sunnuntai 26. marraskuuta 2017

Eukalyptuksen tuoksua

Blogiyhteistyö: Huiskula

Eukalyptus sopii oikeastaan mihin tahansa juhlaan, mutta erityisen ihanalta sen raikas tuoksu tuntuu näin talvisaikaan. Se on kuin tuulahdus kaukomailta, lupaus vehreydestä ja elinvoimasta.
Sain blogiyhteistyön tiimoilta puntin eukalyptuksen oksia Huiskulasta. Ja voi että millainen tuoksu niistä tulikaan, kun levittelin oksat keittiön pöydälle! Hetki piti vain nuuskutella ja fiilistellä samalla kun hörpin kardemummakahvia ja kuuntelin Jouluradiota. 
Luin hiljattain vinon pinon joululehtiä työprojektiin liittyen. Jostakin niistä tarttui mukaani lause, jossa kodin asukas kertoi tekevänsä aina jouluksi eukalyptuskranssit ikkunoille, sillä ne levittävät ihanaa tuoksua koko asuntoon. Artikkelia lukiessani sain jonkin sortin valaistuksen, että kranssin ei tosiaankaan tarvitse olla iso eikä viimeisen päälle näperretty ja sidottu. Hyvinkin nopea kiepautus riittää. Aloin siis tehtailla pieniä kransseja. 
Olin ajatellut sitovani kransseja alumiini- ja puolalangalla, mutta oksat olivat mukavan pitkiä ja taipuisia. Muotoilin oksan ympyräksi ja sidoin sen parista kohtaa puuvillanarulla. Ja voilà, kranssi oli valmis! Viitseliäs käyttäisi ohuempaa ja paremmin naamioituvaa lankaa, minulla nyt sattui tuo käteen ensimmäisenä. Kuten jo mainitsin, tällä kertaa "maalattiin isolla pensselillä". Ja kohta siiryttäisiin maalaamaan telalla...
Ensimmäistä pikkukranssia seinälle mallatessani sain nimittäin kuningasidean. 
 Mitäpä jos ympyräksi taivutetun oksan päät kiinnittäisi pelkästään tällaisella paperiklipsilla?
Ja siitä se ajatus sitten lähti. Ensimmäinen paperiklipsi-kranssi pääsi työhuoneen seinällä olevaan raudoitusverkkoon. Ihan uskomatonta, miten paljon tuoksua irtoaa yhdestä oksasta. Ja ihan uskomatonta, miten nopeaa tämä kranssin "sidonta" on!
Narulla sidotut pikkukranssit päätyivät kesähuoneen ulko-oveen.
Nämä vähän isommat, kahdesta oksasta sidotut kranssit ripustan keittiön ikkunalle. Ja sitten vielä tekemään kransseja olohuoneeseen ja eteiseen. Makkarissakin voisi olla aika kiva. Ja vessan naulakossa. Ja takan kyljessä. Ja kasvihuoneessa. Ja ja ja...!
Leppoisia jouluvalmisteluja ja mukavaa marraskuun loppua!

* Blogiyhteistyö: Eukalyptus Huiskula
SHARE:

11 kommenttia

 1. Minä olen ihan eukalyptus-fani. Juuri hain anopille niitä ison nipun, mutta täytynee taas hakea itsellekin. Tuo kranssi-idea on kiva.
  Teillä on ollut ihana luminen maisema! Toivotaan että lunta tulisi taas...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eukalyptus on kyllä niin ihana. Ja tämä tuoksu, aah!

   Täällä tosiaan oli lunta paksu kerros, joka kyllä loppuviikosta suli lähes kokonaan pois. Mutta tänään saimme taas herätä lumisateeseen, eli toistaiseksi näyttää hyvältä. Toivotaan kaunista lumipeitettä teillekin! <3

   Poista
 2. Nyt on ihan pakko kipittää kotikylän kukkakauppaan hakemaan tuoksuvia eukalyptuksen oksia. Niin kauniita kransseja olet tehnyt niistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mari! Näistä saa kyllä pienellä vaivalla kaunista ja ihanan herkkää. Mukavaa kukkakaupparetkeä!

   Poista
 3. Eukalyptus kuuluu myös minun suosikkeihin. Eilen kävinkin kukkakaupalla oksaa hakemassa, olivat loppuneet. :( Ensi viikolla uusi yritys!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No toivotaan että pian taas saa! Eukalytpus-sesonki taitaa nykyään olla päällä koko ajan, niin ihania ja ajattomia nämä ovat:)

   Poista
 4. Ihana kranssi. Minäkin lähden metsästämään eukalyptusoksia. Voi jo tuntea tuoksun. Kiitti vinkistä.

  VastaaPoista
 5. Ihana idea ja kiva toteutus :)
  Heii, blogissani odottelisi sinua haaste :)

  VastaaPoista
 6. Heh, hauskalla tavalla karkasi mopo käsistä... :)
  Ihania ovat <3

  VastaaPoista
 7. Mun viime jouluinen eukalyptuskranssi on koristanut olohuoneen seinää koko vuoden;) Tuoksu häipyy, mutta kauneus säilyy.

  VastaaPoista
 8. Kauniita! Eukalyptuksen tuoksu on ihana! <3

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig