sunnuntai 24. helmikuuta 2019

Helppo gluteeniton mustikkapulla

Pikkumies on joutunut elämään lähes pullattoman lapsuuden. Ensimmäiset kokeilut tehtiin maidottomina, munattomina ja gluteenittomina. Tuon kokeilun pullat eivät muistaakseni maistuneet kenellekään.

Vuosien varrella olen jo oppinut tekemään varsin salonkikelpoisia erityisruokavaliojälkkäreitä, mutta pullakokeiluihin en ole ollut tyytyväinen. Kunnes oikaisin oikein kunnolla!
Pikkumies oli jo pitkään haaveillut mustikkapullasta. Siitä sellaisesta vanhanaikaisesta uunipellille tehtävästä, johon tulee ristikko päälle. Oli jossakin leivontalehdessäni nähnyt kuvan ja päättänyt, että tässä olisi elämää suurempi herkku. 

Olin jo useammasta tuutista kuullut kehuja Pirkan gluteenittomasta ja laktoosittomasta pullataikinasta. Ja toden totta, tämä Vuohelan Herkun valmistama tuote on mainio! Se on vaivaton, helposti käsiteltävä, rakenne on mukava ja makukin ihan pullamainen. Suosittelen lämpimästi!
Koska tuote toimi ja siitä tehdystä mustikkapullasta tykkäsivät myös gluteenittomat vieraat, minun oli tarkoitus leipoa uusi, kuvauksellisempi versio. Mutta en malttanut odotella, joten mennään tällä ensikokeilulla. Panostakaa te enemmän ristikkojen kauneuteen.

GLUTEENITON JA LAKTOOSITON MUSTIKKAPULLA 

1 pkt (450 g)  Pirkka gluteeniton pullataikinaa (pakaste)

TÄYTE:
noin 200 g mustikoita
1/2 dl sokeria
1-2 rkl perunajauhoja

VOITELUUN:
1 kananmuna

KORISTELUUN:
raesokeria

  1. Sulata pullataikina pakkauksen ohjeen mukaan. Ota taikinasta sivuun noin 1/4 koristeristikkoa varten.
  2. Ota uunivuoka (itselläni oli 20x30 cm vuokaa) ja siihen sopivan kokoinen leivinpaperi. Kauli / taputtele taikinaa varovasti leivinpaperin päällä gluteenittomia jauhoja apuna käyttäen. Muotoile taikinasta vähän uunivuoan pohjaa isompi levy. Anna pullapohjan kohota noin puoli tuntia leivinliinan alla.
  3. Kauli sivuun otettu taikina levyksi hyvin jauhotetulla pöydällä. Leikkaa siitä suikaleita taikinapyörällä.
  4. Sekoita kulhossa täytteen ainekset, eli mustikat, sokeri ja perunajauhot. Tuoreiden mustikoiden kanssa riittää 1 rkl perunajauhoja, pakastemustikoiden kanssa käytin reilun ruokalusikallisen. Levitä täyte pullapohjan päälle vuokaan.
  5. Voitele ristikkosuikaleet kananmunalla ja asettele ne täytteen päälle. Ole varovainen, sillä suikaleet repeilevät helposti. Niistä puuttuu tavallisille hiivaleivonnaisille ominainen jousto.
  6. Nosta pullapohjan reunat kevyesti täytteen päälle ja voitele nekin kananmunalla. Ripottele mustikkapullan päälle raesokeria.
  7. Paista 200 astessa noin 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja nauti!


SHARE:

2 kommenttia

  1. Onkohan tuossa taikinassa kuinka paljon hiilihydraattia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakkauksen mukaan:
      Ravintoarvo / 100 g: hiilihydraatit 40 g, josta sokereita 15 g.

      Poista

Blog Design Created by pipdig