maanantai 1. helmikuuta 2016

Toivoa on!

Pyöräytin viikonloppuna gluteenittomat pullat, koska olin täysin vakuuttunut, että laskiaissunnuntai oli eilen. Tämä kuvaa aika hyvin koko tammikuuta. On lähes ihme, että sain rämmittyä vuoden ensimmäisen kuukauden joten kuten kunnialla läpi.

Minä ja tammikuu, me emme oikein ole kavereita. Elämäni suurimmat menetykset ja vastoinkäymiset ovat osuneet juuri tammikuulle. Eikä tämäkään vuosi tehnyt poikkeusta. Jottei koko kuukausi olisi aivan mustamaalattu, niin toisaalta myös pitkään ja hartaasti odotettu esikoisemme on syntynyt juurikin tammikuussa. 


Ja mitä pulliin tulee, niin nämähän olivat loistava päätös kuukaudelle! Edelliset gluteenittomat pullani ovat olleet jotakin superpallon ja koiranruoan väliltä. Ulkonäkö nyt on edelleen vielä vähän kotikutoinen, mutta pullat maistuivat ja tuntuivat pullilta. Jihaa, toivoa siis on! Ohjeen löysin Gluteenitonta leivontaa -blogista, suuri kiitos sinne!

GLUTEENITTOMAT JA MAIDOTTOMAT PULLAT
3 dl vettä (käytin kookosmaitoa)
1/2 palaa hiivaa (tai 1 pss kuivaiivaa)
2 tl psylliumia
1 tl suolaa
1 dl sokeria
1 kananmuna
1/2 rkl jauhettua kardemummaa
noin 7 dl Semperin hienoa jauhoseosta
1/2 tl ksantaania
100 g maidotonta margariinia

voiteluun kananmuna

päälle raesokeria

Lämmitä neste ja liuota hiiva siihen. Lisää joukkoon psylliumi ja anna sen turvota hetki (noin 5 min). Sekoita taikinaan suola, sokeri, kananmuna ja kardemumma.


Sekoita ksantaani jauhoihin ja lisää reilut puolet jauhoista taikinaan koko ajan vaivaten (yleiskoneella tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla). Lisää pehmeä voi ja loput jauhot. Vaivaa taikinaa taikinakoukuilla vielä noin 5 minuuttia.


Älä kohota taikinaa, vaan leivo siitä heti pullia. Muotoile taikinasta jauhotetulla pöydällä tanko ja jaa se noin 14 osaan. Pyöritä jokainen taikinanpala kunnolla kämmenten välissä pyöreäksi pullaksi.


Kohota pullia pellillä leivinpaperin päällä, liinalla peitettynä ja lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia. Voitele pullat kananmunalla ja paista 225 asteessa noin 15 minuuttia, tai kunnes pullat ovat saaneet kauniin värin.


* Laskiaisena pullat herkutellaan tietenkin hillolla ja kermavaahdolla täytettynä! Vai onko täällä mantelimassa-ihmisiä?



Herkullista laskiaista ja valostuvaa helmikuuta!

SHARE:

7 kommenttia

  1. Taidampa kokeilla! Otan itseäni niskasta kiinni joku päivä ja testaan:) myöskin tuon kookosmaidon! Mukavaa maanantaita sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä ohjetta uskallan suositella! Toinen satsi meinasi vähän halkeilla uunissa, mutta laskin paistolämpötilaa sen kanssa 200 asteeseen ja hyviä tuli. Meillä on vähän ärhäkkä uuni.

      Aurinkosta viikon jatkoa ja hyviä pullapäiviä! :)

      Poista
    2. Ai niin, ja kookosmaidosta vielä. Aikaisemmin olen käyttänyt leivonnassa ihan "tavallista" kookosmaitoa, nyt oli luomua. Ja maku oli huomattavasti vahvempi. Eli jos ei kuulu suosikkimakuihin, ei tule ollenkaan niin paljon läpi tavallisessa tavarassa. Silloin perhe ei edes huomannut koko kookosta.

      Poista
  2. Voi miten näyttääkin herkullisilta! Pitäisköhän itsekin kokeilla vääntää laskiaispullat tuolla ohjeella :P

    Nimim. En ole syönyt kahteen vuoteen pullasiivuakaan

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon itsekin vähän laiska pullanpyörittäjä ja gluteenittomissa vielä laiskempi. Mutta tämä ohje kyllä läpäisi perheen tiukan makuseulan:D

      Poista
  3. Jos valita saa, niin mieluummin mantelimassaa!

    VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig