sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Ihana, ihana viikonloppu

Viikonlopuissa parasta on aamut. Ei tarvitse herätä kellon pirinään. Lapsiperheessä ei tosin sängyssä pitkään laiskotella, mutta on silti ihan eri asia nousta kahvinkeittoon ilman kiirettä ja hoppua.
Viikonloppuisin on aikaa panostaa syömiseen. Kattaa kauniisti, pilkkoa, paahtaa, paistaa. Olemme myös melkoisia viherpuputtajia. Joten kun sain mahdollisuuden testata HomeGrow PLATE-pöytäpuutarhaa, tiesin heti mihin sen meillä laittaisin: aamiaispöytään.
Ruokapöydässä tästä napsii vaivattomasti tuoreet herkut leivän päälle ja ruokia maustamaan. Jopa lapset rouskuttavat viinisuolaheinää ja lehtikaalia lähes huomaamatta, kun ne siinä nokan edessä nököttävät.
HomeGrow PLATEn ideana on keraaminen kasvatusalusta, jossa on vesisäiliö. Alustan päälle laitetaan Carpet-matto, joka huolehtii kapillaarisesti kasvien riittävästä vedensaannista vesisäiliön kautta. Alustan päälle voi sijoittaa ruukkuja tai kasvit voi istuttaa mukana tuleviin SACK-kasvatuspusseihin. 

Kasvatuspussin kanssa alusta toimi kaikkein tehokkaimmin. Mutta koska alustalle mahtuu vain kahdesta kolmeen pussia, otin tietenkin kaiken hyödyn irti alustasta ja kasvatuspusseista. Huolellisella asettelulla reilunkokoisia yrttiruukkuja mahtui alustalle viisi. Nämä ovat siis vihannestiskin alkuperäisissä muoviruukuissa.
Imutehokkaat kasvatuspussit puolestani hyödynsin reunallisessa astiassa, johon on helppo lurauttaa vettä. Pussit toimivat erityisen kivasti vähän hujoppien yrttien, kuten tillin tai herneenversojen kanssa näitä tukien.
Rehevälle basilikalle riitti ihan matalaksi rullattu pussi.
Alustan toisessa reunassa on vesisäiliön kasteluaukko. Kun tähän laittaa vedellä täytetyn muovipullon ylösalaisin, saa lisävesisäiliön vaikkapa reissun ajaksi. Mitoitus 0,33 l pullolle on napakka, eli se pysyy siinä huojumatta ja kaatuilematta. Tosin tämä alusta on nyt niin täynnä kasveja, että tilaa säästääkseni kastelen suoraan säilöön.
Kasvatusalusta soveltuu sekä sisä- että ulkokäyttöön. Kesällä tämä taitaa päästä meillä grillipaikan kylkeen. Mutta sitä ennen hyödynnän sitä vielä taimikasvatuksessa. Ja kun nämä yrtit on naposteltu, kylvän kasvatuspusseihin ainakin basilikan ja rucolan siemeniä.
Lisätietoa kaipaaville ohessa linkki PLATE kasvatusalustan esittelyvideoon. HomeGrow-tuotesarjan jälleenmyyjinä toimivat hyvin varustellut sisustus- ja puutarha-alan erikoisliikkeet, Stockmann sekä Verkkokauppa.com. HomeGrow-tuotteiden takana on suomalainen Green House Effect, joka on monelle tuttu esimerkiksi messuilla nähdyistä upeista viherseinistä. 

Hiihtolomalaisilla on vielä luvassa monta leppoisaa aamua, ah ihanaa!

* Blogiyhteistyö
HomeGrow PLATE - Green House Effect
Yrtit - Aurinkotarhat
SHARE:

14 kommenttia

 1. Onpa kiva tuo yrttitarjotin. Olen tuskastellut yrttien huonoa kestävyyttä kotioloissa, siksi niitä tulee käytettyä liian vähän. Tuo voisi olla meille oiva ratkaisu, kun en välttämättä halua sellaista valon kanssa olevaa systeemiä.

  Ihana olisi tuollainen rauhallinen aamupala. Eilen juuri manasin miehelle, että joko hän on viikonloppuisin töissä tai sitten nukkuu univelkojaan pitkään, ettei tuollaisia koko perheen aamiaisia tule liiemmin harrastettua, paitsi lomilla.

  Ihanaa sunnuntaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä on helppo siirrellä sinne missä sitä kulloinkin tarvitsee. Ollut kiva ruokapöydässä, toiminut samalla "pöytäkukkana":)

   Rauhalliset aamupalat on kyllä ihania! Toivottavasti sinullakin pian koittaa sellainen <3

   Poista
 2. Onpa hieno!
  Meillä lapset käyvät aina kesällä syömässä kaiken puutarhasta ja nyt kun olen muutaman yrtin hankkinut ikkunalaudalle, niin niistäkin :)
  Loistoidea siis aamiaispöytään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, teillä on koulutus hyvin mallillaan!:D Meillä popsitaan kesällä puutarhasta, mutta keittiössä yrtit ovat saaneet olla rauhassa. Ruokapöytämalli lisäsi kyllä intoa:)

   Poista
 3. Tuollaiseen aamiaispöytään on ilo mennä, on silmillekin syötävää. Itse olen niin aamu-uninen, että jään aina sänkyyn löffäilemään ja odottelemaan mieheni tekemää aamiaista, joka ei näytä tuolta!
  Hyvä idea tuo yrttihomma. Kun ne on käden ulottuvilla, niitä tulee käytettyäkin. Ja varmasti kätevä taimikasvatuksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei se sängyssä löffäilykään huonolta kuullosta! Meillä sellainen on toistaiseksi vain kaukainen haave, niin pitää piristää itseään muilla keinoin:)

   Poista
 4. Voi kun kutsuva aamiaispöytä! Pitäis vissiin joskus panostaa itsekin...
  Mukavaa syömistä suoraan purkista, maistuu kaikille. Kylläpä rupeskin tekemään mieli tuoretta basilikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne tuoreet herkut vaan maistuvat ihanalta. Ja ruokapöytään leviää aina mahtava tuoksu, kun joku napsaisee syötävää. Ja sitten on itsekin pakko ottaa ja ja ja...!

   Poista
 5. Kauniit kuvat. Kyllä kutsuva aamiaispöytä on tärkeä osa aamiaista. Erityisesti viikonloppuisin. Mukavaa tulevaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli! Kyllähän sitä itsekin herää paremmalla mielellä uuteen päivään, kun saa nauttia vatsan lisäksi silmillään. Viikolla ei ehdi, mutta viikonloppuisin on ihana nautiskella. Hyvää alkanutta viikkoa sinulle!

   Poista
 6. Oi, kauniita kuvia! Ja, tuo on niin tuttua, onneksi viikonloppuisin ehtii panostamaan tuohon päiväntärkeimmän aterian valmistukseen sekä nauttimiseen. Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meillä on viikonloppuisin oikeastaan kaksi kattausta. Ensin aamupuurot aamuvirkuille pirpanoille ja sitten toinen kattaus koko perheelle. Itse olen niitä ihmisiä, jotka eivät saa unta enää herättyään. Joten mielelläni puuhailen keittiössä:)

   Poista
 7. Jestas miten hienosti teillä rehottaa yrtit! Miten minä saan aina nekin kuolemaan. Haluaisin, että meillä olisi joka pv kaikean ruuan ja leivän päälle yrttejä mitä laittaa. Ihana aurinkoinen kattaus, jota voisi astioidenkin mukaan kutsua paratiisiksi. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nämä yrtit olivat kyllä poikkeuksellisen reheviä ja alustan kanssa myös pitkäikäisiä. Aurinkoisia ja pirteitä aamuja sinulle Tiia!

   Poista

Blog Design Created by pipdig