torstai 2. lokakuuta 2014

Lähellä sydäntä

Lokakuu. Se on lähellä sydäntäni, olenhan itsekin lokakuun lapsi. 
 Lokakuussa syksy on vielä kauniin värikästä, mutta pahimmat puutarhakiireet ovat yleensä jo helpottaneet.
 On aikaa ihastella ja tutkailla.
Lokakuussa elämä on taas loksahtanut uomiinsa ja tuttuihin rutiineihin. 
Katseet kääntyvät sisätiloihin, kaapista tulee kaivettua astetta tummemmat ja paksummat tyynyliinat ja torkkupeitot.
Vetäistään villasukat jalkaan, sytytetään takka. Ja maistellaan syksyn ensimmäiset glögit!

Leppoisaa lokakuun alkua kaikille!
SHARE:

25 kommenttia

  1. Glögimainoksia näin jo minäkin jossain. Iltojen pimetessä ja sään kylmentyessä glögi jo maistuukin. Ihana toi teidän uusi piharakennus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä kieltämättä olen vähän etupainotteinen noiden joulujuttujen kanssa:D Mutta mausteiset maut vaan sopivat niin kivasti syksyn kylmeneviin keleihin. Ja kiitos, uudessa piharakennuksessa on kieltämättä tullut vietettyä paljon aikaa!

      Poista
  2. Mulla taas lokakuu yhdistyy mielessä loskakeleihin, mutta pakko myöntää, että tällä kertaa alku on ollut oikein lupaava ja olen enemmän kuin valmis luopumaan ennakkoluulostani. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pidetään peukkuja, että lokakuu näyttää sulle uuden puolensa:)

      Poista
  3. Leppoisaa lokakuuta:)
    Joko glögiä saa jostain?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lähikaupasta en vielä löytänyt, mutta Prismassa näytti olevan jo viikko - kaksi sitten! Tosin tosikäyttäjiltä löytyy aina kotivarastosta:D

      Poista
    2. Nyt onneksi minäkin jo löysin kaupasta! Ja viime vuoden Loimua on vielä vähän varastossa;)

      Poista
  4. Aivan ihania kuvia :) Villiviini on kyllä aivan upea syysväreissä.
    Tyttären kanssa meilläkin on lämmitetty parina iltana glögiä, ja maistui tosi hyvälle.Kaupasta en ole vielä pongannut, mut onneks oli kaapin kätköissä pari litraa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi on kaapin kätköt:) Kyllä se glögi vaan niin sopii näihin viileneviin ja pimeneviin iltoihin <3

      Poista
  5. Voi että, kun teillä on niin kaunista! Kyllä tuossa kehtaa paistatella lokakuuta. Sen nimenhän voisi vaihtaa loasta paisteeksi - paistekuuta sinnekin päin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Nämä ovat kyllä melkoisen tarkkaan rajattuja kuvakulmia;D Mutta yhtä kaikki, paistekuu on mukavaa aikaa:)

      Poista
  6. Ajattelin jo viime postausta lukiessani, että miten sun kuvissa aina aurinko tuntuu paistavan ja värit on herkullisia. Ei tuntuisi, että syksyn kuvia katsoisi.
    Olen itse ehkä enemmän kevättyyppiä, mutta nyt olen kyllä todella nauttinut kauniista ilmoista ja ruskasta. Tälläisestä syksystä minäkin pidän. Aamutkin ovat olleet upeita usvassaan.
    Mun ei oo tehnyt mieli vielä glögiä, mutta eilen tuli hillitön joulutorttuhimo...
    Leppoisaa lokakuuta sinnekin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sen lisäksi, että onnistun saamaan kaiken näyttämään aurinkoiselta, olen myös "taitava" kuvaamaan kaikkea todellisuutta suurempana;D

      Vai joulutorttuhimo...nyt kuulostaa jo vakavalta!

      Poista
  7. Vai että lokakuun tyttö? ;) Mä oon siinä seuraavalla sivulla kalenterissa. Marraskuu on monen inhokki, kun on märkää, pimeää ja loskaista, mutta mä jollain kieroutuneella tavalla tykkään siitäkin. Syksy on ihana! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä me loppuvuoden tytöt ollaan vähän kieroituneita?;D Meillä juhlitaan marraskuussa Ohjelmointipäällikköä. Ja sitten marraskuuhun kuuluu tietenkin ihan armoton joulufiilistely. Ilman sitä joulukuun kiirettä. Eli huippukuu sekin!:)

      Poista
  8. Hyvä tunnelmasi tarttuu! Kiitos! ☀️

    VastaaPoista
  9. Ihana syystunnelma välittyy näistä kuvistasi, niin kauniilta näyttää pihasi! Meillä villiviini ei saanut ylleen syysväriä, vaan näyttää ihan kuivuneelta :( Kovasti ihanaa syysväriä odotin, kun istutin sen puun juurelle. Komeamaksaruoho sen sijaan kukkii, mutta kyllä loppusyksyn kukkivia kasveja täytyy istutella lisää ympäri pihaa :) Onneksi syysleimujen kausi on ollut pitkä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marjorie! Syysleimu on tosiaan jaksanut kukkia pitkään. Mutta nyt, parin pakkasyön pureman jälkeen, meidänkin villiviini näyttää ihan nuupahtaneelta. Se kaikkein upein loisto jäi tänä vuonna saavuttamatta. Komeamaksaruohoa pitäisi lisäillä täälläkin. Ja selvitellä muitakin syksyn kukkijoita:)

      Poista
  10. Täällä meillä juhlitaan tänä viikonloppuna kahta Lokakuun lasta. <3

    Mulla oli muuten maa-artisokan kukkia maljakossa tuossa viikko-pari sitten, vielä niitä tuolla olisi, täytyykin varmaan hakea uudelleen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa synttärihulinaviikonloppua sinne! Omatkin synttärini osuivat tähän viikonloppuun, onkohan samoja päivämääriä..?:)

      Ovat muuten todella hyviä leikkokukkia nuo maa-artisokan kukat!

      Poista
  11. Minun syyssuosikkini on chai tee, mutta samaiset lämpimät tuoksut ja maut löytyy varmaan siitäkin:) Onneksi ihana ystäväni lähetti minulle juuri paketin chai teetä synttärilahjaksi, täältä meidän kulmilta kun sitä ei löydy.

    Mausteisen lämpimää syksyn jatkoa siis!:)

    VastaaPoista
  12. Suloisia kuvia värikkäästä puutarhastasi! Tunnelmallisia glögihetkiä :)

    VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig