torstai 24. helmikuuta 2022

Kevään ensimmäiset sipulikukat terassilla

Tai no, kevään ja kevään. Ulkona on lunta melkein vyötäröön asti ja hiihtolomakin on vielä edessä. Mutta kun aurinko lämmittää lasitetun terassi kahvittelukuntoon, tämän talouden kevät on virallisesti alkanut!

lasitettu-terassi-talvi
Manasin Instagramin puolella huono-onnista päiväämme ja sanoin vetäytyväni kukkaterapian pariin (eli katselemaan keväisiä magnoliakuvia). Ja se ilmiselvästi toimi! Puolilta päivin taivas alkoi rakoilla ja kohta pääsimmekin jo nauttimaan upeasta auringonpaisteesta. Sitä ei ole liiemmin näkynyt meillä päin.
terassielamaa-talvi
Auringon lämmittämä lasitettu terassi tarkoittaa tietenkin terassikahveja! Seuranani oli kasa puutarhalehtiä sekä kevään ensimmäiset sipulikukat. Nämä kestävät kyllä pakkaslukemiakin, mutta olen toistaiseksi nostanut kukat yöksi sisälle. 
sipulikukat-terassilla
Kun maa keväällä sulaa, istutan nämä kukkapenkkeihin. Varsinkin helmililjat jaksavat kukkia ahkerasti vuodesta toiseen. Tosin kinosten sulamiseen menee vielä hetki jos toinenkin.
lasitettu-terassi-talvi
Tästä se pikku hiljaa taas lähtee, kevätkukkien tuoma ilo ja terassikahvittelut. Mikäs sen parempaa näin hiihtoloman kynnyksellä. Nämä ovat myös niitä arjen tärkeitä hetkiä ja pieniä iloja, joita tässä maailmanajassa tarvitaan.
sipulikukat-terassilla

Valoa loppuviikkoon!

SHARE:

2 kommenttia

  1. Ihanaa! Niin keväisen näköistä on terassillanne jo. Meille påaistaa aurinko kesähuoneeseen vasta iltapäivällä, joten kovasta halusta huolimatta, vielä on odotettava hiukan lämpimämpää. Saunan vilvoittelupaikkana kesähuonetta tosin olemme jo hetkellisesti käyttäneet.
    Oikein ihanaa kevään odotusta sinulle. Ja kuten itsekin toteat, näinä aikoina tarvitaan välillä muutakin ajattelemista kuin sota ja korona ja ilmastonmuutos.

    VastaaPoista
  2. Ai että, tästä se lähtee! Ja huomennahan on jo kevätkuukausi:)
    Minäkin kävin viikonloppuna juomassa päiväkahvini kasvarissa ja kyllä oli mukavaa:) Kukat kyllä vielä puuttuivat.

    VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig