maanantai 23. huhtikuuta 2012

Välikausiasu

Voi millaisella kelillä meitä eilen hellittiin! Näitä lisää ja paljon, thank you very much. Vielä illallakaan ei olisi malttanut tulla sisälle, mutta kun vihdoin tultiin ja saunottiin, ei unta tarvinnut odotella. 


Itse urakoin kasvihuoneen kimpussa. Puutarhakalusteet kannettiin pestylle terassille, koko kasvihuone tyhjennettiin, oli lattiatiilien puhdistusta, ikkunoiden pesua. Tämän jälkeen kasvari sai kevyemmän "välikausiasun" tositoimia odotellessa. Virittelin jo varjostusverhoja, paikkaa aamukahville, putsailin ruukkuja ja työkaluja. Ilta-auringossa istuessani en edes haaveillut tulevasta kesästä, vaan nautin käsillä olevasta hetkestä täysin rinnoin. Kevät on niin täynnä lupauksia ja ihanaa odotusta, keväällä vielä kaikki on mahdollista!
Taustalla ihanan terhakkaat raparperinalut
SHARE:

32 kommenttia

  1. Tiedän niiiiiin mitä tarkoitat! Kevät on niin ihanaa aikaa, silloin ei vielä koe realismia pihaansa miettiessä vaan kaikki on mahdollista. Kesän aikana sitten muistaa viherpeukalonsa sijainnin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Amen!:D Elokuussa voikin sitten taas listata kaikki projektit, mitkä jäivät tänäkin vuonna toteuttamatta...

      Poista
  2. Tuo teidän kasvihuone on aivan ihana, kuinka iso se muuten on? Niin viihtyisän, kauniin ja siistin näköistä! Jonain päivänä meillekin haluaisin jotain vastaavaa:)

    Kiitos tuosta edellisen postauksen vinkistä, laitoin heti basilikat veteen.
    Mukavaa alkuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kasvihuone on oikeasti vain 7,2 neliötä, eli ei todellakaan mikään suuri. Kuvissa se aina näyttää paljon todellisuutta tilavammalta:) Hieman surkeana jo mietin, miten suurin osa tavaroista lähtee varastoon kunhan tomaatin yms. taimet kannetaan sisään. Mutta aamukahvipaikka jää, ehdottomasti:)

      Iloa basilikan kasvatukseen, kiva että vinkki innosti!

      Poista
  3. Todella kaunis kasvihuone! Voi kun saisi itsekin tuollaisen =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kati! Tämä oli monivuotinen haave ja edelleen olo on kuin joulupukin vierailun jälkeen:D

      Poista
  4. MIKÄ KEVÄT !
    Mie niin haluaisin jo känsät käsiin ja multaa kynsien alle !
    Kunnon kevät vielä antaa odotuttaa itseään täällä meillä päin, piinaa piinaa meitä pohjosen asukkeja. kiduttaa kärsimättömiä kuokkijoita.
    tule jo kevät!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hoputan sitä täältä teille päin!:) Kevättä pidemmälle ehtineiden blogeja on kyllä hieman tuskaista seurata, mutta ainakin itse sain uskoa epätoivon keskelle, että kyllä se jokaiselle vuorollaan tulee. Pitkää pinnaa ja ihanan kamalaa odotusta sinne!

      Poista
  5. Tuo teidän kasvihuone kyllä hipoo täydellisyyttä! Se on i-h-a-n-a!

    VastaaPoista
  6. Ihana kasvihuone! Mikä aamukahvittelupaikka...!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varsinkin, kun täällä saa yleensä aamukahvitella ihan itsekseen! Tytär tuskailee auringon paistaessa silmiin ja mies haluaa levittää Hesarin keittiön pöydälle. Sopii mulle!:D

      Poista
  7. Samat tunnelmat täällä, lupausten voimalla edetään. Voi miten viihtyisän näköinen kasvihuone. Onneksi kelit sallivat aamukahvit jo ulkona seinustalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siitä se kesäkausi lähtee, ulkoaamukahveista ja monista lupauksista!:)

      Poista
  8. Toi kasvihuone on niin ihana! Mulla on sellainen kennolevyversio ihan pelkästään kasvihuoneena. Kunpa saiskin tuollaisen oleskelutilan ja kasvihuoneen samaan. Ehkä joskus...

    Aurinkoista alkanutta viikkoa!

    -Tuija-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä puolestani tarvitsisin sellaisen "pelkän" kasvihuoneen, kun en millään malttaisi luopua tuosta ympäri vuoden käytössä olevasta ulko-olohuoneesta. Mutta kohtahan emäntä potkaistaan pihalle ja kasvit sisään:)

      Poista
  9. Kasvihuoneesi on NIIN kaunis!♥
    Meillä vasta viimeiset lumet sulaneet pihalta ja märkää joka paikassa joten en vielä omaa kasvariani ole pessyt.
    Aurinkoista viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Titti!<3 Meillä myös nurmikko vielä aivan märkä ja kasvarin lähistöltä osittain mutainenkin, mutten malttanut pitää näppejä kurissa eilisessä kelissä. Onneksi ihan kasvarin ympärillä on soraa, niin pääsi etenemään siististi:)

      Poista
  10. Vitsit miten ihanan näköstä sulla siellä! :) Mukavaa viikkoa, mä lähden nyt pihalle hommiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa viikkoa myös sinne! Täällä sataa juuri kaatamalla vettä, sokerista tehtynä taidan siirtää lisäkalkitukset huomiseen:)

      Poista
  11. Juuri semmottinen kasvihuone josta ikäni pihellemme ole haaveillut, tiililattia ja kaikki muu...Kerrassaan ihastuttavia kuvia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Lovviisa! Isompihan tuo saisi olla, mutta kun ei valmiina (omaan budjettiin sopivana) löytynyt isompaa puurunkoista. Ja kun tuo nikkarointi ei ole ihan se meidän juttu...Tiililattian kyllä väsäsin omin pikku kätösin, miehen tädin saunan purkutiilistä. Että saatiin sentään sitä kierrätysfiilistäkin:)

      Poista
  12. Todellakin, siellähän jo ihan täysi kevät! :) Ja olen ihan rakastunut tuohon kasvihuoneeseesi ja kaikkiin näihin kuviin! ♥

    Mistä olet löytänyt tuon istutuspöydän? Olen etsiskellyt koko kevään pihalle vanhaa pöytää, mutta tuollaisen ihanuuden voisin ottaa uustuotantonakin... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinhän se taas pääsi yllättämään! Ihan niinkuin joulukin joka vuosi:D

      Istutuspöytä on kolmen vuoden takaa Plantagenista, oli puuvalmiiina ja sinkkilevyllä, hinta muistaakseni noin 60€. Istutuspöydän mies petsasi tuon väriseksi, kun silloisessa käyttöpaikassaan oli yhdessä saman väristen puutarhakalujen kanssa. Toinen samanlainen pöytä on keittiön apupöytänä, siihen mies teki välihyllyn ja maalasi valkoiseksi. Hinta-laatusuhde on todellakin ollut kohdallaan!

      Poista
  13. Onpa upea kasvihuone, ihana! <3 Tosi tunnelmallinen kahvittelu ja lueskelupaikka, tuollaisen ottaisin minäkin mielelläni. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aamusella huikkasin tyttärelle, että menen avamaan kasvihuoneen tuuletusluukkuja, mutta jäinkin istuskelemaan ja lueskelemaan. Kohta tytär jo huutelikin terassinoven raosta, että "mitä sä oikeen teet siellä?? Taasko sä äiti haaveilet?":D

      Poista
  14. Kasvihuone näyttää aivan upealle! Wau! Ihanan keväistä ja valoisaa kuvissasi. Minäkin niin tahtoisin kasvihuoneen, mutta pieneen pihaan en sitä saa mahtumaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Esmeralda! Meilläkin tuo oleskelu/keittiöpuutarhapuoli on turhan pieni, talo on rakennettu tontille tällaisen nautiskelevan puutarhurin mielestä vähän oudosti. Jouduin uhraamaan peruna- ja mansikkamaat kasvihuoneen alta, kirpaisihan se, mutta onneksi keksittiin varasuunnitelmat. Vielä kun joku jaksaisi toteuttaa ne loppuun asti:D

      Poista
  15. Meille lämmin ilma rantautui tänään, jo kymmenen aikaan mittari näytti seitsemää lämmintä ja päivällä 13! Koko päivä menikin pihalla, kasvihuonekin tuli pestyä:) Lisää siis näitä ihania kevätpäiviä!

    VastaaPoista
  16. Ihan henki salpaantuu, kun katsoo sinun kasvihuonekuvia.

    VastaaPoista
  17. Oi miten kauniin näköistä! Niin kauniisti kirjoitit keväästä, pisti oikein minutkin miettimään, että voihan sitä nauttia tästä hetkestä, eikä vain haaveilla kesästä!

    VastaaPoista
  18. pioni: näitä todellakin lisää! Meillä on viikonloppu ollut ennusteita kylmempi, kun tuuli on niin mahdoton. Mutta ei se onneksi pihatöitä haittaa:)

    Keittäjä: kiitos sinulle ihanasta viestistä<3

    Rouva Kivitikka: välillä sitä joutuu ihan muistuttamaan itselleen, ettei aina tarvitse haaveilla (vaikka se niin mukavaa onkin). Olen yrittänyt opetella tätä Carpe Diem elämistä jo jonkin aikaa:)

    VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig