tiistai 5. heinäkuuta 2016

Retiisiä ruukussa

Oletko jo kokeillut retiisin viljelyä ruukussa? 
Retiisi on parhaimmillaan nuorena, sillä vanhetessaan se muuttuu puisevaksi ja kitkerän makuiseksi. Kylvöjä kannattaakin uusia parin viikon välein, niin rapeaa herkkua riittää koko kesäksi. Vielä siis ehtii oikein hyvin!
Olen aikaisemminkin kokeillut retiisin ruukkuviljelyä, se on sekä helppoa että nopeaa. Nyt sain elholta testattavaksi ihan täydellisen retiisiruukun, joten olihan se pistettävä kesän kolmas retiisisato tulemaan. Myös pirtsakka nimikyltti on elhon mallistoa.
Käy kurkkaamassa ohjeet retiisin ruukkuviljelyyn Marian hyötytarhasta, Viherpeukalot blogista. Pääset sinne tästä.
Rapsakaa retiisikautta!

* Blogiyhteistyön, ruukku ja nimikyltit elho
elhon tuotteita löytyy ainakin Bauhausista ja Prismasta
SHARE:

20 kommenttia

 1. Just laitettiin pieneen laatikkoon vanhoja siemeniä ja toivotaan, että itämisprosentti on edes promille :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt peukut pystyyn! Kosteutta ainakin pitäisi riittämän...:D

   Poista
 2. En olekaan retiisejä ruukussa kasvatellut. Mutta kasvilaatikossa on jo toinen kylvös syötävänä. On ihanaa saada satoa koko kesän ajan.
  Tuo sinun siemensekoituksesi näyttääkin herkulliselta, eri väreineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen laittanut tätä ennenkin ja muistelin, että valkoinen oli kaikkein nopeakasvuisin. Ja ihania tummanliloja tuli tosi vähän. Katsotaan kuinka tänä vuonna käy:)

   Poista
 3. Kiva idea tuo retiisin ruukkukasvatus.

  VastaaPoista
 4. Onpas herkkusekoitus retiisejä, upea värikimara! Mukava vinkki kasvattaa niitä ruukussa! Edellisen postauksen pikkubasilika on minunkin suosikkini ehdottomasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeilen aina yhtä sun toista sekä ruukussa että avomaalla. Moni viljeltävä kyllä tulee avomaalla helpommin tai nopeammin, mutta nämä hyötyruukut menevät terassilla mainiosti myös kesäkukista:)

   Poista
 5. Hauskaa väriterapiaa retiisillä 😃 Retiisiä olen kasvatellut parvekelaatikossa sekä avomaalla, molemmissa onnistuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Kastelun kanssa on kyllä oltava ruukkukasvatuksessa tarkempi, mutta näillä keleillä tuokaan ei ole varsinaisesti ollut ongelma...

   Poista
 6. Joo, retiisien tikkuisuuden kyllä huomaa äkkiä, kun unohtaa muutaman maahan liian pitkään kasvamaan. Pitääkin käydä laittamassa uusintakylvö.
  Kivan kokoinen ruukku. Sopisi moneen muuhunkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään juuri kaivoin salaattien seasta pari yliaikaista retiisiä. Kovaa "puuta" jo olivat. Eli äkkiä uusintakylvöjä tekemään!

   Poista
 7. Mitenhän ihmeessä sössin vuosittain retiisin ruukkuviljelyni. Uudet siemenet kylvin keväällä ja tulokene oli kolme retiisiä noin metrin pituiselta alueeta. Juhannusviikolla kylvin uuden satsin ja kolme taimen alkua vain esillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm...mystistä... Olisiko juuri kylvövaiheessa ollut kovin kuumaa? Itse jouduin uusimaan kasvulaatikoihin pari riviä salaattia, sillä moni lajike ei idä liian lämpimässä. Yksi onneton alku sieltä nousi ja muuten rivit huusivat tyhjyyttä. Myös tasainen kosteus on tärkeää erityisesti kylvöjen alussa. Toivottavasti paremmalla onnella ensi kerralla!

   Poista
 8. Minulla saavissa retiisiä kasvamassa,mutta varret on tosi isot,ei vaan näytä olevan itse retiisi osaa nimeksikään.Laitoinkohan liian syvään vai kasvaako hitaasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin liian syvä kylvö tai tuju multa voi aiheuttaa retiisien lehtien kasvamista mukulan kasvun kustannuksella. Myös liian tiheä taimiväli voi aiheuttaa samaa ja aina tuolla kasvulaatikoissani on myös näitä luiruja yksilöitä.

   Poista
 9. Kokeilin tänä vuonna ensimmäistä kertaa retiisiä ruukussa, huonolla menestyksellä. Lehdet kasvoi, mutta toiseen päähän ei tullut nimeksikään mitään. Laatikko viljelynä onnistui tosi hyvin. Ehkä laatikossa kosteus pysyy tasaisempana ja siksi on tuloksekkaampaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää paikkansa, retiisiruukun kastelun kanssa on oltava tarkkana. Kylvös ei saisi päästä kuivumaan. Itse kylvän retiisiä joka vuosi sekä ruukkuun että laatikkoon ja molemmista on kyllä tullut satoa. Ja molemmissa on myös aina isolehtisiä, pienimukulaisia yksilöitä joukossa. Itse olen tosi huono harventamaan, joten siinä ainakin yksi syy moiseen.

   Poista

Blog Design Created by pipdig