tiistai 17. maaliskuuta 2020

Juhlaa ja juhlakukkia

Tänään, 17.3. on Pyhän Patrickin päivä. Saint Patrick's Day on kansallinen juhla- ja pyhäpäivä Irlannissa, josta se on levinnyt ympäri maailmaa, erityisesti tänne Yhdysvaltoihin. Meidänkin piti osallistua juhlallisuuksiin, vaatetukseen oli jo varattu jotakin vihreää ja kynsilakkakin valittu teeman mukaan. Tämänhetkisessä maailmantilanteessa viralliset juhlallisuudet on kuitenkin peruttu, joten päivän vietto keskittyy nyt juhlakukkien ympärille.
Ihana kolmiokäenkaali eli oxalis triangularis on vihreän saaren juhlapäivän symboli. Sitä onkin ollut nyt runsaasti saatavilla  (toisin kuin sitä kuuluisaa vessapaperia!). Kolmiokäenkaalin kasvatus on helppoa ja se kasvaa kesän aikana näyttäväksi pehkoksi. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan esimerkiksi kesän ruukkupuutarhassa.
Vinkkejä kolmiokäenkaalin kasvatukseen, hoitoon ja talvettamiseen nyt Minttua ja mustikoita -blogissa. Pääset postaukseen tästä linkistä.
SHARE:

2 kommenttia

 1. Hyvää Pyhän Patrickin päivää!
  Kyllä vihreys ja kasvit tuovat jotenkin erityisen paljon iloa ja toivoa tähän poikkeukselliseen aikaan.
  Kolmiokäenkaalit ovat niin kauniita ja helppoja kasvattaa. Kävin katsomassa talvetettuja omia kolmiokäenkaaleja autotallissa ja ihanasti mullasta nousee jo vihreää.

  VastaaPoista
 2. Draga Maria,
  M-am bucurat si eu de aceste plante superbe cativa ani.Vazandu-le la tine imi doresc iar.
  Multe salutari, Mia

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig