Tässä taikinaan sujahti piparkakkuja ja Avec-pastilleja, mutta keksimurut voisi hyvin korvata pähkinärouheella ja ranskanpastillit vaikkapa Dumle-karkeilla. Browniet ovat vähän kuin makean maailman spydäri: taikinaan voi lisätä melkein mitä vain. Usein lisään pelkkää Marianne-rouhetta, sillä pidän piparmintun tuomasta raikkaudesta. Browniet kun ovat melkoisen tuhtia ja suklaista tavaraa.
GLUTEENITTOMAT PIPARMINTTU-BROWNIET
150 g voita tai margariinia
150 g tummaa suklaata (esim. Brunberg)
2 1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
2 1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta (esim. Semper Fin Mix)
1 pss (150 g) Avec-ranskalaisia pastilleja
1 dl gluteenittomia piparkakkuja rouhittuna
- Vuoraa noin 20x30 cm vuoka leivinpaperilla.
- Sulata rasva ja suklaa kattilassa miedolla lämmöllä. Nosta kattila pois levyltä, sekoita joukkoon sokerit.
- Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki esimerkiksi lankavatkaimella. Lisää munat kattilaan ja sekoita joukkoon jauhoseos.
- Lisää ranskanpastillit ja piparirouhe, sekoita kevyesti.
- Kaada taikina vuokaan ja kypsennä uunin keskiosassa 175 asteessa noin 30-35 minuuttia. Taikina saa jäädä keskeltä kosteaksi.
- Anna brownie-levyn jäähtyä paistovuoassa jääkaapissa yön yli ja leikkaa neliöiksi kylmänä. Tee pieniä neliötä, sillä nämä ovat tuhtia tavaraa.
- Voit korvata Avec-pastillit esimerkiksi Dumle-karkeilla. Käytä niitä 10-15 kpl. Keksimurut voi korvata rouhituilla pähkinöillä tai jättää kokonaan pois.
- Browniet voi hyvin leipoa pari päivää ennen tarjoilua. Nämä kestävät hyvin myös pakastamista.
Ouh!! Namskista!
VastaaPoistaGluteenittomat piparkakut on kyllä jo syöty....harmi.
Noh, ehkä teen oman puun sitruunoista gluteenittoman kakun sitten!
Aurinkoa päivääsi!
En ehkä kestä. Oman puun sitruunoista. Olen niin kade niistä ja auringosta. Ihan mahdottoman ihanaa tammikuuta sinne! <3
Poista