torstai 4. kesäkuuta 2015

Liikaa?

Tomaatintaimet on vihdoin istutettu kasvihuoneeseen. Olivatkin jo melkoisia hujoppeja. 
Näiden siirtäminen esikasvatusastioista (eli maitotölkeistä) varsinaiseen istutuslaatikkoon olisi vaatinut vähintään neljä kättä. Onneksi tomaatti ei ole turhan nökönuuka, vaan kesti retuuttamisen. Yllätyksekseni yhtään taimea ei katkennut siirto-operaation aikana.
Hikistä puuhaa tämä kyllä oli. Hujopit taimet, ahdas lasinen kasvihuone ja Ohjelmointipäällikkö. Siinäpä sitä hikikarpaloita otsalle. Homma eteni kovin pienin askelin.
Välillä piti nauttia mustikoilla ja sitruunamelissalla maustettua vettä mummon perintölaseista. Tyylistä ei tingitä edes multaisena.
Kun tomaatit oli istutettu kasvariin, kutsuin miehen ihailemaan aikaansaannostani. Siippa katsoi minua, katsoi kasveja pursuavaa lattiaa ja kysyi sitten hitaasti: "Sulla on varmasti joku todella järjestelmällinen suunnitelma näistä jokaiselle? Yhtään ei ole liikaa?"
No ei tietenkään ole! 
Parikymmentä tomaatintaimea, kasa yrttejä, sekalainen kokoelma kesäkukkataimia ja kaikkea muuta pientä kivaa. Ja lisää vielä tulossa. 
Kyllä sopu sijaa antaa!

Ps. Annetaan hyvään kotiin tomaatintaimia: Chocolate Cherry, Marmandino One, Sungold, Tigerella, Pink Baby Plum. Nouto mielellään mahdollisimman pian.
SHARE:

22 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. Joo, olikin aikamoista tuskaa kuskailla näitä kasvarin ja kodin väliä... Viime vuonna istutin tomaatit kasvariin 3 viikkoa aikaisemmin. Luotan kuitenkin, että nämäkin tästä vankistuvat!

   Poista
 2. Oi mikä ihana runsauden lusksus ongelma:)

  VastaaPoista
 3. Ei ne miehet ymmärrä... =) =)

  VastaaPoista
 4. Voi kateus! Mulla on vihdoin kasvihuone mutta taimet joutuivat sinne jo ihan minipieninä etanaongelman takia (siis käytin taimia kevään lämpiminä päivinä kasvihuoneessa, kun ne saavat siellä niiiiin paljon paremmin valoa kuin talon pohjoispuolella olevalla ikkunalla, ja eikös niihin purkkeihin jo ehtinyt pari etanaa, minkä jälkeen en enää pystynyt tuomaan niitä takaisin sisälle) ja nyt olen varma, etteivät tomaatit tänäkään vuonna ehdi kypsyä ennen syksyn tuloa... :(

  VastaaPoista
 5. Minä ostin muutaman tomaatintaimen lisää eilen.nyt odottavst istuttamista kasvihuoneesen.Kuinka syvästi sulla on multaa tomaattilaatikoissa?

  VastaaPoista
 6. Samanlaisia hujoppeja on täälläkin :D kevät on on ollut valoton ja kylmä. Mutta kyllä ne taimet siitä vankistuvat, ja ylimääräisiä on mukava jakaa eteenpäin.

  VastaaPoista
 7. Ei tuossa ole yhtään liikaa! :) Minäkin sain tomaatit juuri kasvihuoneeseen ja kuisti on edelleen vihreänä taimikasvatuksia :).

  VastaaPoista
 8. Sulla on positiivinen ongelma! Odottelenkin jo tässä elokuisia postauksiasi :)

  Sini K.
  jonka pitäisi kurkkia kasvariaan tänään "sillä silmällä" ja jo valmiiksi kauhistuttaa...
  www.kasvihormoni.fi

  VastaaPoista
 9. Tuo on positiivinen ongelma. Mutta ainahan tomaatteja ja muita yrttejä voi kasvattaa myös ulkona, vaikka talon seinustalla. Sun pitää laajentaa reviiriä. :) Ja kyllä ne varmasti löytävät myös kivoja, uusia koteja, jos ne eivät oikeasti mihinkään mahdu. Tai perusta tomaatintaimikauppa portin pieleen...
  Ihanan näköistä, joka tapauksessa.

  VastaaPoista
 10. Mulla on tänä vuonna vaan 4 tomaatintaimea, kun ne tosiaan saanut kylvettyä itse mitään. Mut toisaalta se ei haittaa kun nyt sitten ostin mm. päärynätomaatin ja chocolate cherryn, itse en olis ehkä semmoisia laittanut tulemaan? :) (paitsi nyt sit ehkä ens vuonna jos noi onnistuu. :D ) Mulla kun vaan ei ole sitä kasvaria vieläkään niin ne odottelee tuolla "puutarhavajassa" ikkunalaudalla ulospääsyä. Kovin tekis mieli laittaa jo ja viritellä vaikka jotain ikkunoita siihen ympärille tai jotain. :D

  VastaaPoista
 11. Hyvät kasvatukset sinulla, ei mitään liikaa - sulla oikeaa viidakkomeininkiä !! Ihana katsella toistenkin innostusta, kun itselläkin lähtee aina vuosi vuodelta yhä rankemmin mopo käsistä :)) Ja nuo pikku lepohetket ne kruunaa kaiken <3 Ihanaa!

  VastaaPoista
 12. Minä työnsin omat neljä taimea kasvariin jo kuukausi takaperin. Hengissä ovat edelleen, joskin kasvu näyttäisi kylmien öiden takia hidastuneen. Mutta ehkä hiljaa hyvä tulee :) Tai sitten ei ja otan opikseni ensi keväänä.
  Ihana, upea, runsas kasvihuoneesi <3

  VastaaPoista
 13. Minäkin olen istuttanut kasvihuoneen jo ylitäyteen tomaatteja, paprikoita ja chiliä. Nyt pitäisi vaan keksiä, mihin panen nuo ylijääneet taimet. Varmasti tulee lämmin kesä, että ne kasvaa hyvin ulkona laatikoissa. Ainakin uskon niin.

  VastaaPoista
 14. Milloinkohan me ehdittäisi kylään että voisin pelastaa sinut tomaateilta? Kaikkiahan olisi ihana kokeilla. Ainakin pink baby ja choc.cherry vai mitkä ne nyt olivatkaan kiinnostaisi!

  VastaaPoista
 15. Mulla jäi vain kolme taimea yli tänä vuonna, niin ja yks hujoppi naksahti poikki. Kyllä ne pian kasvarissa vankistuu kun pääsevät kunnolla valoon ja ravinteikkaaseen multaan!

  VastaaPoista
 16. Mainioita nuo miesten kommentit. Aina ne eivät juuri sanomisen hetkellä naurata, mutta saattavat jäädä elämään kerrottavaksi hyvinä vitseinä.

  VastaaPoista
 17. Ja minä hullu ajattelin vielä aloittaa kylvöt ensi viikonloppuna. Taimipurkkia on ihan tarpeeksi jo nyt. Mutta jos vielä jokusen kukantaimen saisi kesän aikana kasvatettua...

  VastaaPoista
 18. Täällä myös hieman hullaannuttiin ja nyt on paikat täynnä purkkeja! Ja lisää tekisi mieli laittaa tulemaan :)

  VastaaPoista
 19. Juuri tuollaiselta kasvarin tulee näyttääkin:) ei jalan jakoa. Minäkin mahdun kasvariini vain pyörimään yhdessä ja samassa paikassa. Tilanne toki helpottaa, kun saa kaikki kesäkukat, ym taimet ulos.

  VastaaPoista
 20. Täällä on vähän samaa vaivaa. Taimia on kahdessa kasvarissa, lavakaulusmaalla, ruukuissa ja jopa kukkapenkeissä... Mun tomaattihujopit saivat kylmää kyytiä. Pistin ne kylmästi poikki. Johan vankistuivat! Osan tietty upotin syvälle.

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig