Lisäsin iltapalaleipäsiin myös yrttiöljyä. Pyöräytin sen nopeasti sauvasekoittimella yksinäisistä yrttioksista, valkosipulista ja oliiviöljystä.
YRTTIRIESKAT
noin 3 dl valmista perunamuusia
1 dl ohrajauhoja
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 muna
1 dl hienonnettuja yrttejä oman maun mukaan (tässä oli rosmariinia ja persiljaa)
1-2 valkosipulin kynttä
2 rkl oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
1. Sekoita jäähtyneen perunamuusin joukkoon jauhot ja muna.
2. Tee yrttiöljy, eli sekoita hienonnetut yrtit, valkosipulin kynsi, oliiviöljy ja suola morttelissa tai tehosekoittimessa. Kaada yrttiöljy rieskataikinan joukkoon, sekoita tasaiseksi.
3. Nostele uunipellille leivinpaperin päälle haluamasi kokoisia nokareita, taputtele nokareet jauhoisin käsin mataliksi. Pistele haarukalla rieskoihin reikiä.
4. Paista 250 asteessa uunin keskitasolla noin 10-15 minuuttia, kunnes rieskoissa on kaunis paistoväri.
Rakastan erilaisia rieskoja! Näitä on pakko kokeilla.
VastaaPoistaRieskat on jotenkin sellaista ihanan kodikasta lohturuokaa. Ihan täydellisiä kylmään talvipäivään!
PoistaRieskat ovat ihania ja näitä kokeilen ilman muuta myös!
VastaaPoistaRieskat taitavat olla vähän kuin karjalanpiirakat. Melkein kaikki pitävät niistä:)
PoistaRieskat ovat todella hyviä :)
VastaaPoistaSuvi
https://suvittarenblogi.blogspot.fi
Rieskat ovat todella hyviä :)
VastaaPoistaSuvi
https://suvittarenblogi.blogspot.fi/