Tarkemman rieskaohjeen löydät siis täältä, kuvan rieskat tein alla olevan ohjeistuksen mukaan.
Eli:
raasta keitetyt perunat (tähteeksi jäi kolme perunaa) raastimen karkealla terällä. Laita raaste kulhoon, sekoita joukkoon 1/4 - 1/2 dl maitoa. Lisää reiluhko loraus juoksevaa margariinia sekä suolaa 1/2 - 1 tl. Lisää seoksen joukkoon 1 kananmuna ja ohrajauhoja, sekoita tasaiseksi.
Nostele taikinanokareita uunipellille leivinpaperin päälle ja taputtele rieskoiksi jauhoisin käsin. Pistele rieskat haarukalla ja paista uunissa 250 asteessa, kunnes rieskoissa on kaunis paistoväri.
Oli pop tai ei niin minulle ainakin maistuu. Peruna on monipuolinen ja edullinen kasvis. Tuota ohjetta täytyy kokeilla, naapuri toi perunasäkin kellariin :)
VastaaPoistaTäysin samaa mieltä! Meillä tosin jää harvemmin yli keitettyjä perunoita, kun viipaloin niitäkin leivän päälle... Alle kerros Dijonia, päälle perunaviipaleita, ripaus suolaa ja mustapippuria. Ja kotiäidin pikalounas on valmis!:D
PoistaPrunarieskat ovat suurta herkkuani! Samoin bataatirieskat, joita tein eilen illalla. Olen aivan koukussa.
VastaaPoistaBataattirieskoja en olekaan kokeillut, kiitos vinkistä!
PoistaKiva, kun vinkkasit keitetyn perunan sopivuudesta rieskoihin!
VastaaPoistaTämä oli taas näitä sarjassamme "miten en ole tätä aikaisemmin älynnyt" -oivalluksia. Onneksi niitä vielä sentään joskus tulee:D
PoistaPitääpäm kokeilla seuraavan kerran kun perunoita keitetään ja jää yli :) Hyville näyttää.
VastaaPoistaJa maistuu myös:)
PoistaRieskat ovat hyviä! Täytyypä kokeilla, helppo ohje. Voi tehdä iltapalaksi suit sait sukkelaan, jos vaan on keitettyjä perunoita jäänyt( koiralta se sitte on pois).
VastaaPoistaVoi koiraparkaa! Välitä anteeksipyyntöni:) Meillä rieskat ovat juurikin iltapala tai aamupala-ainesta, nopeasti helppoa hyvää.
PoistaTein maidottomana sen Jennin raparperipiirakan, kommentoin sinne reseptimuutokset :) Ihan onnistunut kokeilu, käy kurkkaamassa mun tekemät muutokset!
VastaaPoistaKiitos, kävin katsastamassa. Pitää ehdottomasti kokeilla, taitanee maidoton ruokavalio jatkua ainakin raparperiaikaan asti... En tiennytkään että löytyy noin monipuolisia makuja, kun en ole kaurajogurtteja syönyt. Kiitos vinkistä!
Poista