keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Banana Bread

Tytär syö banaaneja kausittain. Välillä niitä menee enemmän kuin ehtii kaupasta kantaa ja sitten taas hedelmäkulhoon mustuu iso satsi. Kuten nyt. Itse en banaaneista erityisemmin välitä, mutta leivontaan ne sopivat mainiosti. Suosikkimme on banana bread, jolla ei kyllä ole mitään tekemistä leivän kanssa. Mutta tämä on oikein mukava herkku vaikkapa aamukahvin makeaksi kaveriksi. Ja onhan sen oltava terveellistä, kun siinä on banaania ja pähkinöitä ja leiväksikin kutsutaan...

Ohjetta vilkuilin Maijalta, alla pikku muutoksin. 
BANANA BREAD
(maidoton)

1 dl juoksevaa margariinia (Rainbow juokseva rypsiöljyvalmiste)
1 1/2 dl sokeria
2 munaa
2-3 kpl banaania soseutettuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
ripaus suolaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl inkivääriä
1 tl kanelia
1 - 1 1/2 dl rouhittuja pähkinöitä (saksanpähkinöitä, pecanpähkinöitä yms)
n. 70 g rouhittua tummaa suklaata (esim. Brunberg)

1. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Lisää banaanisose, sekoita tasaiseksi.
2. Sekoita kuivat aineet (pähkinöitä ja suklaata lukuunottamatta) keskenään ja lisää varovasti sekoittaen taikinaan.
3. Lisää rouhitut pähkinät ja suklaa, sekoita varovasti.
4. Voitele ja korppujauhota (tai käytä leivinpaperia) pitkänomainen leipävuoka. Kumoa taikina vuokaan.
5. Paista 175 asteessa 50-60 minuuttia.

* Maku paranee vanhetessaan, eli kannattaa malttaa päivä ennen nauttimista. Samana päivänä herkuteltuna on aika mauton, mutta päivässä parissa maut syvenevät ja kakku mehevöityy.
SHARE:

10 kommenttia

  1. oih, tää näyttää ja kuulostaa niin hyvältä, että on pakko kokeilla viikonloppuna :)
    Kiitos tästä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, suosittelen:) Ja siis pitääkin vielä tuohon ohjeeseen lisätä, että maku ehdottomasti paranee vanhetessaan. Eli kannattaa leipoa päivää ennen, samana päivänä nautittuna on aika mauton.

      Poista
  2. Hyvältä ja herkulliselta näyttää. Pitääpä kokeilla.

    VastaaPoista
  3. Mä jo elättelin luuloja, että tuo on terveellisempi kuin miltä näyttää. Suklaahan tuon näköjään ruskeaksi värjää. Aika herkun oloinen. Sulla on usein vähän erilaisia reseptejä täällä, mikä on tosi kiva. Mä katson usein sun ja Keski- blogin Jennin reseptit tarkkaan ja olen niistä jo useita tehnytkin. Tääkin oli kiva :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tuo on ehkä sellainen semi-terveellinen makea herkku. Ja voihan sitä käyttää intiaanisokeria ja vaikkapa kokeilla hiivaleipäjauhoja(?), niin voi herkutella kerralla pari palaa lisää:D

      Kiva jos löydät täältä kokeilemisen arvoisia ohjeita!

      Poista
  4. Onpa herkullisen näköistä! Blogissasi on muuten monta hyvää reseptiä, kiinnostaisiko sinua liittää se mukaan meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?

    Jos haluat saada enemmän liikennettä blogiisi tai muuten vain löytää hyviä ruokaohjeita, suosittelen että lähdet ilmaiseksi mukaan Etsiresepti.fi hakemistoon: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen
    Konsepti on jo olemassa monissa Euroopan maissa, ja meidän kauttamme blogit saavat huomattavasti enemmän vierailijoita.

    Ystävällisin terveisin,
    Etsiresepti.fi

    VastaaPoista
  5. Hassu nimi, sillä eihän tää olekaan leipää... mutta herkku ohje, täytyy ehdottomasti kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taitaa olla alkujaan tuolta Amerikan suunnalta ja siellähän tunnetusti syödään kaikkea omituista aamupalaksi (donitseja yms). Joten kai tämä siinä asteikolla on leipää:D

      Poista
  6. Mä olen tehnyt onnistuneesti banaanikakkua hyvin samantyylisellä ohjeella, siitä ainakin tulee banaanin vuoksi ihanan mehevää ja pehmeää. Ajattelin kokeilla tätä ohjetta nyt seuraavana viikonloppuna. Karkit vaihdetaan omaan leivontaan -kausi menossa, ja hyvin toimii. Näihin leivonnaisiin saa niin mukavasti upotettua erinäisiä hedelmiä ja kasviksiakin ja pähkinöitä tietysti. Viime viikonlopun täysjyvävehnäjauhokokeilua voisin jatkaa tämänkin kanssa.

    ~ Piia Anneli / annelivia

    VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig