sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Sinnikäs sissi

Ihana Itoh-pioni Julia Rose pyrki auki kurjasta kelistä huolimatta. Sinnikäs sissi! 
Erityisen ihanaksi tämän tekee se, että viime vuonna niiiiin kauniisti kukkinut, hennon persikan sävyinen Itoh-pioni Canary Brilliants ei selvinnyt talvesta. 
Puutarhurin sydän itkee katkeria kyyneliä, kun katson viimevuotisia kuvia siitä.
Talviovauriot olivat pihassamme muutenkin melko suuret. Yllättävien perusperennoiden lisäksi talvi vei mukanaan mustikoita, rhodon, koristekirsikan jne. jne. Mutta ei auta piehtaroida, vaan puskea täysillä eteenpäin. Tällaista tämä puutarhanhoito on. Ylä- ja alamäkeä. Onnistumisia ja epäonnistumisia. Hanskat tiskiin vasta haudassa, vaikka välillä manaankin jotain ihan muuta.
Sisua kaikille puutarhasisseille ja kohti uusia haasteita!

SHARE:

11 kommenttia

 1. Harmi ihanaa pioniasi. Onneksi on kuvamuistot jäljellä.

  VastaaPoista
 2. Voi itku kuinka kauniin pionin menetit :/ Mutta onneksi Julia Rose lieventää menetystäsi :)
  Harmia on riittänyt, meillä tuntuu kukkapenkit olevan nyt puolityhjiä.
  Minulle tuli yllätyksenä, että näinkin voi käydä. En ollut koskaan kuullut, että talvi voisi tappaa täällä yleisesti menestyviä puutarhakasveja. Sitä tämä vasta-alkajuus teettää, nyt olen piirun verran viisaampi näissä asioissa :)
  Tsemppiä sinullekin puutarhan täydentämiseen! :)

  VastaaPoista
 3. Onneksi meillä vauriot vähäiset, kun ei ole vielä hurahdettu sata lasissa. Tulppaanit taisi myyrä syödä. Keltaiset narsissit ja kaikki muutkin ei niin mun lempparit voivat hyvin. Pakko siis opetella tykkäämään tai ainakin sietämään niitä. Rauhanomaista rinnakkaiseloa! Käyt aina ajatuksissani, kun pihalla ihmettelen kasvun voimaa. 💚 Tuija

  VastaaPoista
 4. Puutarha on melkoinen sinnikkyyden ja pettymysten sietokyvyn opettaja. Pioni minkä menetit oli todella todella kaunis, onneksi toinen sentään säästyi. Minä ilokseni huomasin yhden menetetyksi luulleeni syysleimun juurella pieniä alkuja. Se oli ilon hetki.

  VastaaPoista
 5. Upean näköisen pionin kyllä menetit. No ei auta tosiaan jäädä piehtaroimaan menetyksissä, vaan suunnata nokka kohti tulevaa ja uusia upeita kasveja; )

  VastaaPoista
 6. Mennätalvi oli kyllä ankara kasveille. Minulta kuoli kaikki pionit. Mutta sitä tämä puutarhurin elämä on. Keväällä odotetaan, mitä maasta nousee ja mikä jää nousematta ja sitten suunnataan puutarhoille ostoksille.

  VastaaPoista
 7. Ihanat pionit😊 Minunkin pionit kärsivät viime talvesta, kukkia vaan puolet viimevuotisesta. Perennoja hävisi ja ihanaiset tuoksukuusamani menivät kaikki😢Ja nyt tänään huomasin että kärhössäni on vihreitä pieniä matoja vaikka kuinka paljon. Onko sinulla ideoita miten ne häädetään? Suihkuttelin mäntysuopaliuosta ja keräilin matoja ja huomenna tarkistan tilanteen. Toivottavasti eivät leviä muihin kukkiin..

  VastaaPoista
 8. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 9. Puutarhanhoito on juuri tätä, välillä kyynelehditään surusta toisinaan ilosta. Joistakin menetyksistä ei vaan pääse helpolla yli. Enkä ihmettele ikävääsi tuon upean kaunottaren perään, harmi juttu.

  VastaaPoista
 10. Olipa lohdullista lukea, että toisillakin on tullut isoja menetyksiä puutarhassa. Välilliä kun erehtyy luulemaan, että itsessä on se vika; Luonto vain näyttää voimansa. Itse jouduin alasleikkaamaan todella nätin köynnöksen ja ilta meni kyllä apeissa tunnelmissa.
  Kauniit on pionisi :)

  VastaaPoista
 11. Voi kuinka kaunis vaalean persikan sävy, ymmärrän surusi!! Meilläkin oli melkoinen määrä talven tuhoja, yllättävintä ehkä (ei niin tunteita herättävä kasvi, mutta tärkeä maanpeite) oli maakellaria peittävä seppelvarpu. Kuoli laajalta alalta eli paikattavaa riittää...Nautitaan siitä mitä on jäljellä & iloitaan uusista hankinnoista:)

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig