sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Uljas amaryllis

Amarylliksen sanotaan olevan helppo kasvatettava, mutta minulle kukinnan ajoitus on kyllä melkoinen mysteeri. Jouluksi ostankin lisäksi pari leikkoamaryllistä, jotta upea ritarinkukka on kauneimmillaan juuri oikeaan aikaan.
Lisää amarylliksistä ja tämän vuoden kasvatuskokeilusta voit lukea Marian hyötytarhasta, Viherpeukalot blogista. Pääset sinne tästä.

Kauniita talvipäiviä!

SHARE:

11 kommenttia

 1. Minulla aukesi eilen juuri samanvärinen amaryllis. Onneksi odotti minut kotiin, ne toiset kukkivat kukintansa poissa ollessani, vain kuihtuneet varret muistona. Vielä on pari sipulia pimeässä odottamassa nuppujaan. Jospa jouluksi sitten
  Oikein hyvää marraskuun jatkoa.

  VastaaPoista
 2. Onpa suloisen värinen tuo sinun amarylliksesi!
  Se, milloin amaryllis kukkii, ei olekaan pääasia, vaan että kukkii;)

  VastaaPoista
 3. Onpa kaunis amaryllis - söpön värinen :)

  VastaaPoista
 4. Juuri siksi ostankin monta amaryllistä, ainakin joku niistä kukkii joulun aikaan ja saan ihailla kukkaloistoa monen viikon ajan. Ihanaa, kun saa ostaa joulukukkia!

  VastaaPoista
 5. Onpa kauniit, herkät värit! Sopii ihanasti talven tunnelmaan, vaikka sitten jo ennen joulua. :)

  VastaaPoista
 6. Amaryllikset on niin kauniita. Noidenkin päälle olen tajunnut vasta viime vuosina. Minulla tahtoo pukata vartta liikaa, vaikka kastelen varovasti. Kai niitä kuitenkin pitää vähän kastella, vai? Täytyypä käydä antamassasi linkissä.

  VastaaPoista
 7. Amaryllikset on kauniita ja tälläinen hentoisen vaaleanpunertava eritoten <3 Ihana muutenkin tämä sun toinen blogisi! Tervetuloa kurkkaamaan mun blogiin: http://talotarinoi.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 8. Amarylliset ovat todella kauniita. Viime joulun alla sain äidiltäni kerrotun valkoisen amarylliksen, joka kukki ja kukki ja kukki. Viimeisen eli kolmannen vanan leikkasin maljakkoon, jossa se oli kaunis vielä helmikuussa. Katselin juuri siitä otettuja kuvia etisessäni sopivia kukkakuvia valokuvakalenteriin. Viime viikolla näin kaupassa tuollaisen vaaleanpunaisen amaryllisen, mutten raaskinut ostaa, kun hinta oli 22 euroa. Nyt hiukan harmittaa, sillä jos siitä riittää iloa viikoiksi eteenpäin, ei se olisi kallis ollutkaan.

  VastaaPoista
 9. Amaryllis kuuluu ehdottomasti jouluun. Viime vuonna ostin niitä vain leikkona, saan aina mullissa olevan varren venymään ja kukan katkeamaan.

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig