perjantai 21. lokakuuta 2016

Talkkaritouhuja

Blogiyhteistyö: Fiskars

Keräsin viimeiset tomaatit kasvihuoneesta pari viikkoa sitten, mutta vasta nyt pääsin syyssiivouksen pariin.
En tee kovin perusteellista kasvihuonesiivousta syksyisin. Pyyhin tasoilta suurimmat roskat ja hämähäkinseitit. Ikkunat pesen vasta keväällä.
Lattian kyllä tyhjään kaikista tavaroista, jotta saan kerättyä pois hankaliin koloihin tippuneet homeiset tomaatit ja muun kasvijätteen. Loppujen lopuksi roskaa tulee yllättävän vähän. Kasvatan tomaatit muovisissa laastipaljuissa, jotka on nostettu vanhoihin puisiin perunalaatikoihin. Koko komeus on helppo nostaa syksyllä pihalle, jolloin lattialle ei tule edes multaa.
Sain Fiskarsilta blogiyhteistyön tiimoilta testattavaksi Solid monitoimiharjan. Tykkään tästä kovasti, sillä harjakset ovat todella jämäkät. Ne eivät taivu eivätkä tyssää pieniin koloihin, kuten tiililattian rakoihin. Harjassa on sellaista kunnon talkkarimeininkiä!
Kuvassa on muuten täysin lavastettu tilanne. Meillä ei todellakaan lapsi (tai mies) heilu lasisessa kasvihuoneessa pitkävartisen harjan kanssa. Eikä oikeastaan minkään työkalun kanssa. Vuosien varrella on tullut todistettua sen verran "oho, se lipsahti" -vaaratilanteita, että vain pääpuutarhuri itse saa viedä lasiansariin jotakin kättä pidempää tai jämäkämpää.
Roskaa kertyi lattialta tosi vähän. Siivouksen jälkeen osa puhdistetuista ja syyshuolletuista puutarhakalusteista kannettiin kasvihuoneeseen. 
Samalla kokosin pöydälle syksyisen asetelman: callunaa, hopealankaa, koristekurpitsan, auenneita latva-artisokan kukintoja. Ja tietenkin kynttilöitä.
Talkkaritouhut kruunattiin glögillä ja suklaalla, niinkuin tähän aikaa vuodesta jo kuuluukin!
Nyt kasvihuone on valmiina havukranssien tekoon ja tunnelmallisiin glögihetkiin. Ihan uskomatonta, että se aika on taas täällä!

Mukavaa viikonloppua!

SHARE:

11 kommenttia

 1. Ihania kuvia tunnelmallisesta kasvihuoneesta! Syyspuuhat on täällä vielä kesken, katsotaan tuleeko ne tehtyä ennen lumentuloa... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi tässä vaiheessa vuotta ei enää ole mitään kiirettä. Mitä ei nyt ehdi, niitä jatketaan keväällä. Siellä ne hommat odottaa ja intokin on silloin taas ihan toista luokkaa:)

   Poista
 2. Oi, että tuli tunnelmallinen syysfiilis kasvariin. Sä se osaat! <3
  Ihanaa ja glögin tuoksuista viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Entistä enemmän alkoi tehdä mieli omaa kasvaria!

  VastaaPoista
 4. Tykkään niin aina kauniista kuvistasi ja hyväntuulisesta puutarhailusta!

  VastaaPoista
 5. Tulipa kasvihuoneesta kaunis. Mullakin pitäisi olla kasvihuone, nimittäin linnut noppivat teranssilla koristekurpitsat. Tein siitä postauksen, kun meikkailin niitä uusiksi, turha homma, taas on reikiä ja valkoista näkyvissä :( :(

  VastaaPoista
 6. Kaunista, tunnelmallista ja Fazerina kruunaa kaiken....

  VastaaPoista
 7. Tunnelmat kohillaan!! Tuskin maltan odottaa ensi kevättä, silloin nimittäin alkaa meillä kasvihuoneilmiö vallata elämää!

  VastaaPoista
 8. Ihana postaus! <3 Voi, minunkin pitäisi huomenna lähteä mökille hiukan syyssiivoa tekemään...harmittaa kun ei olla ollenkaan nyt syksyllä sinne ehditty.
  Ihana tuo kasvihuoneenne ja miten ihana lattia siellä! Kiva asetelma ja ihanat herkut! Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 9. Samalla tyylillä mennään meidänkin kasvarissa, kunnon siivous ikkunanpesuineen vasta keväällä. Nyt tunnelmoidaan:)

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig