sunnuntai 21. tammikuuta 2018

Kohti kevättä!

Blogiyhteistyö: Huiskula

Viime viikon synttärihulinassa halusin koristaa myös terassia. Koska keli kiikkui silloin nollan molemmin puolin, piristin lasitettua terassia värikkäillä esikoilla.
Esikot ovat kyllä aivan mahtavia kevätfiiliksen tuojia! Ihanan kukkaisa tuoksu ja laaja skaala värejä saavat pään pyörälle joka vuosi tammikuussa. 
Esikot viihtyvät viileässä ja valoisassa paikassa. Ihanteellinen paikka olisi viileä ikkunalauta tai kuisti (se vetoinen pappila!!). Myös lasitettu parveke tai terassi käy, kunhan lämpötila pysyy plussan puolella.
Meillä terassi ei ole lämmitetty, mutta toki siellä on ulkoilmaa lämpimämpää. Joten kiikutin esikkokoria ees taas, kunnes pakkaset alkoivat paukkua ihan toden teolla. 
Esikot pitävät tasaisesta kosteudesta. Lehtien kellastuminen tai nuupahtaminen johtuu joko liiasta kastelusta tai kuivuudesta. Itse en ole onnistunut pitämään esikkoja hyvässä voinnissa siihen asti, että olisin päässyt istuttamaan niitä puutarhaan. Siellä esikot ilahduttaisivat kukinnallaan myös tulevina vuosina.
Nyt kuitenkin nautitaan kääpiöesikkojen huippusesongista ja niiden tuomasta kevätfiiliksestä. Eihän näistä voi tulla kuin iloiselle tuulelle!


* Blogiyhteistyö: Esikot Huiskula

SHARE:

10 kommenttia

 1. Esikot ja tulppaanit tuovat heti kevätmielen, vaikka ulkona olisi vielä täysi talvi. Yleensä ostan ekat esikot jo uuden vuoden jälkeen. Nyt olen pahasti myöhässä! Asia täytyy korjata pikimmiten. 💓💜💛💚

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama homma täällä. Ennen loppiaista löysin ruokakaupasta ensimmäiset esikot ja siitä lähtien kotona on ollut joko esikkoja tai tulppaaneja. Mieluiten molempia samaan aikaan! <3

   Poista
 2. Kiva idea tuoda lauhana talvipäivänä kevätkukkia terassille:) Väriläiskiä tähän aikaan vuodesta saa hakea, joten ovat takuulla olleet todellisia katseenvangitsijoita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, nyt on otettava kovat aseet käyttöön! :D Ja esikot kyllä tuovat kevään mukanaan, niin ihania ilopillereitä!

   Poista
 3. Ai että, esikkoaikakin on ihana, kuten tulppaaniaikakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just näin! Tämän ajan voittaa ainoastaan se, kun niitä nousee maasta <3

   Poista
 4. Esikoiden ja tulppujen ihanat raikkaat värit saavat hyvälle tuulelle, esikoita en ole vielä ostanut, tulppuja kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ihanaa, että tähän aikaa vuodesta löytyy näin mahtavia värejä, joita on vieläpä helposti saatavilla <3

   Poista
 5. Pirteän väriset esikot! Nuo saavat väkisinkin jo kevätfiilikselle. Mukavaa viikonjatkoa!

  VastaaPoista
 6. Ihania esikoita!!! <3 Ne on kyllä niin suloisia. Ihanan pirteät värit. :)

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig