lauantai 6. tammikuuta 2018

Leppoisaa loppiaista!

Loppiaisen myötä kodista on karsittu viimeisetkin jouluhepenet. Muutama upea amaryllis jatkaa vielä kukintaansa, muuten katseet ovat jo kohti kevättä. Ja kyllä, tiedän että tässä välissä on vielä pari (ehkä kipakkaakin) talvikuukautta, mutta itselleni tuo jakso on lähinnä eteinen kevääseen. Jotta olen valmiina tempaisemaan oven auki sepposen selälleen, kun SE aika vihdoin koittaa!
Kaikessa siivousinnossani unohdin terassin, sillä viime päivien räntä ja lotina ei ole oikein innostanut terassioleiluun. Vielä pieni karsintakimara ja sitten saakin sulkea joululaatikoiden kannet. 
Lapsena länsirannikkolla joulu loppui vasta Nuutinpäivään, kuusikin sai olla siihen asti. Aviomieheni on kyllä täysin vakuuttunut, että nuutinpäivä on vain jouluhullun vaimonsa keksintö pidentää kautta. Onko teillä vietetty / vietetäänkö nuutinpäivää? Vai onko loppiainen se virallinen joulun lopetus?


Leppoisaa loppiaista ja mukavaa viikonloppua!


SHARE:

13 kommenttia

 1. Kyllä meillä joulu loppuu loppiaiseen. Maanantaina riisun koristeet ja kuusen, johan se saakin lähteä kun kissat varistavat neulasia ohi kulkiessaan.
  Täällä Keski-Pohjanmaalla ennen vanhaan kiersi nuuttipukitkin,mutta kai se perinne on hiipunut. Leppoisaa ja rentoa tammikuun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen lapsena kiertänyt talosta taloon nuutipukkina (kuten meillä Satakunnassa sanottiin). Oli kyllä hauska perinne, eikä vähiten sen saadun karkkikasan vuoksi:D Pitääkin tiedustella, vieläkö perinne elää kotikulmilla.

   Mukavaa tammikuun aloitusta!

   Poista
 2. Meillä joulu loppuu viimeistään loppiaisena. Tosin, joskus jokunen joulukoriste on saattanut jonnekkin jäädä lojumaan. Meillä on melko kova taipumus tälläiseen... Sitä ehkä kuvaa kesäkuiset ilmapallot ja serpentiinit katossa :D Ei tosin tänä vuonna, mutta muutama vuosi takaperin. Ne vähän unohtuivat ;)
  Täällä myös kevättä odotellaan :D Jotenkin näppärästi unohtuu haaveissa tuo talvi kokonaan ja ajatuksissa on kasvatukset ihan täysillä. Ei meinaa yölläkään uni tulla silmään, kun pohdin vain kurkkuja ja kurpitsoita :D hahahah!

  VastaaPoista
 3. Joulu loppuu vasta nuutinpäivänä. Sitä mieltä äitini ainakin on ja pitää joulukuusta ja koristeita siihen saakka. Itse otan joulukuusen huomenna pois, loppiainen on vielä joulua. Espanjassa lapset saavat joululahjat vasta tänään loppiaisena. Siellä halutaan muistaa joulun alkuperäistä sanomaa kun itämaan tietäjät toivat lahjoja Jeesuslapselle. Joulu on perinteisesti Suomessakin kestänyt pitkään. Kun on kesä ja syksy touhuttu, on ollut tärkeää huilata pitkään. Nykyisessä hektisessä kulttuurissamme kaikki siivotaan nopeasti pois. Itse olen huilannut joulupäivästä lähtien ja työt aloitan maanantaina, kyllä sitä arkea jo kaipaa. Pihahommista on onneksi vielä lomaa : )

  VastaaPoista
 4. Meillä joulu loppuu loppiaiseen, koristeet kerään tänään ja huomenna pois ja kuusi lähtee ulos talosta. Valot jätän vielä palamaan kesään saakka, täällä maalla kun pimeä on oikeasti pimeää.

  VastaaPoista
 5. Paha Nuutti pois sen viepi Ü
  Meiltä tosin löytyy vain adventtikynttilät, jotka uudeksi vuodeksi muokkasin 2018 -kynttilöiksi. Ja sähkökynttelikkö, joka saa valaista niin kauan kuin on hämärää, vaikka pääsäiseen saakka. Jouluksi ripottelin koristeiksi muutaman harmaahattuisen tontun ja paljon erilaisia tähtikoristeita, jotka olen ostanut joulualeista uudeksi vuodeksi vuosien varrella. Huonekuusen ostin jouluksi ja se jatkaa olemistaan viherkasvina vaikka seuraaviin jouluihin. Joulua ei siis meillä ole paljoa pakattavaksi :)
  Tänään laitoin kukkasipulit maahan. Jos nyt loppuisi märät päivät ja alkaisi kuiva pakkaskausi.

  VastaaPoista
 6. Nuutinpäivänä joulu lähtee meiltä. Kuusi kaunis ja vielä hyvässä kunnossa.

  VastaaPoista
 7. Täällä nykyisessä asutopaikassani ei vietetä Nuutin päivää.
  Mutta lapsuus/nuoruus ajalta Länsi rannikolla tuli vietettyä, kävipä muutama nuuttipukki kotonani.

  VastaaPoista
 8. Minusta loppiainen on hyvä aika päättää joulu. Mukavaa alkanutta vuotta! :)

  VastaaPoista
 9. Kyllä se joulu loppiaiseen lppuu, jos malttaa siihenkään saakka sitä pitää! ;)

  VastaaPoista
 10. Nuutti on meillä se viimeisin jouluvalaistusten pois pano päivä, loppiaisen jälkeen viedään kuusi ulos ja joulukoristeet laitetaan pois, kirjoitin minäkin blokissani loppiaisesta ja tänään täällä on juuri yhtä kaunis aurinkoinen päivä kuin kuvissani vuosi sitten :)

  VastaaPoista
 11. Kyllä nuutinpäivä- perinne on vielä voimissaan täällä Satakunnassa. Omat lapset lähtevät kierrokselle herkkujen toivossa. Hauska perinne jonka olemassa ilahduttaa minua ja vanhuksia. Lapsena joulu riisuttiin vasta nuuttina, mutta itse teen sen loppiaisena, jotenkin kyllästyn vaikka tunnustaudun jouluhulluksi.

  VastaaPoista
 12. Meillä joulu päättyi tällä kertaa loppiaiseen. Monena edeltäneenä vuonna se on päättynyt vasta nuuttina, sillä parantumattomana jouluihmisenä olen halunnut venyttää joulunajan mahdollisimman pitkään.

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig