5 dl kuumaa vettä
2 dl ruisleseitä
2 tl suolaa
1/2 dl siirappia
1 iso omena raastettuna
1 pss kuivahiivaa
noin 8 dl vehnäjauhoja
3/4 dl rypsiöljyä
Laita ruisleseet kuumaan veteen hautumaan. Anna seoksen jäähtyä hieman ja lisää joukkoon suola, siirappi ja omenaraaste. Kun seos on jäähtynyt noin +42 asteiseksi, lisää kuivahiiva, joka on sekoitettu pieneen määrään vehnäjauhoja. Sekoita huolellisesti. Alusta taikina vehnäjauhoilla, lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa.
Anna taikinan kohota noin kaksinkertaiseksi. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina kahteen osaan ja leivo ranteenpaksuisiksi tangoiksi. Leikkaa tangoista sämpylöitä ja nosta sämpylät pellille leivinpaperin päälle. Anna kohota noin 1/2 h. Voitele leivät vedelle, ripottele päälle ruisleseitä. Paista 225 asteessa uunin keskiosassa 10-12 minuuttia.
Herkullisen näköisiä sämpylöitä. Pitääkin kokeilla jossain vaiheessa ohjettasi :)
VastaaPoistaJa helppoja, kun ei tarvitse pyöritellä mitään. Viipaloi vain menemään:)
PoistaKiitos vinkistä, nyt on taas yksi uusi ohje, johon upottaa syksyn omenasatoa! :)
VastaaPoistaMeidän sato oli niin pieni, että se alkaa kohta olla upotettu. Suursatovuosia siis odotellessa:)
PoistaEnpä ole koskaan omenia sämpylätaikinaan käyttänyt, pitääkin kokeilla!!
VastaaPoistaSuosittelen, antaa mukavaa mehevyyttä!
PoistaTaas hyvä resepti :)... Näin muuten sun pihan kuvia töissä. Ihana juttu tulossa :) Ja sait kyllä ihan parhaan kirjoittajan jutulle.
VastaaPoistaOoh, no nyt alkoi jännittää!! Päivä oli kyllä huippukiva ja opettavainen, kiitos siis sulle <3 Mitenhän tässä malttaa kevääseen odotella..?
PoistaOuti oli sut ihan itse bongannut. Me satuttiin sen kanssa soittelemaan suht samoihin aikoihin samasta kiskasta :D No loppu hyvin, kaikki hyvin.
PoistaIhana ohje. Tänään kokeilin, ohjetta hieman muuntelin ruokakaapin sisältöön sopivaksi ja hyviä tuli.
VastaaPoistahttp://onnenapiloita.blogspot.fi/2013/09/omena-kauralesesampylat.html
Kiva kuulla! Ja parasta aina onkin, jos ohjetta pystyy surutta muokkaamaan oman kaapin ja maun mukaiseksi:)
PoistaKokeilin tätä reseptiä ja oli kyllä parhaat koskaan tekemäni sämpylät!! :) Käytin vain tuon ruisleseen sijaan ruisrouhetta.
VastaaPoistahttp://nannenturinat.blogspot.fi/2013/10/omenaiset-ruisrouhesampylat.html
Ooh, kiitos kun kävit vielä jättämässä viestiä!
Poista