sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Terveisiä terassilta!

Nämä terassiterveiset eivät tosin tule kaupungin ykkösmestasta pinkin kuohuvan tai trendikkään luomusiiderin ääreltä. Mutta melko lähelle päästään, ellei jopa pistetä paremmaksi.
Kannussa virkistävää kurkku-minttuvettä ja ihka oma rauha, aah ihanuutta!
Sain yhteistyössä kodin ja vapaa-ajan asunnon ulkotiloihin erikoistuneen Pihano-verkkokaupan kanssa meille aivan ihanan riipputuolin. Paikkakin oli jo valmiina, sillä meillä on joskus ollut riipputuoli terassin ilona.
Onneksi vanha tuoli, kodintekstiiliketjun alennusmyynnistä ostettu, sanoi sopimuksensa irti. Sillä La Siestan riipputuolit painivat käyttömukavuudeltaan ihan eri sarjassa!
Haaveilin meille leveämpää mallia, jonka värityskin iski suoraan makuhermooni. Mutta leveä tukipuu torppasi haaveet. Kun ei mahdu, niin ei mahdu. Valitsemamme malli Sonrisa on siis pienempi, yhden istuttava, mutta kestää ohjeistuksen mukaan 130 kg. Olemme ihan heittämällä istuneet tässä Ohjelmointipäällikön kanssa sylikkäin ja vierekkäin. 
Nyt kun on kokemusta aikaisemmasta tuotteesta, huomasin, että istuinosan kankaan pituuteen kannattaa kiinnittää huomiota. Tässä yhden istuttavassa mallissa kangasosa on niin suuri, että siitä saa hyvän tuen myös niskalle. Itse istun mieluiten jalat ristissä inkkariasennossa, rento nojaus taaksepäin ja kangas pään yli. Vieno pieni heilunta (mahani alkaa muljahdella jo leikkipuiston keinussa) ja avot, lähes meditatiivinen tila on saavutettu.
Riipputuoli on mainio vekotin myös sisätiloissa. Meillä se on kodikkaasti kodinhoitohuoneessa, jonka on melkoinen monitoimitila. 
Joskus, jos jumalat ovat suopeita ja tähdet oikeassa asennossa, Koululainen piirtelee pöydän ääressä, Ohjelmointipäällikkö ährää omiaan lattiatasossa ja minä kiikun tuolissa kahvikuppi kädessä, pyykkikoneen huristessa taustalla. Yleensä riipputuoliin menee se, joka ensimmäisenä ehtii (tai voittaa tappelun). En minä.
Tosin, testasin uutta riipputuolia ensimmäisenä iltana sisätiloissa, lasten mentyä nukkumaan. Tulipa todistettua, että tähän pystyy myös nukahtamaan! Heräsin elegantisti kuola poskella ja poski rutussa, kun mies tuli ihmettelemään, mihin lasten nukutusreissulta jäin.
Näin jälkikäteen harmittaa, että meillä ei ollut riipputuolia Ohjelmointipäällikön vauva-aikaan. Yöt (ja päivät) menivät lasta sylissä keinutellessa. Heti kun istui sohvan reunalle ja liike muuttui, huuto alkoi uudestaan. Riipputuolissa olisimme varmasti tykänneet olla molemmat.
Näillä keleillä riipputuoli on toki ulkotiloissa. Valitsimme tuoliin säänkestävän HamacTex-materiaalin, jonka ominaisuuksiin kuuluu värien pitkä kestävyys. HamacTex myös kuivuu nopeasti. Laaja valikoiman La Siestan kangasvaihtoehtoja ja -värejä löytyy Pihano-verkkokaupan sivuilta. 

La Siestan tuotevalikoimaan kuuluu latinalaisamerikkalaisten riippumattoklassikkojen ja -tuolien lisäksi myös retkiriippumatot sekä lasten ja vauvojen riippumatot. Tarjolla on myös erilaisia kiinnitysratkaisuja kattoon, palkkiin, oksalle ja seinään. 
Se on muu perhe juuri reissun päällä, arvatkaapas mihin suuntaan kahvikupposen kanssa. Toivottavasti joku tulee herättämään, ennen kuin talon väki kotiutuu!
SHARE:

18 kommenttia

 1. Oi, näyttää ja kuulostaa kesän parhaalta paikalta! Leppoisia keinuhetkiä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni! Tässä tulee vain niin kovin herkästi uni silmään...krooh pyyh...

   Poista
 2. Kerrassaan upea! Olispa omalla terassilla tilaa tuollaiselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä ei onneksi vie paljon tilaa, meilläkin sijaitsee terassilla osittain kulkuväylällä. Seinässä oli jo valmiiksi koukku, johon nostetaan sivunaruista syrjään, jos grillin luokse pitää päästä täyden tarjottimen kanssa.
   Leppoisaa kesää sinulle!:)

   Poista
 3. Mä törmäsin tähän Pihanoon alkukesästä ja ihastelin jo silloin noita riippujuttuja. Myös meille tällainen olisi ollut vauva-aikana hyvä.... Nuo värit sopivat teille tosi hyvin! Ja kiitos tuosta minttuvesi vinkistä. Mullakin on sitä kasvimaalla, mutta en ole oikein keksinyt mihin sitä työntää. Saa laittaa lisääkin minttureseptejä mulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pihanolta löytyy kyllä mahdottoman paljon kivoja juttuja, sekä pienempiä että isompia (näytti olevan myynnissä meidän kasvihuonettakin). Noita Kekkilän juttuja kuolaan tasaisin väliajoin.

   Niin se keltainen hiipii tännekin, ensin yksityiskohtina sisälle ja kohta varmaan kukkapenkkiin, orannsin ja punaisen kera:D

   Laitetaan minttuvinkit korvan taa, yritän kehitellä jotain.

   Poista
 4. Ihanalta ja rentouttavalta näyttää!
  Minttuvesi-vinkki oli tosiaan hyvä, mulla on mintut vallanneet yhden kasvatuslaatikon kasvimaalla. Joten ylitarjontaa on.
  Rentouttavia hetkiä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla minttu hämmentävästi lähes hävisi viime talven aikana. Sama kohtalo oli lipstikalla, ovat rehottaneet kasvimaalla vierekkäin. En tiedä mikä niihin iski, pienet alut onneksi keväällä lähti. Eipä tarvinnut tänä vuonna harvennella. Mystinen juttu!

   Poista
 5. Ihana riippukeinu!! Meilläkin oli joskus, mutta siinä ei ollut hyvä istua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkään se vanhempi ei ollut kovin kovassa käytössä, juuri tuon istumismukavuuden vuoksi. Itseään sai asetella hyvään asentoon pitkään, lapsilla ei kärsivällisyys riittänyt moiseen. Tässä on ainakin nyt alkuhuumassa jouduttu jopa vähän jakamaan vuoroja:D

   Poista
 6. Oi, onpas ihanan pirtsakka riipputuoli! Niissä on tosi mukava istua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitsin värin, kun oli vielä sateisen harmaa kausi. Kovasti teki mieli jotakin piristävää. Ja kyllähän tuo auringossa näyttää vieläkin houkuttelevammalta:) Onneksi tytär haluaa aina jotakin värikästä, äiti saattaisi liian helposti tyytyä turvalliseen vaaleaan.

   Poista
 7. Ihana riippukeinu ja kelpaisi tännekin mainiosti ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On vähän liiankin rentouttava:D Ei ihme, että lapset aina istuvat leikkipuiston keinussa vaikka miten pitkään!

   Poista
 8. Meillä on saman firman kahdenhengen riippumatto toista kesää käytössä ja tykkään todella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juuri sellaista kahden hengen riippumattoa suunnittelin mökille. Meillä ei nimittäin ole mitään paikkaa riippumatolle kotona, sääli:( Mutta tuota tuplariippumattoa funtsin miehelle synttärilahjaksi (ja yhtään ei olisi oma lehmä ojassa:D )

   Poista

Blog Design Created by pipdig