perjantai 1. helmikuuta 2019

Helmikuun herkkuja: runebergin monet muodot

Helmikuu ja se monet ihanat herkut ovat täällä! Runebergin tortut ovat lemppareitani jo lapsuudesta, ja niitä kuuluu nautiskella ehdottomasti vasta helmikuun puolella. Hämmentävää itsekuria osoittaen pystyin kiertämään houkutukset, mutta tänä viikonloppuna on aika kietaista essu eteen ja tarttua taikinakulhoon.
Olen melko rajoittuneen konservatiivinen mitä tulee ikonisten leivonnaisten tuunaamiseen. Mutta vuodet allergisen lapsen kanssa ovat avartaneet suvaitsevaisuutta. Joten torttu, kakku tai kääretorttu, kaikki käy nykyään!
Pikkumiehen toiveesta paukuttelen perinneherkun rajoja ja tänä viikonloppuna testaamme Runebergin kääretorttua. Kerron sitten miten kävi. Mutta sitä ennen ohje hyväksi havaittuun perinteisten Runebergin torttujen tekoon löytyy tästä postauksesta. Gluteeniton ja pähkinätön Runebergin kakku puolestaan löytyy täältä
Päivittelen myöhemmin tuon kääretortun ohjeen (jos siitä vain tulee julkaisukelpoinen...).

Makoisaa viikonloppua!

SHARE:

4 kommenttia

 1. Minulla oli aikomus myös viikonloppuna leipoa juurikin näitä ja testata tosiaan vähän erilaisia muotoja. Saas nähdä kuinka käy, että tuleeko onnistumisia vai epäonnistumisia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, että testijoukoille maistuu joka tapauksessa:D Herkullista viikonloppua!

   Poista
 2. Minä en ole koskaan tykännyt runebergin tortuista.Laskiaispullat on kuitenkin tehty jo 2 kertaa tämän vuoden puolella ja hyvin on tehneet kauppansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No varmasti ovat tehneet hyvin kauppansa, slurps! Täällä niiden pariin siirrytään heti kun saadaan tämä ensimmäinen herkkujuhla alta pois.:)

   Poista

Blog Design Created by pipdig