torstai 21. joulukuuta 2017

Joulusisustaja sään armoilla

Blogiyhteistyö: Huiskula

Huomasin tässä taannoin mielenkiintoisen piirteen joulusisustuskäyttäytymisessäni. Olen täysin säätilojen vietävissä. Mitä valkeampi joulu ulkona, sitä enemmän kaipaan vihreää joulusisustukseen. Ja mitä enemmän nurmi paistaa pihassa, sitä ahkerammin koti täyttyy valkoisesta ja punaisesta.

Nyt olen aivan hurahtanut sammaleenvihreään. Luonnollisesti niin, koska meillä on lunta maassa. Sain blogiyhteistyön tiimoilta Huiskulasta aivan ihanaa sammalta. Katsokaa nyt noita samettisia mättäitä! Tekisi mieli vain silitellä pehmeää pintaa ja painaa poski sammalta vasten.
Tein sammaleesta ja kuusenkynttilöistä simppelin asetelman sinkkiseen reunalliseen tarjottimeen. Olin varautunut laittamaan pohjalle hiekkaa, mutta sammal oli niin jykevää ja tiivistä, että kuusenkynttilät pysyvät pystyssä pelkän sammaleen varassa. Kostutan sammalta säännöllisesti, jotta se pysyy kauniin värisenä ja on inan paloturvallisempi. 
Lasitetun terassin vihertävään jouluasuun kuuluvat myös havut, eukalyptukset ja vanhat joulukortit. 
Sekä tämä kaikkein rakkain joulukoristeeni, alkujaan ilmeisesti mummolasta peräisin oleva pahvinen haitarikoriste. Vihreä kuusityttö, moneen kertaan jo lapsuudessani teipattu ja joka joulu esille kaivettu.
Vihreät sävyt tuovat talviselle terassille lämpöä ja seesteisyyttä. 
Tykkään ihan valtavasti yksinkertaisen sammaltarjottimen rauhallisuudesta, siinä on jotakin lähes hypnoottista. Huomaan pysähtyväni tuijottamaan sitä monta kertaa päivässä, sillä lasitettu terassi näkyy meillä sekä olohuoneeseen että ruokailutilaan.
Toivotankin nyt joulupuuhiesi keskelle myös rauhaa ja pieniä pysähtyneitä hetkiä. Oli se sitten kynttilän sytyttäminen, kuppi kahvia, suuhun sujahtanut suklaakonvehti. Tai mikä parasta, kaikki nämä yhdessä!


* Blogiyhteistyö, Huiskula
SHARE:

10 kommenttia

 1. Ihanalta näyttää! Hyvää joulua sinulle ja kiitos kauniista blogistasi!

  VastaaPoista
 2. Kylläpä onkin tosiaan samettisen näköistä <3
  Nyt kun aiemmin satanut lumipeite jo rakoilee, näkyy meillä nurmikko, joka on käytännössä sammalta :D Sieltähän voisi hakea myös, mutta ehkä näiden kaikkien muiden kiireiden myötä jätän sen ensi jouluun :)
  Ihanaa jouluista tunnelmaa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan alkoi tehdä mieli heittäytyä sammalsohvalle:) Pitäneekin aloittaa sellainen puutarhaprojekti seuraavaksi! Tuolla lumen alla nurmi on jo monesta kohtaa valmiiksi sammaleen peittämä... Ollaan sitten ensi jouluna ihan sammaleessa molemmat!:D

   Ja leppoisaa joulua myös sinne, lumella tai ilman!

   Poista
 3. Sammal on upea koriste yksinään tai jouluasetelman pintamateriaaliksi!

  VastaaPoista
 4. Ihanan tunnelmallista, kaunista vihreää ja kaikkea... :)
  Hyvää joulunaikaa.

  VastaaPoista
 5. Voi miten ihana asetelma sammaleesta. Yksinkertaisen kaunis, se ei kaipaa mitään muuta koristetta kynttilöiden lisäksi.

  VastaaPoista
 6. Kaunis asetelma ja kuvat. Nuo vanhat kortit on ihania!

  VastaaPoista
 7. Hyvää joulua sinulle kauniiden asetelmien keskelle!

  VastaaPoista
 8. Hyvää joulua! Vihreä sammal näyttää kuin pehmeältä sametilta.

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig