lauantai 17. joulukuuta 2011

Matkakuulumisia

Näistä maisemista lähdettiin
ja näihin maisemiin päädyttiin
Vuokrasimme auton Frankfurtista, josta ajelimme kaikessa rauhassa Mosel-joen vartta pitkin kohti Trieriä. Välillä pysähdyimme ihastelemaan maisemia, syömään, kuvaamaan, kahville, kiipeilemään leikkipuistoon. Isä sai ajella, äiti kuvata ja tytär oli tyytyväinen matkan varrelle osuneista leikkipaikoista.

Trier on Saksan vanhin kaupunki ja sen tunnetuin maamerkki on Porta Nigra, roomalaisajalta säilynyt kaupunginportti.
Lisäksi Trier on tunnettu paitsi joulumarkkinoistaan, myös kaupunkia ympäröivästä Moselin viinialueesta.
Yövyimme Park Plaza hotellissa.
Sijainti oli ihanteellinen: aivan joulumarkkinoiden ja ostoskatujen vieressä. Huoneeseen mahtui hyvin lisävuode, joka oli pikkuneidin mukaan erittäin mukava. Osassa huoneita on iso kylpyamme. Aamupala oli runsas ja sunnuntai-aamuna oli pientä extraa.
Trier on kokoonsa nähden vilkas kaupunki, ja tarjoaa paljon kivoja kahviloita ja ostosmahdollisuuksia.
Erityisen mukava kahvila oli Suite au Chocolat kahvila-suklaapuoti. Palvelu oli ystävällistä ja suklaata sai ostaa monessa muodossa. 
Kaakao tehtiin valinnan mukaan joko tummaan, maito- tai valkosuklaaseen. Tämä cappucinoa kalliimpi suklaajuoma ei tosin kelvannut O´boy lapsellemme, koska oli "liian vahvaa". 
Monet kaupat olivat sisustaneet myös ulkopuolelta.
 Adventtimarkkinoilta puoletaan löytyi kauniita kojuja, syötävää, juotavaa, karusellia lapsille.

Loppuun matkakuva perheen naisväestä joulumarkkinoilla "Ota nyt se kuva äkkiä, aurinko paistaa suoraan silmiin!" -tilanteesta:)
Lisää jouluisia matkukuvia löytyy Piparkakku-joulublogistani täältä ja täältä.
SHARE:

7 kommenttia

  1. Ai että miten ihania tunnelmia matkanne varrelta on löytynytkään!!

    VastaaPoista
  2. Voi kauheaa. Olen aivan sanaton! Olenhan lueskellut joulublogiasi, mutta nyt vasta tajusin, että sinulla on myös tämä toinen. Koukussa. Kertakaikkisen koukussa! Tämä on ihana!! Istahdin nimittäin koneelle selailemaan blogeja toivottaen itselleni kuolemaa - tai edes stressitöntä joulua - ja ohjauduin sitten tänne. Olen plarannut postauksiasi pitkän matkaa taaksepäin. Kuvitukset rentouttavat ja hivelevät esteettistä mieltäni... pelastit päiväni! KIITOS!!!
    En omista omaa blogia, joten jään lueskelemaan " nimettömänä" ja kommentoin silloin tällöin allaolevalla nimmarilla.
    Hyvää joulunodotusta sinulle!

    t. vakkarilukija

    VastaaPoista
  3. Ihania kuvia, oli varmaan ihana matka!
    Minäkin suunnittelin joulumatkaa jonnekin Saksaan tai Tallinnaan, mutta päädyin Vaasaan, Stundarsin markkinoille!
    No, tässä elämään vaiheessa olen siihen ihan tyytyväinen. Joskus sitten pääsen kauemmaksi.
    Ja olinhan minä vasta "puutarhamatkalla", josta juttua blogissani.
    Rentoa ja piparintuoksuista viikonloppua!

    VastaaPoista
  4. Voi miten ihania kuvia, lumettomuus ei tosiaan tuolla vähän etelämpänä haittaa.

    Söpöläiset =)

    VastaaPoista
  5. Uusi kaunis päivä: kun on lyhyt loma, on kuljettava koko ajan silmät ja korvat auki. Ja tietenkin se kamera kourassa:)

    Vakkarilukijalle: KIITOS sinulle! Meillä pääsi tänään pistämään äitiä tv:n joulukalenterista tuttu äkäampiainen. Mutta luettuani viestisi se katosi kummasti:) Ihana kuulla että blogistani on ollut iloa. Itselleni siitä on tullut rakas harrastus. Stressitöntä joulunalusaikaa sinulle ja kiitos vielä kun jätit viestiä!

    Eeviregina: Kävinkin jo katsastamassa puutarhamatkasi kuvat:) Olen kuullut paljon kehuja Vaasan joulumarkkinoista. Ja myös tuo Tallinna kiinnostaisi. Mies keksi tämänvuotisen kohteen ja hyvin oli valittu!

    Puutarhapörriäinen: yritän pitää matkan joulufiilistä yllä, vaikka vähän se tekee tiukkaa harmauden keskellä. Nyt ei todellakaan voi poltta liikaa kynttilöitä / valoja. Sanoin juuri tänään siipalle, että edes kaikkein räikeimmät vilkkuvalot ei enää ärsytä tässä pimeydessä:)

    VastaaPoista
  6. Kiitos kuvakertomuksestasi! Tuli niin ikävä entisiin kotimaisemiin (joitakin vuosia asuimme siinä lähistöllä). Trier ympäristöineen on erittäin kaunis jokaisena vuodenaikana. Suosittelen ehdottomasti vierailemaan siellä (yleensä Moselin laakossa) myös kesällä :)

    Ihana blogi sinulla!

    VastaaPoista
  7. Vaahtera-Maria: mietinkin siellä viiniviljelmien keskellä, että miten upealta kaikki mahtaakaan näyttää kun on vehreää. Tai toisaalta syksyn väreissä. Tai kevään heleydessä:) Tuonne maisemiin on tosiaan ehdottomasti palattava!

    VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig