perjantai 25. tammikuuta 2013

Tammikuun tunnelmia

Tammikuun tunnelmat tiivistettynä:

varpaillaan oloa, pelkoa, ahdistusta, toivoa.
Kysymyksiä ja tiedonhankintaa.
Valppaana oloa, tiukkana pysymistä.


Perusteellista tutkimista, huippuosaamista.
(Lastenklinikka rocks!)
Ja nyt saamme taas jatkaa lähes normaalia vauva-arkea kotona.
I-H-A-N-A-A !

Aivan mahtavaa viikonloppua kaikille!:)
SHARE:

24 kommenttia

 1. Tavallaan tiedän tunteen. Tammikuussa 2000 poikamme joutui reilun kuukauden ikäisenä lastenklinikalle. Salakavalasti oli tullut munuaistulehdus. Vauva hoidettiin kuntoon, kontrollia pidettiin pari vuotta. Nyt on potra poika! Lastenklinikka on hieno paikka! Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Munuaisvaivasta on kyse meilläkin, tosin synnynnäisestä sellaisesta. Olimme jo joutumassa melko isoon leikkaukseen 2 kk iässä, mutta yllättävien juonenkäänteiden ansioista vältyimme leikkaukselta toistaiseksi. Nyt edessä tiukkaa kontrollia ja paljon peukkujen pystyssä pitämistä!

   Poista
 2. IHANAA! Me taidetaan tänään vähän juhlia teidän kunniaksi <3

  VastaaPoista
 3. Onneksi olette kotosalla ja kaikki on kivasti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta sano! Huojennus on melkoinen, kun oli valmistautunut leikkaukseen ja 2-3 vkon osastolla oloon.

   Poista
 4. Ihanaa, että kaikki on hyvin! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Kyllä sitä kaikkein mieluiten valvoo yöt ihan omassa sängyssä:)

   Poista
 5. Olen ollut tuossa 'maassa'. Pelkoa, äkkilähtöjä sairaalaan, lapsi ei saa happea...Kun tytär oli runsaan vuoden saimme diagnoosin, joka oli niin vaikea ruoka-aine- ja siitepölyallergia, että meidän koko elämämme muuttui. En nyt yksilöi, sillä olen juuri kertonut Minen blogissa tästä miltei kaiken, mutta avasin vähän, sillä minua auttoi silloin vertaiskokemus. Kaikesta kuitenkin selvittiin ja se sama tapahtuu teillekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, meillä ei sentään mitään noin dramaattista. Mahdollisesta leikkauksesta väläyteltiin ensi kerran jo raskausaikana, mutta sittemmin vaivan epäiltiin paranevan vuosien myötä itsestään. Mutta kun tilanteet sitten muuttuivat ja tehtiinkin äkillinen leikkauspäätös, itsellä meni pasmat jotenkin ihan sekaisin. Ja kun leikkaus yhtä yllättäen siirrettiin jonnekin tulevaisuuteen, päähän jäi pyörimään miljoona kysymystä lapsen hyvinvoinnista, kivuttomuudesta yms. Mutta pakko luottaa että lapsen parhaaksi toimitaan, pikkumies ainakin pääsi alan huippujen käsittelyyn.

   Vertaistukea lähdin minäkin heti etsimään, onneksi sitä nykyään löytyy netin ansiosta melko helposti. Niin myös meille munuaisongelmaisten lasten vanhemmille. Saman läpikäyneiden kokemukset ovat sitä kaikkein arvokkainta tietoa!

   Poista
 6. Voi pientä! <3 Ihanaa, että kaikki on hyvin! <3

  VastaaPoista
 7. Kuopukseni sairastui vakasti vauva-aikana. Nöyränä ja kiitollisena otin vastaan hoitoa Jorvista, Hyksistä, Lohjan Sairaalasta ja KYSistä. Hoito on ollut ihan uskomattoman hyvää. Onneksi meidän pienistä pidetään huolta. Toivon teille mahdollisimman tasaista vauva-arkea. Voimia ja vointeja pikkuiselle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen usein moittinut julkista terveydenhuoltoa, esim. sukulaisvanhusten kohdalla hoito on välillä ollut mielestäni lähes ala-arvoista. Enkä edelleenkään ehkä lapsen korvatulehdusepäilyssä kurvaise tuohon terveysasemalle, vaan kyllä sitä tulee suunnattua yksityiselle. Mutta kun kyse on jostakin isommasta ja vakavammasta, ja erityisesti pienestä lapsesta, toimii koneisto uskomattoman tehokkaasti! Tosiaankin, nöyränä ja kiitollisena sitä ottaa kaiken huippuosaamisen vastaan. Onneksi näin!

   Poista
 8. Kaikkea hyvää, hienoa, että olemme osaavassa maassa ja apu lähellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin! Olen itse sairastanut ulkomailla, ja pienen pienestä operaatiosta tuli suuren suuri lasku. Silloin sen tosiaan tajusi, miten onnekkaita me täällä olemme!

   Poista
 9. Toivottavasti kaikki menee hyvin! Paljon enkeleitä turvaksenne.

  VastaaPoista
 10. Postauksestasi huokuu helpotuksen tuoma onni. Mukavaa ja onnellista vauva-arkea teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Cheri! Kyllä täällä helpottuneita ollaan. Toki jokainen kontrollikäynti ja vauvan erilainen itku jännittää, mutta perusvire on taas varsin positiivinen:)

   Poista
 11. Hienoa että normaaliarki on palannut tuon kaiken jälkeen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän aikaa se normiarki tuntuukin taas niin ihanalta, kun ei tarvitse murehtia iltaitkuja ja yövalvomisia kummempaa. Mutta eiköhän tuo zombiäiti taas palaudu parin yön jälkeen:D

   Poista
 12. Kaikkea hyvää, paljon onnea, iloa ja rakkautta <3 Onneksi täällä osataan!

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig