sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Kirppisviikko

Joka puolella toitotetaan kuparista. En nyt pääse mökille vanhoja kuparipannuja hakemaan, joten yritin päästä syksyn kuumimpaan trendiin kiinni 50 sentin kirppisostoksellani. Mukana sopivasti mustaa ja folkloristiikkaa tuossa jalassa olevan puuhelmen muodossa. Vielä kun ehtisin puhdistaa koko kynttiläjalan, olisin minäkin ehkä hetken hip. Ja jos puhdistaminen ei onnistu, ajattelin kokeilla kuparin väristä spraymaalia. Kokemuksia?
Minulla on ollut tämän viikon itsepalvelukirppispöytä, ensimmäistä kertaa elämässäni. Yleensä tykkään olla tiskin takana myymässä ja varmistaa, että pääsen tavaroista eroon hintoja polkemalla. Vaikka on sitä tavaraa lähtenyt kiertoon ihan mukavasti nytkin. Ja siis todellakin kiertoon, sillä uutta tavaraa viedessäni olen aina löytänyt jotakin mukavaa kotiintuotavaa. Mutta siis ihan vaan sitä kaikkein tarpeellisinta.
Koti on ollut hyrskyn myrskyn koko viikon. Epämääräisiä kasoja ja kasseja siellä sun täällä. Mutta kaappien siivoamiseen tuli lähes himo, kun pääsi saman tien kiikuttamaan tavarat toisaalle. 

Tänään käyn tyhjäämässä pöydän ja mietin, mihin jäljelle jääneet tavarat toimitan. UFF, Fida, Hope vai joku muu? Hyviä ideoita?

SHARE:

21 kommenttia

 1. Tuo kupari villitys on kyllä ihmeellinen :) itselläni ei vielä ainakaan mitään kuparinsävyistä löydy, mutta ne näyttää oikein kivoilta :)

  VastaaPoista
 2. Missä myit? Jos siellä missä minäkin tai samassa kaupunginosassa, niin näppärintä on viedä Vienon Kammarille. Osoite löytyy googeloimalla ja aukioloajat myös. Vein omat loput myymättä jääneet sinne suoraan ja palvelu on erinomaista; avulias mies tuli hakemaan takakontilta säkit ja kantoi kaiken mennessään. Sain hyvän mielen ja kahviakin olis ollut tarjolla jos olisin ehtinyt. Tekevät esim äitiyspakkauksia ja vievät niitä rajan taakse. Pitävät myös kirppistä paikan päällä. Kaikenlainen tavara kelpaa. Paitsi elektroniikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää oli hyvä vinkki, kiitos! Tavarat odottaa jo valmiina pahvilaatikossa:)

   Poista
 3. Täällä on samantyyppinen meno: raivausta, pakkausta, järjestelyä. Tosin minä yritän päästä tiskin taakse itse myymään, olen vissiin vähän torimummo. Samoin mainitsemasi hintojen muuttaminen on helpompaa. Pöydät ovat vaan tosi suosittuja tällä hetkellä.

  Suosittelen ehkä Fidaa tai Hopea noista mainitsemistasi, muuten en tiedä mitä teillä päin on. SPR?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän paikkoja sitten alkoi löytyä, kun vähän kyseli ja sai täältä vinkkiä.

   Tunnistan itsessäni ehdottomasti kunnon torimummon ja markkinaheikin, tosin hintoja muutetaan ainoastaan alaspäin. Oliskin ihanaa päästä kiertelemään teidän alueen kirppiksiä, tarjontaa on ehkä ihan pikkuisen enemmän!

   Poista
 4. Mulla on myös ollut samat harrastukset. Loput vein lähinnä sinne, minne oli helpointa (mutta ei roskikseen). Eli osa meni lähikaupan keräysastiaan, josta en edes tiedä tyhjentäjää ja rikkoontuvat vein Fidaan. (Samalla tuli tietty tsekattua Fidan valikoimat!

  VastaaPoista
 5. Noista kirppisvaihtoehdoista Hope on minulle vieras. Itse veisin mieluiten Fidalle, tiedän suunnilleen mihin rahat/myymättä jääneet vaatteet menevät (tai ainakin menivät joskus). Itse olen kyseisen järjestön "lähetyslapsi" 80-luvulta. Autoin tuolloin äitiäni setvimään kirppisvaatteita, joita tuli laivakonteittain Tansaniaan, missä silloin asuimme. Vaatteita jaettiin sitten paikallisille ihmisille. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipas kiva kuulla!

   "HOPE Yhdessä & Yhteisesti ry on vuonna 2009 perustettu valtakunnallinen vapaaehtoisjärjestö, joka toimii lasten paremman arjen puolesta Suomessa. Hope tarjoaa konkreettista apua vähävaraisille ja äkillisen kriisin kohdanneille lapsiperheille sekä huostaanotetuille lapsille. HOPE on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton järjestö, ja sen toiminta ohjautuu 13 paikallistoimijan välityksellä eri puolille Suomea." (Hopen sivuilta kopioitua). Tuonne minun on helppo viedä ihan käytännön syistä, joten osa tavarasta lähti sinne.

   Poista
 6. Samat on ollut puuhat täälläkin. Syksyllä telkee mieli saada paikat järjestykseen ja aloittaa jotenkin puhtaalta pöydältä.

  VastaaPoista
 7. Joillain itsepalvelukirppareilla voi jättää myymättä jääneet tuotteet ilmaispöydälle.

  Nyt on ihan pakko kertoa poikani kupariin liittyvä kommentti. Kun vuosi sitten hankimme Villa Idurin, hyvin rationaalisesti asioihin suhtautuva vanhempi poikani tokaisi siihen: "olisi mieleuummin kannattanut investoida sama summa kupariin". Hahaaa, tästä saimme hyvät naurut. Kysyimme isänsä kanssa häneltä, että "mitäs me sitten vapaa-aikanamme tekisimme, istuisimme kaupunkikotimme takapihalla katselemassa kuparivuortamme ja makselisimme lainoja, niinkö??" Hän olisi tyytynyt tällaiseen lomanviettoon.

  VastaaPoista
 8. Jopa ollaankin oltu samalla asialla, kävin purkamassa oman pöytäni maanantaina. Mä meinaan pakata ylimääräiset tavarat Hopelle ja aikuisten roippeet SPR:lle.

  VastaaPoista
 9. Meillä itsepalvelukirppiksen pitäjä on laittanut ilmaiskärryn oven ulkopuolelle päiviksi, johon jokainen voi jättää tavaroita jotka eivät ole menneet kaupaksi. Kärry tyhjenee säännöllisesti ja tavara menee kiertoon hienosti. Uskon että juju on siinä että kärry nostetaan kaupan ulkopuolelle päiväksi niin ei tarvi sisään. Kaikilla ei välttämättä ole varaa edes kirpparihintoihin.

  Huomasin kerran yhden äidin pienen tyttönsä kanssa kayvän tarkistamassa kärryn sisällön ja löytävän jotain. He eivät menneet sisään ollenkaan.

  Olen kärryyn heittänyt myös sellaisia pikkutavaroita (penaaleja, kyniä ym koulutarvikkeita) joita en ole viitsinyt myyntiin laittaa alhaisen hinnan vuoksi. Heti ne katoavat. Kurkkaan aina itsekkin sinne kun ohi kuljen.

  VastaaPoista
 10. Itsekin sorruin kupariin... Upea sävy harmaan pariksi.

  VastaaPoista
 11. Tuo kaappien perkuu ja kirpparihässäkkä olisi suunnitelmissa täälläkin. Aikamoinen projekti, mutta tulee niin hyvä mieli.
  Aurinkoista sunnuntaita!

  VastaaPoista
 12. Todella kaunis kynttilänjalka, ihan tuollaisenaan. Kirpparipöydän pidon kun yhdistää kaappien siivoamiseen, tuloksia syntyy;)

  VastaaPoista
 13. Täällä ollaan suunnittelemassa samaa :) Oon aloitellut jo Huuto.netissä niiden "parempien" tapeettomien kanssa.
  Meillä Turussa on Mimmin kirppis (ollut ainakin ennen) sellainen paikka että sinne saa jättää loput kamat, laputtavat ne samoilla hinnoilla uusiksi ja pistävät omaan loosiinsa myyntiin. Fare play, eivät mene roskikseen ja ei tarvitse itse pakata ja raahata mihinkään :) Pitääkin ottaa pöytä piakkoin...

  VastaaPoista
 14. Täälläkin kuparia pukkaa :) Olen just spraymaalannut vanhan huoltoaseman valaisimen,väri kupari,ja todella hyvä tuli,suosittelen.

  VastaaPoista
 15. Vaikka vielä en oo tota kuparia itselle ottanut sisustukseen, ni voisin tuollaisen kynttilänjalan huolia juuri tuollaisenaan. Mun mielestäni tuo kuluneisuus kuuluu tuohon. :)

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig