perjantai 11. tammikuuta 2013

Omena-kaneli-croissantit

Nopea ja helppo vierasvara tai vaikkapa viikonlopun mehevä aamiaisherkku syntyy paistovalmiista purkki-croissanteistaTäytteitä voi vaihdella mielin määrin, tehdä suolaista tai makeaa. Ennen paistoa sisään rullataan vaikkapa Geisha-konvehti tai sivellään taikina Nutellalla, namskis!
Ihana herkku syntyy (kaverin tekemästä) omenahillosta ja kanelista. Ja jos kaloreissa ei säästellä, taikinakolmiot sivellään ensin hyvin ohuelti rasvalla, päälle ripotellaan kanelia ja sokeria ja lopuksi pläjäytetään omenahillo. Kääritään rullalle ja paistetaan ohjeen mukaan. Nautitaan lämpiminä, mmmmm.

Mikä parasta, croissantit ovat maidottomia. Pakkauksessa on maininta "Voi sisältää vähäisiä määriä maitoa ja kananmunaa". Eli varmista vielä allergikolta itseltään, voinko hän käyttää tuotetta.
SHARE:

4 kommenttia

 1. Kiitos vinkistä! Maidoton suklaa muuten löytyy Pandalta, paketissa lukee " saattaa sisältää pieniä määriä maitojauhetta". Ainut suklaa, jota me pystytään nauttimaan, tai ainakin ainut joka ollaan löydetty :)

  VastaaPoista
 2. Myös Brunbergin tummassa laktoosittomassa suklaassa lukee "voi sisältää jäämiä maitoproteiinista". Ja kun joskus ostin Lidlistä näitä 60/70 prosenttisia suklaalevyjä, nekin oli muistaakseni maidottomia.

  VastaaPoista
 3. Kiitos paljon tästä ideasta! En olis kyllä kuuna päivänä tajunnu, että noita croissanteja voi myös täyttää... saatikka että sen voisi tehdä makealla täytteellä!!! Täytynee ostaa muutama purkki jemmaan - tosin eivät taida kauaa jemmoissa säilyä. =)

  VastaaPoista
 4. Tytär valitteli etten ikinä leivo mitään ja kun kuulemma naapurissa äiti leipoo aina ;) No, olinpa sitten vkonloppuna kätevä emäntä ja pyöräytin näitä herkkuja ja kyllä olikin hyviä! Tulee ehkäpä vkonloppujen vakiovieras aamiaispöytään :)
  T:Keltaisen talon kätevä emäntä

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig