Kelpo, helppo ja nopea arkipiirakka siis, välipalalle tai päiväkahville. Alla alkuperäisestä hieman muunneltuna. Ekaluokkalaisemme koulukaverin sanoja lainatakseni: "Mä en tykännyt noista ompuista, mutta muuten tää piirakka oli tosi hyvää!" Ensi kerralla omenapiirakasta siis omenat pois...
OMENAPIIRAKKA
(MUNATON, MAIDOTON)
3 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 dl juoksevaa maidotonta margariinia
1 1/2 dl kauramaitoa
Päälle:
3-4 omenaa
kanelia ja sokeria
1. Sekoita kuivat ainee keskenään. Lisää joukkoon rasva ja maito, sekoita takina nopeasti tasaiseksi.
2. Levitä taikina voideltuun 24 cm piirakkavuokaan.
3. Lado (kuoritut) ja ohueksi viipaloidut omenat taikinapohjan päälle. Ripottele päälle kanelia ja sokeria.
4. Paista 200 asteessa uunin alatasossa noin 30 minuuttia.
Tarjoa (maidottoman) vaniljakastikkeen kera.
Niin herkullisen näköinen, täältä pitäisi kyllä saada pieniä maistiaisia :)
VastaaPoistaMielelläni maistiaisia kyllä jakaisin, sillä tämä ainainen leivonta alkaa uhkaavasti kertyä vyötärölle. Nyt kun ei edes ole päässyt tuonne lapion varteen heilumaan.
PoistaMeillä esikoinen sanoo samaten ja tämä koskee muitakin piirakoita :D Täytyis tehdä pelkkää pohjaa ja vaihella vaan piirakan nimeä :)
VastaaPoistaHyvä idea!:D Ja pelkkä pohja pitäisi sitten tietenkin tarjota vaniljakastikkeen tai jäden kera:)
PoistaHmmmmHmmm, omenapiirakka on aivan ihanaa, vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa. Ja omenakaurapaistos on pakko tehdä joka syksy.
VastaaPoistaMukavaa syyskuun alkua sinulle.
Kyllä omenaleivonnaisiin jotenkin tiivistyy koko syksyn fiilis ja maku. Ihanaa syksyn alkua sinullekin Tuija!
PoistaHerkullisen näköinen piirakka. Blogissani on sinulle tunnustus.
VastaaPoistaKiitos sinulle, kävin nappaamassa mukaani!:)
PoistaNyt kyllä maistuisi omenapiirakka... Ja omenakaurapaistos. Hitsi, nyt pitää ostaa omenoita kaupasta!
VastaaPoistaNo kyllä ne omenat tähän syyskuuhun kuuluu, ihan niin kuin glögi sinne joulunalusaikaan (tosin tuo joulunalusaika on kyllä toooosi venyvä käsite:D).
PoistaEikä, siis mistä sinä olet?? Minä näin saman ohjeen... taisin ottaa sen talteenkin töissä tuosta paikallislehdestä... (Kvl sanomat)
VastaaPoistaMeillä tuo oli jossakin ilmaisjakelulehdessä. Mutta kyllähän sitä täällä itärajan tuntumassa nykyään asustellaan:)
PoistaHah, pelkkää pohjapiirakkaa.. Nam!
VastaaPoistaSe varmaan kyllä maistuisi kaikille!:D
PoistaMä toivoin myös lapsena pelkkää pohjaa ja en tajunnut miksi hyvä pohja piti pilata mustikoilla, ompuilla tai varsinkaan puolukoilla :D
VastaaPoistaVoih, tästä tulikin taas yksi "pilattu" jälkkärimuisto mieleen! Äitini teki usein pappilan hätävaraa, enkä voinut mitenkään käsittää, miksi kakku/keksimurujen ja kermavaahdon sekaan piti sekoittaa puolukkahilloa!! Vieläkin menee kylmät väristykset kun muistelen sitä, vaikka nykyään tuokin jälkkäri varmasti maistuisi jo vallan mainiolta:)
PoistaKiva kun linkitit tämän tuonne fb:n allergiaryhmään, niin löysin samalla blogisi :)
VastaaPoistaToivoin aikoinaan tallin emännältä pelkkää piirakkapohjaa synttärikahveille. Ensin hetken ihmetteli mutta kun annoin vaihtoehdoksi kulhollisen kakkutaikinaa, ilmestyi kahvipöytään pellillinen piirakkapohjaa :)
VastaaPoista