keskiviikko 19. lokakuuta 2016

Keväisiä unelmia

Tämä vuosi ei tee poikkeusta edellisiin. Olen kukkasipuleiden kanssa liikenteessä yhdennellätoista hetkellä. Onneksi syksy on ollut leuto ja maa on yhä sula. Sipulit sujahtavat maahan viimeistään syyslomalla. 
Vaikka kukkapenkissä pyöriminen ei ihan hirveästi enää innosta, niin keväällä sitä taas kiittelee itseään. Vuolaasti. Kaikki se väriloisto, raikkaus, tuoksu ja yllätyksellisyys (yllätyksellisyys siksi, etten taatusti enää keväällä muista mitä olen istuttanut). Ei tarvitse kuin selailla toukokuisia valokuvia ja tekee saman tien mieli rynnätä ostamaan lisää kauniita kevätkukkijoita.
Syksystä nauttien ja keväästä unelmoiden se hoituu tämäkin homma! Lisää keväisiä unelmia Marian hyötytarhassa, Viherpeukalot blogissa. Pääset sinne tästä.

SHARE:

9 kommenttia

 1. Voi ihanuus, mitä kuvia! Sipuleita ei tule istutettua koskaan liikaa. Ja mikä riemi keväisin, kun sieltä maasta tosiaan jotakin ponnistaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainahan se on melkoista jännitysnäytelmää, kun ei tiedä mitkä on vienyt myyrä tai talvi. Mutta on se vaan mahtava tunne, kun kevätpuutarha talven jälkeen täyttyy kukkaloistosta!

   Poista
 2. Juu, puutarhaharrastuksessa riittää puuhaa ja iloa ympäri vuoden. Jouluun asti on pihahommia, sitten on joulukukat, sen jälkeen alkaakin jo kevät ja esikasvatustouhut. Ai mikä talvi on muka välissä?
  Olen istuttanut jo kukkasipulit tältä syksyltä. Mutta tiedän, että uusi, viime hetken innostus tulee vielä. Tekee mieli laittaa sipuleita joka puolelle ja paljon. Niitä ei tosiaan voi olla koskaan liikaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juttelin kesällä yhden herrasmiespuutarhurin kanssa tulppaaneista ja omat istutusmäärät alkoivat tuntua melkoiselta nysväämiseltä :D Pitäisi tutkailla kukkasipulien tilaamista ulkomailta, jotta saisi istutettua oikein tulppaanimeren! Onko Riina sulla kokemusta asiasta?

   Poista
  2. Mä en oo koskaan vielä tilannut tulppaanin sipuleita ulkomailta, kotimaasta kylläkin.
   Perehdytään ensi vuonna asiaan ja tilataan vaikka yhteistuumin. :)

   Poista
 3. No, jos tuo kuva ei innosta istuttamaan niin ei sitten mikään ;) Niin upea kukkaloisto!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pauliina! Nyt tuo tuntuu taas niin kovin kaukaiselta, mutta eihän se ole kuin yksi hujaus kun taas ihmetellään ja ihastellaan <3

   Poista
 4. Mä oon tilannut esim. Peter Nysseniltä, erittäin hyvät sipulit on tullu ja ovat paljon edullisempia.

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig