perjantai 22. elokuuta 2014

Hihat heilumaan!

Nyt kun olen viikon verran juonut kesähuoneessa aamupäiväkahvit, päiväkahvit ja iltapäiväkahvit, sekä pari kertaa nukahtanutkin sinne, on taas tarmoa kääräistä hihat ja tarttua piharojektiin.
Kesähuone alkaa olla rakenteiltaan siinä määrin valmis, että jonkin sortin istutuksia uskaltaa jo tehdä. Kunhan sinne asti ensin päästään.
 Ympräristössä riittää työsarkaa sekä kesähuoneen takana, sivulla että edessä.
 Mutta suunnittelu-, tilaus- ja toteutuspuoli ovat vielä vähän vaiheessa.
Nuo nurmikaistaleet jäävät paikoilleen (ainakin toistaiseksi). Olen nyt kantannut reunoja, mutta mietin kyllä reunojen rajaamista kivillä tai nurminauhalla. Minulla kun on paha tapa kanttauksen yhteydessä laajentaa käsittelyssä olevaa kukkapenkkiä. Tuosta olisi jatkossakin tarkoitus mahtua ruohonleikkurilla takapihan puolelle, eli nurmen leveys pitäisi säilyä.
Kesähuone sijaitsee tontin etuosassa, jossa on tylsä asvalttinen ja leveä ajopiha. Sitä kautta on myös suora näkymä autotielle. Haaveilen kauniista pikkupuista ja runsaasta perennapenkistä, joka ohjaisi katseet pois kalseasta sisääntulosta.
Kesähuoneen päätyihin olen ajatellut muutamaa viljelylaatikkoa. Singelikuorma (mökin ja laatikoiden ympärille, sekä etupihalta tulevalle polulle) on jo tilattu, eli eteenpäin mennään, askel kerrallaan. Ja niinkuin näkyy, multapussejakin on kanneltu. Tarkalleen ottaen 45 kappaletta (2250l). Satuin paikalle, kun paikallisen Robin Hoodin puutarhapuoli myi mullat -50%. Nopea laskutoimitus kertoi, että hintaa jäi puolet vähemmän kuin suunnittelemalleni suursäkkitavaralle. Soitto miehelle ja peräkärry naapurilta. Onneksi ei ollut ykköset päällä (ha ha, niinkuin ikinä olisi!), oli nimittäin melkoisen hikistä puuhaa heinäkuun helteessä.
Minun piti muuten jo aikaisemmin postata kesän kuumin tuunausvinkki: multapussi on uusi eurolava! Näistä pystyy kokoamaan kaikenlaisia sohva- ja sänkyrakennelmia, ja alusta muovautuu mukavasti käyttäjänsä painon ja kaarien mukaan. Helpostihan nuo jollain kukkapeitteellä verhoaa. Talveksi "sohvaryhmän" voi kumota kukkapenkkiin, jolloin säästytään ikäviltä säilytysongelmilta.
Työsarkaa siis piisaa, kun suunnitteluaika menee tuollaisiin olennaisuuksiin... Onneksi keittiön pikkuikkunasta katsottaessa kasvit peittävät etupihan kaaoksen. Voi vain nojailla käsiinsä ja haaveilla rapujuhlista tai fondueillasta tai glögikauden avajaisista. Ja jos en tänä vuonna muuta ehdi, niin ainakin upotan satamäärin sipulikukkia kevättä ajatellen. Vaaleanpunaista, valkoista, violettia, keltaista, oranssia, ihan koko hoito!
SHARE:

16 kommenttia

 1. Uutta tehdessä ympäristö kärsii väkisinkin, mutta ensi kesänä näyttää jo paljon vihreämmältä... Ainakin niin toivon meidän kasvarinkin ympäristöstä;) Kukkasipuleilla minäkin ajattelin aloittaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukkasipulit on jotenkin helposti hallittava kokonaisuus, kun riittää että ripottelee ne sinne tänne ilman suurempia suunnitelmia ja piirroksia. Lopputulos on kuitenkin aina yhtä upea!

   Poista
 2. Onpa kaunis tuo maja! Minäkin katselen osin innostuneena, osin uupuneena tätä loppukesän helteiden jättämää työsarkaa... Tuo kukkasipulijuttu on hyvä motivaattori, täytyykin laittaa tilausta vetämään. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kesähuone on ollut jo kovassa käytössä, nuoresta iästä huolimattaan. Ja tosiaan, kyllä tuo puutarhan syystyösarka pistää välillä vähän matalaksi... Mutta yksi asia kerrallaan! Ja mitä ei ehdi / jaksa tehdä nyt, niin siitä jatketaan keväällä innosta puhkuen:)

   Poista
 3. Tsemppiä! Ei mikään pikkunakki tehtäväksi mutta palkitsevaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo. Kun kaivinkone kerran pihaan jouduttiin hankkimaan, niin ajattelin sitten kerralla haukata vähän isomman palan:D Eihän tällä tosin mikään hoppu ole. Jos jaksaa katsella multakasoja ja rikkaruohoja eikä välitä kun pikkumies pyörii multakasoissa päivät pitkät ja kuljettaa kuraa sisälle kengissään ja hupussaan ja taskuissaan ja ja ja... Äkkiä valmista!!

   Poista
 4. Hoo hoo, vai uusi eurolava :) Täällä tirskutaan innovatiivisuudellesi. Etupihasta tulee tosi vetävä, kunhan saat istutukset valmiiksi. Kukaan ei taida lopussa edes huomata, että teille voisi tulla autollakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos osaisin ommella, olisin jo täräyttänyt jonkun kivan irtopäällisen mun kesäsohvaan:D Ja kiitos rohkaisusta, sitä tarvitaan! Vielä monta kertaa...

   Poista
 5. Hyvältä näyttää ja kuulostaa, kauniita kuvakulmia löytynyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivottavasti ensi vuonna on näytettävissä muutakin kuin multakasoja:)

   Poista
 6. Projekti mallillaan! Hienoa!
  Mahtaisiko sinne vielä mahtua välikahvit, kun näyttää olevan niin herkulliset tarjoilut ja baakelsit?
  Nauttikaa elämästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raskas työ vaatii monta taukoa:) Onneksi tässä ei tarvitse puskea kelloa vasten, se tehdään mitä jaksetaan ja ehditään. Herkkuhetket ennen kaikkea!

   Poista
 7. Hyvältä näyttää, siinä projekti etenee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mies pääsi yllättämään tehokkuudellaan, taisi itsekin (vastoin ennakko-odotuksia) innostua pikku pihaprojektistamme:)

   Poista
 8. Ihan kuin teillä olis pikkuinen siirtolapuutarhamökki omassa pihasa. <3

  VastaaPoista
 9. If some one wants expert view regarding blogging and site-building afterward
  i recommend him/her to pay a quick visit this blog, Keep
  up the good job.

  Feel free to surf to my site - commercial building

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig