lauantai 28. huhtikuuta 2012

Pika-pihaprojekti

Pihatyöt ovat pikkuhiljaa käynnistyneet, mutta nurmikko on edelleen liian märkää haravoimiselle. Aloitin perinteisesti, eli "puutarhapisteen" siivoamisella. Kun työkalut, pussit ja purnukat olivat järjestyksessä ja tytär edelleen kaverisynttäreillä, laitoimme miehen kanssa hihat heilumaan. Varaston edessä oleva sepelialue oli kaventunut nurmikon kasvaessa päälle. 
Lapiot esiin, nurminauhaa, suodatinkangasta, kivituhkaa, tiiliä ja sepeliä. Kaikkia oli jemmassa viime vuoden kasvihuoneprojektista, joten pari tuntia myöhemmin alue näytti huomattavasti ryhdikkäämmältä. 
Kuten mies totesi, kevät on nyt toden teolla alkanut meidän perheessä:)
SHARE:

18 kommenttia

 1. Hyvältä näyttää. Meillä on pihalla vähän samantyyppinen alue, sepelin ja nurtsin rajalla. Eli hommaa piisaa. Mä oon vaan ollut vähän uusavuton, kun en ole ihan tiennyt (jaksanut selvittää), että mitä kaikkea siihen hommaan tarvii ja miten se kannattaa tehdä ettei tee turhaa työtä. Kiitti loistavista vinkeistä! :)

  VastaaPoista
 2. Tulipa siitä siisti ja nopeasti olette laittaneet hihat heilumaan! Onneksi säät suosii pihatöitä! :)

  VastaaPoista
 3. Reipasta toimintaa, kyllä on selkeä ero.

  VastaaPoista
 4. "Onneksi" nuo harmaat aletiilet loppuivat kesken, hommaan meinasi tulla ihan himo kun huomasi niin selvän eron:) Siistittäviä paikkojahan meidän pihassa kyllä riittää, mutta into lopahtaa usein tuossa touko-kesäkuun vaihteessa...

  VastaaPoista
 5. Kiitos loistavasta ideasta pihan siistimiseen. Todella hyvännäköistä jälkeä :)

  VastaaPoista
 6. Meillä on myös betonitiiltä kivituhkan ja nurtsin välissä. Käytännöllistä ja kaunista. Mua houkuttaisi myös kukkapenkkien ympärille tollaset upotetut. Nurtsin ajaminen on kätevää niiden päältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alunperin ko. tiilet hankitiin juuri kukkapenkkien ympärille. Mutta sitten totesin, että mun kukkapenkeillä on tapana muuttaa muotoaan ja laajentua, joten parempi kun ei kanttausta kummemmin rajaile:)

   Poista
 7. Tulipahan siistiä! :)
  Kyllä keväthommat on kivoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on, vielä kun riittää virtaa ja ideoita! Myöhemmin kesällä käy vähiin vähän molemmat:D

   Poista
 8. Siisti lopputulos, kaiken vaivan arvoinen! Iloista vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiina! Hauskaa vappua ja mahdollisimman lämpimiä kelejä!:)

   Poista
 9. Pihahommista nauttii kovasti kun viimein se kevät tuli. Lopputulos näyttää hyvältä. Kaunis piha, saadaan varmaan lisää kuva siitä myöhemmin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän jonkin sortin pihakuvia tule pitkin kesää. Tosin kaikki nurkat eivät ihan kestä paljastamista:)

   Poista
 10. Hyvältä näyttää. Nämä on semmosia hommia joihin tosiaan tulee helposti himo :D Teidän pihaa olis kiva nähdä lisää *vinkvink*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meiltä puuttuu tuota pitkäjänteisyyttä, joten pysytellään yleensä tällaisissa pikaprojekteissa. Katsotaan mikä projekti keksitään ja kuvataan seuraavaksi:)

   Poista
 11. Reunukset tekevät ihmeitä yleisilmeelle, nyt alue on tosi kivan näköinen. Ja ilma on ollut melko mukava puutarhapuuhille:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos pioni! Näyttää olevan vähän sama homma kuin sisäremontissa. Että nyt kun yksi nurkka on ryhdissään, pistää ne muut vielä pahemmin silmään:D

   Poista

Blog Design Created by pipdig