torstai 12. marraskuuta 2015

Romuroosa

Syksy on ollut melkoista haipakkaa. Koti tahtoo olla mullin mallin ja tavarat milloin missäkin. Kun pikkumies poti flunssaa eikä ulos ollut asiaa, yritin käyttää sisälläoloajan hyödyksi ja selvittää kaaosta tavaroita karsimalla.
Mutta tosiasiahan on, että olen melkoinen romuroosa. Joten karsimista useammin meillä kierrätetään tavaroiden käyttötarkoitusta. Hyvänä esimerkkinä "sikalakaappimme". 
Mies nikkaroi tämän aikoinaan ylijäämälaudasta ja mökin vanhasta ikkunasta. Olin toivonut terassille kesäkeittiökaappia, "sellaista navetasta löytyneen oloista". Valmistuttuaan kaappi muistutti enemmän sikalan peränurkasta putkahtanutta, mutta monessa tämäkin on jo ollut mukana. Kesäkeittiössä, kasvihuoneessa, makuuhuoneessa kirjakaappina. 
Ja nyt se pitää sisällään polttopuita. Niitä päiviä varten, kun ei millään jaksa raahautua kylmään puukoreja täyttämään. Sen kun ojentaa kätensä terassin ovesta. Löytyy isoa ja pientä halkoa. Ja taas saatiin vanhalle tavaralle käyttöä!
SHARE:

28 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Tuija! Melkoisen "rouhea", mutta sopii meille juuri siksi oikein hyvin:)

   Poista
 2. Ihana kaappi :). Mullakin olis pari vanhaa ikkunaa, täytyykin esitellä isännälle tämä kaappi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos sait tästä inspistä! Meidän isäntä saattaisi olla kauhuissaan, jos tietäisi, että esittelen kaappia täällä. Tämä oli nimittäin ensimmäisiä tekeleitä ja sen kyllä huomaa:D Mutta hyvin on kestänyt, vaikka vähän vino ja "persoonallinen" onkin:)

   Poista
 3. Tää on hieno! Mä voisin haluta tällaisen ihan sisälle takan viereen seisomaan! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Takan vieressä olisikin parempi, niin ei tarvitsisi työntää kättä edes oven raosta:D T:nimim. "Vilukissa"

   Poista
 4. Ai että miten hieno! Heti alkoi raksuttaa, mistä meille nikkaroidaan tuommoinen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tälle on kyllä keksitty vuosien varrelle monta käyttötarkoitusta. Kaappi ei oikein kestä lähempää tarkastelua, mutta on niin kovin symppis ja miehen ensimmäisiä taidonnäytteitä vaimolleen. Viimeisin on etupihan kesähuone, taidot ovat onneksi vuosien varrella karttuneet:D Nyt vain metsästämään vanhaa ikkunaa!

   Poista
 5. Kätevää pitää jonkun verran klapeja lähellä :) Kivan näköinenkin tuo on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen vähän laiska täyttämään puukoreja päivittäin. Kaappi tuo pikkuisen armoa tähän hommaan:)

   Poista
 6. Ihastuttava kaappi terassilla!
  Oikein näppärä ja käytännöllinen kauneuden lisäksi!

  Auringon pilkahduksia ja tunnelmapaloja marraskuun päiviin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna! Ja onneksi se aurinkokin on välillä marraskuussa pilkistellyt, vaikka enimmäkseen on ollut tasaisen harmaata. Mutta nyt juuri on paras hetki tunnelmoida ja valmistautua joulun tuloon. Ihanaa marraskuun jatkoa myös sinne!

   Poista
 7. On tosi kiva ja näppärä. Kiva kun on klapit lähellä.

  VastaaPoista
 8. Hieno! Ja käytännöllinen myös! Mulla on tilauksessa yksi halkoteline sisälle, jokohan viikonloppuna käytäisiin tarvikkeita ostamassa. Tämä meidän koti on ensimmäinen, jossa on takka. Ei osattu ajatella takkapuiden säilytystä sisällä silloin aikoinaan...Olen niin kyllästynyt noihin Ikea ym. kasseihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on ollut jos jonkilaista säilytyssysteemiä takan vieressä. Mutta takka sijaitsee keskellä kulkuväylää, joten ihan hirveästi ei viitsisi kaventaa reittiä. On ollut kannellista rottinkikoria, puuarkkua, apupöytä-halkotelinettä, vanhoja perunalaatikoita. Nyt on vain pärekori ja sitten tuo klapikaappi. Katsotaan mitä seuraavaksi keksitään:D

   Poista
 9. Tuo on hieno! Ihana vanhasta ikkunasta toteutettu ovi ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toinen ikkuna päätyi viljelylaatikon kanneksi seinustapuutarhaan. Jotankin sympaattista näissä on:)

   Poista
 10. Todella hienoa,tavarat uusiokäyttöön aina kun on vain mahdollista ja jos säilytystilaa on niin laittaa vähäksi aikaa pois näkyvistä ja taas löytyy samaiselle tavaralle uusi käyttö.Kannatan suuresti ja tykkään itsekin tehdä noin,mutta minulla on niin pienet varastotilat vuokrakämpän kopissa,ettei sinne oikein paljon mahdu tavaroita,hyvä kun välttämättömimmät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta! Kun tavara on vähän aikaa pois käytöstä, se tuntuu taas uudelta ja sille keksii uutta käyttöäkin. Meillä on kyllä kohtuullisen kokoinen varasto, mutta se on täyttynyt uhkaavasti kirppislöydöistä yms. Mies yrittää olla ymmärtäväinen, mutta välillä ärisee melkoisesti, kun varastossa eteneminen on hieman haastavaa...

   Poista
 11. Vähänkö ihana idea tuo kaappi. Itse innostuin tekemään taas pitkästä aikaa havutähtiä, kun sinulla näin.

  VastaaPoista
 12. Hieno! Haluan meillekin tuollaisen. <3 Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig