tiistai 17. syyskuuta 2013

Dilemma

Nyt kaivataan mielipiteitä.
Minulla laahaa viesteihin vastaaminen ihan kamalasti jäljessä.
Eli kysynkin nyt, kumpi on sinun, blogini lukijan, mielestä parempi:

a) postaan uusia tekstejä useammin, mutta viesteihin vastaaminen kestää
vai
b) postaan harvemmin, jolloin ehdin vastata paremmin viesteihin?

Luen kyllä kaikki ihanat viestinne aina tuoreeltaan ja päässäni vastaan niihin saman tien. Niin siis päässäni, todellakin.
Kuva liittyy aiheeseen lähinnä siten, että kamalasti olisi kaikenlaista puuhattavaa, mutta aina joku homma jää kesken. Yritystä kyllä on!

SHARE:

23 kommenttia

 1. Minä valitisisin harvemmin postausta ja likeisempi ote lukijoihin eli vastaukset kaikille niin pian kuin mahdollista. Joku muu voi olla eri mieltä, mutta olne itse noudattanut tätä jo kohta viisi vuotta ja minulle nopea viesteihin vastaaminen ellen ole ilmoittanut olevani breiklllä on kohteliaisuutta lukijoilleni. Vähän kuin halaus tms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No täältä tulee nyt halaus saman tien:) Aikaisemmin yritin aina vastata mahdollisimman nopeasti, yleensä iltaisin näpyttelin vastaukset päivän postaukseen. Nykyään simahdan iltaunille suurin piirtein samaan aikaan lasten kanssa (meillä herätään edelleen moooonta kertaa yössä), joten vastaaminen tahtoo jäädä. Mutta olen kyllä Leena samaa mieltä kanssasi, että kohtelias lukijoita kohtaan on oltava. Varsinkin, kun on niin ihania lukijoita! <3

   Poista
 2. Mukavaa kuulla, että joku pohtii ihan samaa asiaa. :) Itse olen tehnyt niin, että postaan useammin ja vastailen ihaniin viesteihin, kun ehdin ajankanssa. Samaa kai toivon siis sinultakin eli useammin postauksia ja vastailet, kun ehdit! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni viestistä! Välillä eteen tulee joku kuvakulma tai postaus, mikä pitäisi saada ilmoille saman tien ennen kuin juttu menee "vanhaksi". Silloin ainakin edellisiin postauksiin vastaaminen tahtoo jäädä. Yritän siis tasapainoilla täällä jossakin:D

   Poista
 3. Yritän kyllä vastata aina nopeasti, mutta sitten toisten viesteihin jää usein vain luetun tasolle. Olisi tietenkin kohteliasta kirjoittaa jotain kun käy blogia lukemassa, mutta usein se vaan sitten jää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta mummeli, kyllähän tuo kommentointi toimii toiseenkin suuntaan. Eli olisi tosiaan kohteliasta jättää puumerkki vierailusta, mutta harmittavan usein se tahtoo itseltäni jäädä. Usein olisi kiva huikata "heipat", mutta tuntuu sitten hölmöltä jättää viestiä, kun ei ole mitään tähdellistä sanottavaa.

   Poista
 4. Min olen tuota pohtinut kauan ja tullut siihen tulokseen että mikä on tärkeää, eli minusta se on kunnianosoitus lukijoita kohtaan että heille kommentteihin vastataan, minä käyn vastaukset katsomassa, vuorovaikutustahan tällä haetaan bloggamisella..Se olisi sitten sama jos ei kommentoi ollenkaan koska bloggaaja ei viitsi vastata..jos sanon jotakin vaikka uudelle naapurille, tervehdin ja en saa vastakaikua, niin en viitsi toisten hänelle tervehdystä antaa ja se kertoo ihmisten luonteesta aika paljon..
  Tämä on tietty sinun blogisi ja päätät vastatakko vai ei mutta olen minä poistellut lukulistalta blogeja joissa ei vastailla.
  Minä vastaan kaikille ja se on sitten lukijan juttu lukeeko hän vastauksia vai ei..ennemmin tai myöhemmin vastaus tulee..Siis postaa harvemmin ja anna aikaa myös lukijoille sillä melkein jokaisen blogissa on kohta että "pienikin viesti ilahduttaa kovasti" tai olisi kivaa jos Jättäisit pienen viestin käynnistäsi... jne jne..
  Hyvää pohdintaa tuo sinun postauksesi..sillä on myös bloggajia jotka käy blogissa mutta koskaan ei tule kommentteja ja mietin useasti että miksi sitten edes käy..kyllä aikaa on ihan varmasti..jos ei tänään niin huomenna tai viikonloppuna..aikaan on vain helppo turvautua ja toisinaan se menee läpi mutta ei aina :)
  En tarkoittanut loukata mutta koska kysyit niin minä vastaan rehellisesti mitä mieltä minä olen :)
  Mukavia syyspäiviä sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikun juuri näin Hannele, hienoa että jätit viestiä! Ja mahtavaa, että aloin tätä asiaa "ääneen" pohdiskella. Olen nimittäin monesti miettinyt, käykö kukaan katsomassa enää niitä vastattuja viestejä. Itse kun ei aina edes muista kenen blogiin on mitäkin viestiä jättänyt. En siis ollenkaan loukkaantunut, tietenkään. Vaan tarkoitus oli juurikin selvittää, mitä mieltä blogini lukijat asiasta ovat. Kiitos siis sinulle ja mukavia syyspäiviä sinnekin!:)

   Poista
  2. ihanaa keskustelua ja mie luin kaikki kommentit ja vastaukset..teen usein niin että luen myös muiden kommentit kun blogeissa käyn...
   Mutta sehän on tosi asia että perhe ja sen ympärillä tapahtuvat asiat menee ensin edelle ja sitten vasta tulee omat harrastukset kuten blogi..

   Poista
  3. Ja ne perheenäidin harrastukset tulee yleensä siinä harrastuslistassa viimeisenä...:D

   Poista
 5. Ihan hyvää pohdittavaa... bloggaaminen on ihana harrastus, jota puuhaan silloin kun on aikaa ja jotain blogattavaa;) Yritän pitää sellaista 2-3 postin viikkotahtia, mutta tilannehan sen loppujen lopuksi määrittelee miten ja milloin tekstiä ja kuvia tulee. Oma ajatukseni on myös vastailla mahdollisimman moneen kommenttiin, sillä siinä dialogissahan se homman suola on. Postauksen tekemiseen menee oma aikansa, mutta sitten välipäivinä on kivaa lueskella ja vastailla ja keskustella blogin välityksellä - kuin myös totta kai piipahdella muissa blogeissa jättämässä oma puumerkkinsä:) Tämä on tälläistä ihanaa kolmiulotteista puuhaa: omat postit, niiden kommentit&dialogi ja muiden blogit. Kaikkea sopivasti niin hyvää tulee;) Jatketaan näillä, terkut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli ehkä juuri se pointti mitä hain. Lauseesi "bloggaaminen on ihana harrastus, jota puuhaa silloin kun on aikaa..." Välillä meinaa ihan stressi tulla, kun ei tosiaan ole saanut aikaiseksi vastattua kaikkiin jätettyihin viesteihin, mutta kuinka haluaisi. Ja sitten niitä vain kasaantuu ja kasaantuu... Mutta tosiaan, tämän on tarkoitus olla mukava harrastus, ei taakka. Eli teen mitä ehdin ja välillä ehkä vähän hassussa järjestyksessä:D

   Poista
 6. Harvempi postaus ja vastaus kommentteihin. Samaa mieltä siis kuin edellä. Tuleehan siitä paljon paremmalle mielelle, kun tervehdykseen/kommenttiin vastataan. Minulle ainakin jää kommentteihin vastaavasta bloggaajasta mielyttävämmän ihmisen kuva kuin, joka ei vastaa juuri koskaan mitään. Itseasiassa en sellaisiin enää juuri viitsi kommentoidakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vastauksesta! Onpas tällä blogilla ihanan aktiivisia lukijoita:)

   Poista
 7. Samat pohdiskelut myös täällä :) Mä toivoisin postauksia samaanmalliin ja kun ehdit/jaksat niin vastailet.. Itsellä myös kestää vastailut..joskus vastailen yleisesti ja joskus hlökohtasesti kaikille..kysymyksiin pyrin vastaamaan ja sitten tosiaan yleisesti kaikille kommentin jättäneille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus tuo uusien postausten huuma vie mukanaan ja ei-niin-kiireelliset-vastaukset myöhästyvät lisää. Tämmöistä tasapainoiluahan tämä vähän on:)

   Poista
 8. Minä jätän mielellään kommentteja sellaisiin blogeihin, joiden kirjoittaja käy visiitillä minunkin blogissa puumerkkeineen. Moniin blogeihin kommentoinnin olen jättänyt, kun tuntuu siltä että olen yksi tuhansista. Muutamien bloggaajien kanssa on syntynyt kiva vastavuoroisuus, vieraillaan j kommentoidaan puolin ja toisin, se on kivaa ja palkitsevaa! Itse en odota vastausta omiin kommentteihin, mieluummin toivoisin vastavuoroista vierailua omaan blogiin. Tosin myönnän, että en itsekään käy aina vastavierailulla.
  Vastaan lähes jokaiseen kommenttiin, yleensä jo samantien kun uusi kommentti tulee blogiini. En tiedä käykö kukaan niitä lukemassa. ;)
  Ja mitähän mä nyt sanoisin tuohon, mieluummin kommentteihin vastaamista vai uusia postauksia? Ehkäpä vaakakuppi kallistuu hieman enemmän uusiin postauksiin, sanotaan vaikka 65%/35%. ;) Onhan tämä aikamoista tasapainottelua, kuka mistäkin tykkää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri noin minäkin yritin tehdä, eli ensin vastaus kommenttiin->vastavierailu kommentin jättäneen blogiin->viesti sinne. Ehkä tuo onnistuu taas sitten, kun pikkumies ei roiku lahkeessa kiinni koko aikaa. Tai sitten ei:D Mietin juuri eilen illalla, että tällä hetkellä esim. lukeminen ja kutominen ovat täysin jääneet, kun bloggailu on tällä hetkellä se ykkösharrastus ja vain yhteen juttuun on aikaa.

   Vastavuoroisuus todellakin on bloggailun parhaita puolia. Tosin siihen nähden, miten paljon lukijoita käy, niin viestejä jätetään kuitenkin tosi vähän. Eli ehdottomasti viestin jättäjän vaivannäkö kyllä pitää vastauksella palkita!

   Poista
 9. Minulle kelpaisi enemmän postauksia ja vähemmän vastauksia, mutta minäpä en olekaan bloggaaja. Tykkään siis katsella kuvia ja ihailla. Blogeihin jätetyt kommentit ovat yleensä hyvin samankaltaisia, joten samankaltaisten "kiitosten" kirjoittaminenkin käy varmaan työstä (tai harrastuksesta), jottei ihan samalla tavalla kaikille vastaisi vaan yrittäisi säilyttää persoonallisen ja henkilökohtaisen tatsin jokaisessa vastauksessa.

  Ja ymmärrän myös sen, että perhe ja etenkin pienet lapset, vievät leijonanosan ajasta, jolloin muulle elämälle jää harmittavan vähän aikaa. Asiat tärkeysjärjestykseen. :-) Mutta jos blogien tarkoitus onkin saada aikaan vuorovaikutteista keskustelua kävijöiden kanssa, niin silloin on varmaan parempi vastailla vierailijoille. Tsemppiä balanssin löytämiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. rityiskiitos tästä vastauksesta! On tosiaan muistettava, että blogia lukee myös moni ei-bloggaava. Ainakin itse, silloin kun en vielä tätä blogia pitänyt, jätin tuskin koskaan viestejä vierailemiini blogeihin. Mutta sitten bloggailun myötä tuo muuttui, sillä on ihan huippufiilis saada viestiä joltakin. Siis että joku ihan oikeasti käy täällä ja vielä viitsii jättää kommenttia! Silloin jotenkin ymmärsi sen puumerkin jättämisen tärkeyden.

   Itsekin olen enemmän sellainen kuvasta kuvaan hyppijä, välillä saataan silmäillä tekstit vain päällisin puolin ja keskityn hakemaan kuvista ideoita, insipraatiota tai vaan hyvää mieltä. Itse bloggaajana en halua päästää käsistäni ihan millaisia kuvia / tekstiä tahansa, joten tähän harrastukseen todellakin uppoaa aikaa. Kukaanhan ei tähän pakota, mutta bloggailu vain on niin kovin koukuttavaa:D

   Tärkeintä on siis tosiaankin löytää se balanssi itsensä kanssa ja toimia sen mukaan. Väkisinhän sitä yhdelle pyllistää jos toiselle kumartaa. Jatkan siis valitesemallani tiellä, vastaan kun ehdin, mutta jokaista jätettyä viestiä suuresti arvostaen! <3

   Poista
 10. Aihe on jo ehkä vanhentunut ja mielipiteet on jo sanottu, mutta mä kuulun ehdottomasti siihen joukkioon, joka ei tarvitse vastausta kommentteihini. Käyn täällä blogissa ihastelemassa kuvia, nappaamassa ruokaohjeita ja ihan vaan fiilistelemässä. Mun kohdalla ja mun kommenttejeni kohdalla voit hyvällä omallatunnolla olla vastaamatta! Tiedän että ajattelet kuitenkin kaikkia lukijoita ilolla. Jotenkin musta tuntuu että ihmiset on nykyään niin vaativia(en puhu blogeista ja lukijoista, vaan ihmisistä työelämässä jne). Ihana kun voin seurata teidän elämää edes vähän näin!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ha ha, vastaan nyt kuitenkin:) Ja kiitos viestistä, aihe ei ole ollenkaan vanhentunut, täällä tasapainoillaan ihan päivittäin... Nyt kun vielä avasin tuon joulubloginkin, taidan olla kohta aika suossa näiden vastausteni kanssa:D

   Ihana kuulla, että täällä käy tuttujakin:) Terkkuja siis teille!

   Poista
  2. Mä käyn melkein päivittäin "vakoilemassa", mutta en vaan ole tullut laittaneeksi viestiä; tarkistin taas leipäohjeen, onpa ihana vati, ihania kukkia, voih...

   Poista

Blog Design Created by pipdig