maanantai 8. kesäkuuta 2015

Tauon paikka

Kymmenen kerran Fustra-settini tuli päätökseen ja on välitilinteon paikka. 
Kannattiko? No kannatti!

Muuttuiko mikään? Loppumittaukset paljastivat, että rangan liikkuvuus oli parantunut joka suuntaan. Eniten iloitsen tiedosta, että kroppani toispuolisuus ja epätasapaino oli alkanut korjaantua. Korkkiruuvikroppani oli suoristunut ja olkapäät tippuneet korvista takaisin luonnollisille paikoilleen. Pään asento, leuka eteenpäin kenottaen, ei tässä ajassa vielä täysin neutralisoitunut, mutta ainakin osaan kiinnittää siihen huomiota ja pyrkiä parempaan. Muutenkin loppuvaiheessa tiedostin jo itse virheasentojani ja osasin usein tehdä tarvittavat korjaukset itsenäisesti.
Haluaisinko jatkaa? Kyllä. Tunnenko siihen tarvetta? No todellakin!

Kesän keskityn puutarhaan, mutta syksyllä aion jatkaa, joko Fustraamista tai jonkin sortin treenaamista Personal Trainerin kanssa. Potkikaa persuksiin (ja lujaa), jos vielä lokakuussa vetelehdin kotona pihakiireisiin vedoten. 
Valehtelisin, jos väittäisin, että totta kai jatkan, maksoi mitä maksoi. Fustrapakettien hinnat kirpaisevat edelleen, vaikka olen täysin vakuuttunut harjoitusmuodon loistavuudesta. Se sopi itselleni täydellisesti.

Lempeän tiukkaa ohjausta, tsemppaamista, edistyksen näkemistä ja siitä saatua kannustusta. Kun tarkastelen omaa "treeni"historiaani viime vuosilta, joudun häpeäkseni tunnustamaan, että kukkarooni on maatunut yksi jos toinenkin jumppasalin kymppikortti. Kun vähän väsyttää tai kolottaa, on niin helppoa jättää tunti väliin ja linnottautua kotisohvalle viltin alle käsi karkkipussissa. Ei sitä jumpassa kukaan kuitenkaan huomaa. Mutta kun Fustrassa jokainen kerta on sovittu yksilövalmentajan kanssa erikseen ja aikataulutettu koko perheen menot huomioonottaen, kynnys jäädä pois ihan muuten vaan on melkoinen. 
Koko kevään aikana jouduin siirtämään vain kaksi tuntia. Kipeänä Fustraaminen on ehdottomasti kielletty ja tajusin sen hyvin nopeasti itsekin, niin paljon kroppa myllersi jokaisen treenikerran jälkeen. Heti Fustran jälkeen olo oli todella energinen ja kevyt, mutta tunteja myöhemmin iski kova päänsärky, olin kuolemanväsynyt ja välillä jopa huonovointinen. Tästä varoitettiin etukäteen. Niska-hartiaseutuni oli niin jumissa, että kun kuonat sieltä lähtivät liikenteeseen, sen kyllä huomasi koko kropassa!
Viime vuosina aloitetut säännölliset liikkumiseni (jumpat, hölkkä tms.) ovat aina katkenneet jonkin vanhan vamman vihoitteluun tai flunssakierteeseen. Nyt, yksilövalmentajan valvonnassa, löysimme noita ongelmakohtia ja pystyimme kiinnittämään niihin erityishuomiota. Oli huima tunne jatkaa liikettä, jonka aikaisemmin jätti kesken kivun tullessa. Huomata, että kun eteni varovasti, oikeita lihaksia aktivoiden ja liikeradat pitäen, vastassa ei ollutkaan seinä, vaan joka kerta pidemmälle viety suoritus.
Jos mietit, voisiko Fustra olla sinun juttusi, niin osallistu LadyLine ja EasyFit Kouvolan Hyvinvointipäivään huomenna tiistaina 9.6.2015. Päivän ohjelmassa on muun muassa maksuttomia Fustra-minitestejä. Fustra Finlandin kouluttaja Juho Lahti kertoo ryhdistä ja lihastasapainosta EasyFitin puolella klo 11.30 ja 17.00, LadyLinen puolella klo 12.00 ja 17.45. Jos olet muualta päin Suomea, voit varata näytetunnin tai etsiä lähimmän Fustra-toimipisteen täältä.

Minä menen tiistaina tietoa ahmien, toivottavasti nähdään!
SHARE:

5 kommenttia

 1. Siitä voisi olla tällaiselle vääräselälle hyötyä. Ihanat kuvat jälleen :)

  VastaaPoista
 2. Kuullosti tosi mielenkiintoiselta tuo fustraaminen eikä olisi turhan kaukanakaan tuo tapahtuma Kouvolassa,hmmm....mietin vain sopisiko selkärankareumaa sairastavalle....mutta hienoa jos olet saanut itse apuja! Ihastuttavia kuvia olet ottanut ,tykkään blogistasi tosi paljon ☺

  VastaaPoista
 3. Kiitos Maria mukavista treeneistä. Hyvin sie vedit joka kerta ja todellakin, tilanne lopussa oli aivan erilainen kuin aloittaessamme. Jo kymmenen tunnin jälkeen paljon parannusta. Etkä sie jouda sohvalle syksyllä...kyllä perästä kuuluu...:) Nähdään huomenna. T. Marja

  VastaaPoista
 4. Ihanat väriyhdistelmät (aika lailla samat kuin mulla.....). Onkos noi edessä olevat Angeliqueita? Ne on ihan parhaita!

  VastaaPoista
 5. Hienoa kuulla, että fustra on ollut tehokasta - kiinnostaisi itseänikin kovin. Kommentoin tässä samalla aikaisempia puutarhapostauksia - teidän puutarha on upea, ihana, täydellinen. Mukavaa alkanutta kesää!

  Tarja

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig