maanantai 21. marraskuuta 2016

Joulun helpoin DIY-tähti

Rakastan askartelua ja väkertämistä, mutta olen välillä vähän saamaton ryhtyäkseni hommiin. Tämä, ehkäpä maailman helpoin DIY-tähti, kuitenkin valmistuu ilman erityisiä tarvikkeita tai askartelutilaa. Ja homman jälkeen ei edes tarvitse ryhtyä siivouspuuhiin.

Tähteen tarvitaan puinen nivelmitta ja sinitarraa, teippiä tai narua. Olen löytänyt vastaanvanlaisia mittoja kirppiksiltä, mutta tämä on ostettu uutena Clas Ohlsonilta. Mitan hinta oli 2,99 ja sen pituus on 2 m.
Taittele mitta tähden muotoon ja kiinnitä mitan päät toisiinsa joko sinitarralla (kuten tässä), teipillä tai narulla. Ripusta tähti seinälle. Jos mittasi on vanha ja kovin löysänivelinen, muoto ei pysy kunnolla. Eli mitä jäykempi mitta, sen parempi tähän puuhaan.

Työhuone on jo saanut vähän jouluista ilmettä, kuten nämä veikeät rungolliset minisypressit. Samanlaiset löytyvät ulkoa etuoven vierestä (täältä).

Mukavaa uuden viikon aloitusta, taas ollaan lähempänä joulua! <3

SHARE:

16 kommenttia

 1. Mä näin samantyyppisen tähden jossain ruotsalaisessa joululehdessä ja mietin kuumeisesti oisko meillä tuollaista vanhaa mittaa. En tajunnutkaan, että sellaisen saisi ostettua ja vielä tuohon hintaan.
  Kiitos ihanasta vinkistä ja hyvistä ohjeista! Toi on ihana! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh, pitäisikin käydä ostamassa lisää ruotsalaisia joululehtiä! Nappasin idean joskus Pinterestistä, mutta tää ei ole onnistunut yhtä hyvin niistä mun vanhoista kirppismitoista, kun ovat aika löysiä. Näitä oli myynnissä Clasulla ainakin syksyllä, kipin kapin sinne siis! :)

   Poista
 2. Lauantaina ne oli Kokkolan Clasulla alessa, pienrautatuotteet 3 kpl 4.99 e. Ostin kolme mittaa ja pitäis alkaa mallaileen seinälle.

  VastaaPoista
 3. Näitä olen ihaillut, kiitos siis ostospaikkavinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollos hyvä! Kirppiksiltä on myös löytytynyt aika hyvin, mutta ovat tosiaan käytössä löystyneitä eivätkä pysy kasassa yhtä vaivattomasti.

   Poista
 4. Vastaavan idean olen tehnyt joskus isoisäni vanhasta puisesta mitasta, mutta valitettavasti mitta on jossain hyvässä jemmassa :)Pitääkin täydentää tähtivarastoa nyt clasun kautta, kiitos, terkuin Suska.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedätkös, mullakin on valtavasti juttuja samassa jemmassa! :D Onneksi nyt löytyy edullisesti täydennystä!

   Poista
 5. Yksinkertaisen kekseliäs tapa tehdä joulutähti. Tykkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin!:) Idea on tietenkin varastettu, mutta oli ilo löytää uusia nivelmittoja edullisesti ja helposti.

   Poista
 6. Tää on kyllä hyvä idea. Mä teen kans!

  VastaaPoista
 7. Ihana idea ja niin simppeli, mutta tosi kiva :)

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig