti tuli luettua pariinkiin otteeseen:) Olen jo melkein sujuva tanskan kielessä! :D Lähes yhtä ihmeelliseltä kuin herra Dalbyn vierailu tuntui, niin oli katsoa kuvia omasta puutarhasta hänen blogissaan. Näitä hetkiä ja helteistä kesäpäivää on ihana muistella marraskuun harmaudessa <3

   Poista
 10. Vau, miten hieno kokemus!!!! Varmasti on etukäteen jännittänyt herrasmiehen vierailu. Mutta teidän piha on niin upea, että kyllä sitä kelpaa esitellä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Toisaalta oli hyvä, että vierailu tuli niin lyhyellä varoitusajalla. Olisin muuten varmasti seonnut puutarhan keskeneräisten hommien äärellä ja lietsonut itseni totaaliseen paniikkiin. Nyt aikaa oli niin rajallisesti, että siistin mitä ehdin tukka putkella. Paniikki meinasi iskeä vasta juuri ennen vierailun alkamista:)

   Poista
 11. Ihan mahtavaa!!! Meni ihan kylmät väreet kun luin innostasi. Upeaa, että puutarhasi tulee muidenkin ihailtavaksi. Onnea vielä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mari! <3 Niin ihanaa, kun sai jakaa tämän kokemuksen teidän kaikkien kanssa. Puutarhaihmiset on ihan parasta kansaa! <3

   Poista
 12. Hui, ihanaa!!
  Hykerryttää puolestasi :)
  Onnea tapahtuneesta!

  VastaaPoista
 13. Upea juttu! On teidän piha tuon herran arvoinen, täysillä.

  VastaaPoista
 14. Ihan järjettömän ihanaa! :D Hyvin ansaittu vierailu upealle pihalle. Onnea!

  VastaaPoista
 15. Voi että miten ihanaa! Ihan pakahdun ilosta lukiessani tätä! 💚

  VastaaPoista
 16. Voi miten upeaa, tuli niin hyvä mieli puolestasi! <3

  VastaaPoista
 17. Hitsiläinen! Menas ihan pala nousta kurkkuun itellänikin, kun luin tätä tekstiä! :) Mahtava juttu! Sinun puutarhasi on niin ihastuttava ja inspiroiva, että kyllä siellä sopi tämänkin herran piipahtaa! :)

  VastaaPoista
 18. Vau, sait kyllä melkoisen puutarhagurun vieraaksesi. Oikeaan osoitteeseen tuli!

  VastaaPoista
 19. Voi miten ihana juttu ! Osaat niin hyvin kirjoittaa, että täälläkin aistii saman kutkuttavan jännityksen. Puutarhastasi tuli varmasti paljon upeita kuvia.

  VastaaPoista
 20. Aivan mahtavaa! Mulla on vähän samanlainen tarina. Minulla oli Avoin Puutarha- päviä ja sain tietää seuraavana päivänä että herra Dalby oli ollut pikavisiittillä mun puutarhassa. Varmaan suoraan lentokentältä ja menossa Vaasaan päin. Nyt tiedän tarkalleen kuka vieraista tämä herrasmies, oli, hän oli ainut vieras jonka kanssa mulla ei ollut aikaa jutustella. Arvaa jos harmittaa? Muistan vaan kun hän lähti hän sanoi "Goodbye and thank you". Sain häneltä sähköposti viesti että niillä oli kiire, ja olin niin kiireinen näköinen. Mutta kivaa silti tietää että tämä herrasmies tuli kurkkimassa mun puutarhaa :D

  VastaaPoista
 21. Vau, hienoa. Mukavaa muistella tällaista koko loppuikä 😄 varmasti jännää. Meillä kävi yhtenä kesänä Kanadasta Halifaxin, olikohan se jokin puutarhaoppilaitoksen, professori 😊 hän tuli niin lyhyellä varpitusajall, että ei ehditty tehdä mitään. Ihan puutarharenttusissamme olimme 😄 Mutta ei meillä oikein mitään voi tehdäkään kenenkään vierailun takia, täytyy vain hyväksyä, että puutarhaelämä näkyy, kakkine epsiisteyksineen 😁 tämä rouva professori oli kyll kovasti samanmielinen ja -henkinen kuin mekin. Ei ollut ollenkaan jännittävää 😊 Mutta mukaviahan tällaiset yllätysvieraat ovat 😄

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig