lauantai 19. tammikuuta 2019

Lasissa ja lautasella juuri nyt: Tarocco

On tämä tammikuu vaan mainiota aikaa: on tulppaanikausi, esikkokausi ja sitten on makoisa sitrushedelmäkausi. Viime vuoden tapaan olen taas aivan koukussa 'Tarocco' veriappelsiineihin.
Näiden kuori on ohut, hedelmät mehukkaita (vielä ei ole tullut vastaan yhtään sellaista ikävän puumaista, niinkuin appelsiineissa joskus käy) ja maku kirpeänmakea. Perheen pienimmäisen makuhermoon nämä eivät osu, mutta muille näistä puristettu mehu on kyllä varsinainen aamun piristäjä.
Eniten veriappelsiineja kuluu meillä ihan sellaisenaan popsittuna tai mehuksi puristettuna. Ohuen kuoren ja mehukkuuden ansioista homma ei ole liian raskasta perinteisellä sitruspuristimella ja käsipelillä. Mutta viikonloppuna on kyllä pakko testata jokin leivonnainen. Tai pasta. Tai risotto. Ohjeita näyttää nyt olevan tarjolla vino pino. 
Onko teillä vinkata jo hyväksi havaittua reseptiä?

Pirteää viikonloppua!

SHARE:

1 kommentti

  1. Ai vitsit, tulipas jano! Kävin tänään ostamassa Meyer-sitruunan ja siinä on muutama hedelmä valmiina. Taidanpa puristaa siitä juoman aamuksi, vaikkei se ihan appelsiinille varmaan maistu. Ihanan reippaat kuvat sinulla!

    VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig