maanantai 28. heinäkuuta 2014

Too much

Pitkästä aikaa ehdin kierrellä puutarhassa kamera kaulassa. Tuntuu, että moni ihana vaihe on jäänyt kuvaamatta, kun koko ajan tapahtuu ja satoa kypsyy vauhdilla. Kuumuudessa kukinta ei kestä pitkään, luonto janoaa vettä. En muista milloin täällä olisi viimeksi satanut. Jopa puista ja pensaista näkee, että liika on liikaa. Sade tekisi niin terää!

Kasvihuoneen tomaattisato alkaa kypsyä toden teolla vasta nyt. Sungold on ihanan makea, oranssinkeltainen kirsikkatomaatti. Jotenkin tästä Sungold - kääpiösamettikukka yhdistelmästä tuli ihan retro olo! Tuo kääpiösamettikukka Tangerine Gem tuoksuu muuten sitruunaiselta ja sen lehtiä ja kukkia voi käyttää yrttien tapaan tai vaikkapa salaattien koristeluun.
Miniluumutomaatti Pink Plum Baby ei ole ihan niin pinkki kuin siemenpussin kuvasta ymmärsin, mutta hyviä nämä kyllä ovat!
Yhdessä tertussa voi olla ihan heittämällä parikymmentäkin tomaattia. Kuvassa näkyvästä laskin 23 kypsyvää palleroa.
Myös pihvitomaatti Marmandino One on alkanut vihdoin punastella.
 Ja hyvä sato näyttää olevan tulossa sieltäkin.
Ostin tänä vuonna ruskean chilin, Barbere Coffee Brown. Myyjän mukaan tämä on keskivahva ja ilmeisesti myös perinteisiä chilejä kylmänkestävämpi. 
Isolehtinen basilika on ollut helppohoitoinen eikä nyrpistellyt nenäänsä edes kesäkuun keleille. Tosin tämä on ollut suurimman osan ajasta kasvihuoneen suojissa.
Joukossa on hassusti sekä sileää että tuollaista kurttulehtistä. En tiedä mistä rypyt johtuvat, samalta tuo ainakin maistuu. Ja muutenkin vaikuttaa ihan hyvinvoivalta.
Kasvihuoneen tuoksuista ja tunnelmasta on ihanaa nauttia ilta-auringossa. Korituoli mahtuu kasvariin enää juuri ja juuri.
Mitään en tietenkään myönnä, mutta kyllä tuolla puutarhassa on jo selvästi sellaista loppukesän fiilistä.
Lämpöä toivon jatkossakin, mutta niiden sateiden kera, kiitos!
SHARE:

7 kommenttia

 1. Mahtavan näköisiä tomaatteja teille tulossa! Kyllä oman pihan sadosta on ihanaa nauttia :) Ja kyllä, vähän sadetta pliis lähiaikoina..

  VastaaPoista
 2. Näyttääpä hyvältä. Hieman sadetta toivotaan täälläkin. Ei ole tullut vettä pitkiin aikoihin.

  VastaaPoista
 3. Rehevältä näyttää, mutta kyllä se loppukesä alkaa olla käsillä...heinäkuukin vetää viimeisiään...:)

  VastaaPoista
 4. Meillä satoi eilen kymmenisen milliä, mukavasti raikasti maailmaa. Saatko pihvitomaatit kypsymään kunnolla lämmittämättömässä kasvarissa? Mulla alkavat aina loppukesästä halkeilla, ja tänä kesänä jätin ne kokonaan kylvämättä kun otti viime syksynä niin kovasti päähän. :D

  VastaaPoista
 5. Tänä aamuna on sadetta alkanut ripsimään ja täytyy kyllä sanoa etten pane sitä pahakseni. Mutta eipä tuo vielä taida kasteluksi kuitenkaan riittää. Voi kauhistus, sehän on taas syyslannoitusten aika jo, kun tässä vaiheessa vuotta mennään!

  VastaaPoista
 6. Ihanalta näyttää, meillä ei ole vielä satoa tullut tomaateista lainkaan. Raakileita kyllä on ja kukkiakin vielä. Joka syksy joudun ottamaan loput sisälle kypsymään, mutta hyviltä ne maistuvat niinkin. Terkuin Suska koivuladesignesta.

  VastaaPoista
 7. Heh, meidän tomaatti ei edes kukkinut :)

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig