lauantai 18. kesäkuuta 2016

Uskaltaisko...

Tiedättekö sen tunteen, kun jollakin on kova palo esiintymään? Otetaan esimerkiksi lasten tanssikoulun kevätnäytökset. Joukosta löytyy aina joku, joka varastaa huomion. Sooloilee, pujahtaa esityksen jälkeen esiripun eteen naurattamaan yleisöä, nauttii parrasvalossa paistattelusta.

Minä en ole ikinä ollut tuo tyyppi. Pienenä tyttönä haaveeni oli kyllä päästä Euroviisuihin. Taustalaulajaksi.

Tapasin maaliskuussa Keittiöpuutarha - Siemenestä lautaselle -kirjamme julkkareissa Marttaliiton toiminnanjohtajan Marianne Heikkilän. Myöhemmin Marianne pyysi minua mukaan Marttojen toiminnasta kertovaan videoon. Kieltäydyin sujuvasti. Toisenkin kerran. Mutta a) Marianne on todella hyvä suostuttelija ja b) hänen mieletön energiansa ja positiivisuutensa on kovin tarttuvaa. Kun siihen päälle lisättiin mahdottoman mukava ja rento kuvaaja, joka puhelimessa vakuutti, että selviän tästä kyllä hengissä, suustani pujahti "joo, suostun". 

Tässä video nähtäväksi teillekin. Nyt kyllä hirvittää, mutta antaa mennä!
(video kuvattiin huhtikuun puolivälissä, taas sitä ihmettelee millaisella vauhdilla luonto on vehreytynyt)


Marttaliitto / kuvaaja Sami Halberg

Ps. Olisi hauska kuulla, jos teissä lukijoissa on marttoja!
SHARE:

42 kommenttia

 1. Turhaan jännitit, tosi aurinkoinen ja luonnollinen esiintyjä olet.

  Mua on pyydetty Marttoihin, mutta jotenkin se 70 vuoden keski-ikä ei houkuta... Jos oliskin vähän nuoremmille oma yhdistys 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija! :)

   Ja nyt vaan perustamaan omaa yhdistystä, täällä meillä päin niitä ainakin on ihan pilvin pimein. On kässämarttaa, liikuntamarttaa, "nuorisojaostoa", ihan joka lähtöön. Ja lisää tulee koko ajan. Suosittelen!

   Poista
 2. Ja sä oot vielä niin hyvä ettei mitään tolkkua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haistan tässä vähän jotain omaa lehmää ojassa...:D Mutta ihana olet silti! <3

   Poista
 3. Puutarha marttalaan olen oman kylän martoissa:)

  VastaaPoista
 4. Vastaukset
  1. No siinä on ainakin mennyt vastuualue oikeaan osoitteeseen, hyvä hyvä! :)

   Poista
 5. Turhaan jännitit, olet niin rento ja luonteva esiintyjä. Ihana pätkä puuhailusta mökissäsi 😊

  VastaaPoista
 6. Tää on ihana pätkä:) Minäkin innostuin ja selvitin lähimmän Marttayhdistyksen toimintaa. Se sai miettimään uuden yhdistyksen perustamista tähän omalle kylälle, mutta ei taida ihan tällä hetkellä rahkeet riittää. Ehkä parin vuoden päästä. Huippujärjestö se kyllä on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan huippujuttu Maija! Ja sitten tietenkin harrastetaan kaikkea yhdistysten välistä toimintaa. Sä saat opettaa meille kakkujen tekoa ja mä voin tulla höpisemään kasviksista:)

   Poista
 7. Aivan ihana pätkä. Aivan turhaan jännitit, niin hyvin ja luontevasti esiinnyit. Aikanaan yli kaksikymmentä vuotta siten minua pyydettiin marttoihin mutta jätin ajatuksen asteelle kun keski-ikä silloisessa porukassa oli kuudenkympin ja kuoleman välillä. Nyt oon ite tuossa iässä enkä kehtaa enää nuorempien riesoiksi itseäni tellätä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on muuten kauhean mielenkiintoinen asia. Varmasti missään muussa järjestössä ikä ei nouse näin isoksi kysymykseksi. Nuoret eivät liity, koska kokevat martat vanhoiksi ja tämä sinun näkökulmasi oli yllättävä myös. Nyt alkoi ihan sormia syyhyttää, että tätähän pitäisi tutkailla enemmänkin!:)

   Mutta nyt kaikki ennakkoluulot huis-hukkaan ja mukaan toimintaan! Kaikenikäiset ovat tervetulleita ainakin meidän yhdistyksessä, vaikka alunperin yritys olikin jotain nuorennusleikkausta tehdä. Siellä sitä on jäsenissä äitejä ja lapsia, toiset lapset ovat alle kouluikäisiä, toiset lapset viisikymppisiä. Ja äidit sitten tietenkin sen mukaan:D Rikkauttahan nuo tuovat, eri ikäiset.

   Poista
 8. Häääh, ihana oot!!! Turhaan jännitit. <3 <3

  VastaaPoista
 9. Hyvä kun uskalsit, video on hyvä! En kuulu marttoihin, liittymistä olen joskus ajatellut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja! Ja nyt ajatuksen tasolta toimintaan. Ei sitä tarvitse heti hallitukseen hypätä, rivijäsenenä on oikein mukavaa ja leppoisaa. Voi osallistua tasan sen verran kuin itse ehtii ja haluaa.

   Poista
 10. Ihan mahtava pätkä! Upeastihan se meni, eikä jännitys kyllä näkynyt missään. Ihan kun olisit aina tuossa ollut kertomassa juttuja - oikeasti!
  Minä olen miettinyt Marttoihin liittymistä jo jonkin aikaa - pitäisi varmaan ryhtyä oikeasti tuumasta toimeen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin, nyt tuumasta toimeen!! Ja kiitos ihanasta kommentista:)

   Poista
 11. Hurmaava video! Sinä olet sädehtivä ja valovoimainen esiintyjä, jolle varmasti tämän myötä poikii uusia uria. Olet juuri sellaisen oloinen kuin olen kuvitellutkin sinun olevan. Perusta oma puutarhaohjelma! Blogisi nimikin sopisi vallan mainiosti sille. Marttailu kiinnostaa, mutta en ole saanut aikaiseksi liityttyä, vielä! Sait kyllä innostumaan asiasta. Toivottavasti tapaamme joskus oikeassa elämässä. Sydämellisin terveisin Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Tuija, sinulle se on sana hallussa ja suuri sydän! <3 Et arvaakaan, miten iloiseksi tulin viestistäsi.

   Ja nyt on aika saada aikaiseksi, eli kone kauniiseen käteen ja etsimään oman alueesi marttayhdistyksiä, kipin kapin! :) Ihanaa sunnuntaipäivän jatkoa Villa Iirikseen!

   Poista
 12. Ihana oot! Ihastuttava video! Hyvä kun lähdit mukaan!

  VastaaPoista
 13. Martta täälläkin <3
  Vuosi sitten liityin ja vähän nuorempiin Marttoihin.
  Siellä on ollut mielenkiintoisia juttuja ,kunhan vaan ennättäisin mukaan muilta aikaa vaativilta jutuilta.
  Video oli oikein kiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No heipä hei Martta! :) Se marttailussa juuri niin kivaa onkin, että mennä ja tulla voi kuten itselle parhaiten sopii. Monipuolisesta ohjelmasta voi sitten poimia rusinat pullasta :D

   Poista
 14. Huippua, että uskaltauduit!
  Vaikka olen nähnyt tämän jo kerran, se oli yhtä hyvä toisellakin kerralla. Oot niin luonteva ja ihana! Sä et oo vaan ymmärtänyt, et oo syntyjäänkin esiintyjä. <3
  Mä oon Martta tauolla. Joskus vielä liityn uudelleen, kun aika antaa periksi. Oon nimittäin syntynytkin Martan päivänä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh, no nyt on kyllä syntymäpäivä ollut todellinen enne! Oot ihan täydellinen Martta <3

   Ja kiitos kauniista sanoista, en siitä synnynnäisestä tiedä... Kunnia huippukuvaajalle, joka sai rutistettua meikäläisestäkin jotakin järjellistä :D

   Poista
 15. Hyvä, kun uskalsit mennä mukaan videoon. En ole martoissa, mutta ystäväni on. JOskus kävimme kokkikurssilla, kun lapset oli pieniä. Vihreyttä odotellessa, meillä ei nämä ilmat ole suosineet. Hidasta kasvua kasvihuoneessa ja puutarhassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvista juuri katselin, että täällä ollaan pari viikkoa viimevuotista edellä. Mutta tuo varmasti tasaantuu näillä keleillä, hrrr. Sateen vielä kestäisin, mutta myrskytuuli painaa kaiken linttaan. Tuntuu, että nykyään sää menee äärimmäisyydestä toiseen.

   Kasvun iloa myös sinne pohjoiseen!

   Poista
 16. Kivoja ajatuksia ja kuvia ;)
  tv. Martta Riihimäeltä

  VastaaPoista
 17. Hienoa, että haastoit itsesi, tulos mainio. Mut pyydettiin marttoihin heti, kun muutin mökille. Olen sukuni ensimmäinen ja ainut martta ja mahdottoman ylpeä siitä, terkuin Suska Koivulasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkään ei taida olla montaa (yhtään?) marttaa suvussa, mutta erityisesti lasten isomummo arvostaa marttailuani. Omat taitoni taisivat saadan arvonnousun pelkästä marttailusta :D

   Tytär kulki pienenä iloisesti mukana marttailloissa, hauska nähdä miten pitkälle tuo innostus kantaa.

   Poista
 18. Olet luontainen esiintyjä, hieno esittelyvideo!

  VastaaPoista
 19. Hyvin meni!Hyvä kun suostunut. Marianne on kyllä taitava suosittelemaan kun on itse niin innostunut. Martta olen minäkin. Aika ei aina kaikkeen riitä, mutta stressiä ei kannata ottaa, vaikka ei ehdi aina mukaan. Mukavaa viikonloppua sateista huolimatta.

  VastaaPoista
 20. Jaoin videosi Teljän Harrastemarttojen fb sivulle. Olen kyseisen yhdistyksen puheenjohtaja, joten kovasti mukana Martta toiminnassa ja henkeen ja vereen Martta. Hyvä video, luontevasti esiinnyit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle! Ja Teljän martat liittyvät varmasti tuonne Satakunnan suuntaan, sieltä se olen minäkin kotoisin. Terveisiä siis sinne täältä Kaakkois-Suomesta!

   Poista
 21. Hyvin tehty esitys 😊 ei huomannut ollenkaan että oli sun ensimmäinen kerta. Ja Martat on hieno yhdistys ☺☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riitta! Välillä sitä on vaan haastettava itsensä, vaikka oikeasti tekisi mieli juosta karkuun. :D

   Poista
 22. Sehän meni loistavasti!
  Ja juu, minäkin liityin Marttoihin viime vuonna:) Käytiin viikolla puutarhamarttojen kanssa Blomqvistin taimistolla. Tästä se lähtee mun Marttailu;)

  VastaaPoista
 23. Mahtavaa! Martta täällä ilmoittautuu 😍 Ja hei, tervetuloa!😉

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig