lauantai 23. heinäkuuta 2016

Uusintakylvöjä

Siinä vaiheessa, kun salaatti alkaa muistuttaa kukkakimppua, on viimeistään aika toteuttaa uusintakylvöt.  
Itse olen yleensä kamalan laiska uusintakylvöjen suhteen. Tässä vaiheessa kesää satoa tulee kasvimaalta jo niin runsaasti, ettei jaksa enää jonkun salaatin tai retiisin eteen hötkyillä. Mutta tosiasiahan on, että sekä salaatti että retiisi ovat parhaimmillaan nuorena, rapeana ja freshinä. Puumaista retiisiä ei järsi paremmallakaan purukalustolla. Salaatti puolestaan muuttuu vanhetessaan kitkerän makuiseksi.
Uusintakylvöillä voi pidentää keittiöpuutarhan kasvukautta ja nauttia tuoreista vihanneksista pitkin kesää. Nopeakasvuisia vihanneksia voi kylvää vaikka parin viikon välein.
Tänä vuonna innostuin ensin retiisin uusintakylvöistä (kolmas kylvö meneillään) ja ryhdistäytyneenä päätin uusia myös salaattikylvöt. Kesää kun on vielä jäljellä vaikka kuinka!
Venähtaneet salaatit ja kukkivat rucolat saivat kyytiä. Vähän luonnonlannoitettua puutarhamultaa kuoppakohtiin ja uudet vaot salaatinsiemenille.
Viininpunareunainen 'Lollo Rossa' sopii kauniisti vihreälehtisten 'Chartwell' sidesalaatin ja 'Australischer Gele' lehtisalaatin väliin. 
Siemenet ohuen multakerroksen alle ja merkkitikut uusiin vakoihin. Sopivasti kastelua varsinkin kylvöjen alkuvaiheessa. Tässä vaiheessa kesää kylvökartta on jo kadoksissa. Parin viikon päästä voikin sitten ihmetellä mitä sieltä maasta oikein ponnistaa. Puutarhurin kesä on yllätyksiä täynnä!

* Blogiyhteistyö, GreenCare

SHARE:

5 kommenttia

 1. Mä olen myös laiskotellut uusintakylvön kanssa. Olen jo kaksi viikkoa miettinyt salaatin kylvämistä uudelleen, toivottavasti miettiminen muuttuu toiminnaksi pian! 😀

  VastaaPoista
 2. Oi että, kun saisi edes ensimmäisen kylvön laitettua. Mulla on paha tapa haaveilla ja haaveilla, mutta mitään en saa aikaiseksi. Upean näköiset salaattipuskat.

  VastaaPoista
 3. Enpä ole koskaan tainnut tehdä uusintakylvöjä, mutta nyt mahtuisi retiisien paikalle:)

  VastaaPoista
 4. Sama juttu minullakin, jostain syystä uusinnat jää tekemättä, vaikka homma hoituisi muutamassa minuutissa, laiskuutta vai saamattomuutta vai muuten vaan olevinaan niin kiire 😉

  VastaaPoista
 5. Ääk, onko teidän kaikki rikkaruohot muuttaneet meille?!? :-)
  Täältä ei noin supersiistejä kasvipenkkejä löydy, vaikka kuinka pakerran.

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig