torstai 2. kesäkuuta 2016

Mattimyöhäisiä?

Onko täällä muita mattimyöhäisiä kuin minä? Nyt vasta olen saanut istutettua tomaatit kasvihuoneeseen. Jos tämä homma on vielä edessäpäin, käy kurkkaamassa vinkit tomaatin istutukseen Marian hyötytarhasta, Viherpeukalot blogista täältä.
Sitä vain ihmettelen, että kasvihuoneen laastipaljut ovat täynnä ja lattialla on yhä laatikollinen taimia. Missä vaiheessa laskututoimitus on mennyt pieleen...?
SHARE:

13 kommenttia

 1. Tällä viikolla minäkin vasta aloin tomaattien istutuksen, vielä on muutama istuttamattakin. Mutta kylvin tomaatit niin myöhään ettei ole ollut kiirettä kun taimet on paljon pienempiä kuin sinulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lajikkeiden välillä on ollut huimia eroja, kirsikkatomaatit venähtivät kaikkein pisimmiksi. Mutta onneksi ne tuosta nopeasti vankkenevat kasvihuoneeseen päästyään. Kukkivatkin jo:)

   Poista
 2. Vaude mitä taimia! Meillä eivät ole kasvaneet kunnolla, mutta laitetaan ne tänään kasvariin. Täytyy hakea lisukkeeksi taimia kaupalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla oli näitä jaettavaksi asti, mutta silti Marketanpuistosta tarttui vielä mukaan yksi musta pihvitomaatti. Nyt kasvarista löytyy 8 erilaista tomaattia, ensi vuonna vielä pari erilaista lisää, niin saadaan kunnon väri-ilottelua kasvihuoneeseenkin:)

   Poista
 3. Vautsi mitkä taimet! Itse ajattelin tänään istuttaa muutaman taimen kasvariin ja loput muutaman päivän päästä. Ovat vielä kovin onnettoman kokoisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja minä kun luulin olevani jo ihan mattimyöhäinen! Ihana kuulla, että muitakin on vielä:)

   Poista
 4. Perinnetiedon mukaan ei vielä ole laisinkaan myöhäistä. Omat tomaatit ovat olleet kasvarissa pari viikkoa, joka on kyllä aikaisinta, mitä muistan. Kurkut ja muut yhä puuttuvat, sillä tilasin ne taimistolta, joka on kehottanut asiakkaita välttämään kiirehtimistä. Hyvin kuulemma ehtii, vaikka odottaisi siihen maagiseen kesäkuun 10. päivään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katselin vanhoja kuvia ja viime vuotta lukuunottamatta tomaatit ovat näköjään muuttaneet kasvihuoneeseen jo hyvissä ajoin toukokuussa. Kesäkukkien kanssa olen yleensä odotellut tuohon maagiseen päivään, mutta nyt olen istuttanut jo niitäkin. Sormet ristiin, ettei tule dramaattista kelimuutosta!

   Poista
 5. Toivottavasti ei tule mitään katastrofaalisia ilmoja. Olen ollut enemmän kuin innokas, ja uutamassa tomaatissa on pikku raakileet ja yksi kasvihuonekurkku on kasvattanut pienen kurkunalun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh, siellä ollaan jo hyvässä vauhdissa! Jotenkin tuo raju säämuutos tuntuu näissä hellelukemissa ihan mahdottomalta ajatukselta. Mutta onhan sitä ennenkin saatu räntää kesäkuussa... Peukut pystyyn, että saadaan nauttia lämmöstä jatkossakin!

   Poista
 6. Vielä löytyy taimia kotoa sisältä, mutta huomenna pitäisi päästä loputkin multaan. :D Sniif, en vain pääse itse niitä istuttamaan uuteen kakkos kasvihuoneeseeni, kun koko kesäkin menee kyynärsauvojen kanssa könkäten. Uuden kasvarin kynnyskin on niin iso, että jos sinne pomppaan, niin nenä ottaa ensimmäisenä maakontaktin. :,D Ehkä tuo isäntä kehittää mulle siihen jonkin rapun, niin pääsen edes itse kasveja hoitelemaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi voi, onpas kurjaa! Kyllä tuo keppien kanssa könkkääminen kesäaikaan ottaa erityisen koville puutarhurilla. Pitkää pinnaa ja hyvää parantumista!

   Poista
 7. "Vanhan kansan" mukaan vielä tänäänkin oltais etuajassa näiden hommien osalta. ;) Ihana lämmin toukokuu on sokaissut meidät :)

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig