maanantai 7. tammikuuta 2019

Remonttia ja uusi vuodesohva

Instagram-tiliäni seuraavat ovatkin jo tietoisia, että viikkoa ennen joulua sain eriskummallisen hepulin ja ryhdyin työ- / vierashuoneen remonttiin. Meillähän ei todellakaan tehdä mitään impulsiiviremontteja, vaan olemme enemmän sellaisia "kattellaan, kattellaan" -ihmisiä. 

Kaikki lähti uudesta työpöydän valaisimesta, joka ihmeellisen kiemuran kautta johti pitkään harkinnassa olleen vuodesohvan tilaamiseen, joka johti yhden seinän maalaamiseen, joka johti kaikkien seinien maalaamiseen, joka johti... No siihen se onneksi loppui, koska joulu (ja jouluvieraat) tuli vastaan. 
Instastoryssä oli kuvia sekä remontista että valmiista huoneesta. Sain useamman kyselyn storyn puolelle uudesta vuodesohvastamme, joten tässä tiedot tännekin.
Tärkein kriteeri vuodesohvalle oli levitetyn sohvan vuodekoko, sillä halusin saada siitä normikokoisen vuoteen. Tämä meinasi ensin osoittautua lähes mahdottomaksi tehtäväksi, kunnes törmäsin Tapio Anttila Collectionin DAY&NIGHT vuodesohvaanDAY&NIGHT sohvasta saa muodostettua yhden parivuoteen tai kaksi erillistä vuodetta. Selkänojatyynyjen täytteenä on sekä sijauspatjat että tyynyt ja peitot. Niin kätevää!
Huone ei ole suurin suuri, joten vuodesohvan tuoma tyhjä tila (verrattuna huoneessa aikaisemmin olleeseen parisänkyyn) tuntuu ja näkyy. Sohvan saavuttua päätin maalata tyttären aikoinaan valitseman villihkön tehosteseinän valkoiseksi. Aluksi tarkoitus oli peittää vain tehosteväri, mutta olihan se samantien sudittava loputkin seinät. Olin pyöritellyt mielessäni jotakin ihanaa murrettua sävyä, mutta harvinaisen remontti-inspiraation iskiessä oli tartuttava siihen mitä kotoa sattui juuri sillä hetkellä löytymään. 
Samalla huoneesta tuli mukavan valoisa ja neutraali, juuri täydellinen työhuoneekseni. Varsinkin näin talvisaikaan on ihana käpertyä teekupponen kädessä sohvan nurkkaan. Olen siis oikein tyytyväinen vieras- / työhuoneen pieneen, mutta kuitenkin isoon muutokseen. 
Paitsi että muut huoneet alkoivat nyt näyttää kovin kulahtaneilta. Ja keittiökin pitäisi remontoida. Ja ne kylppärin kaakelit. Ja ja ja...!

Touhukasta tammikuun alkua!

SHARE:

13 kommenttia

 1. Hyvältä näyttää, ihana muutos ja käytännöllinen vaihtoehto, tuo sohva! Mukavaa viikkoa! Tepa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tepa, kiva kuulla!:) Ja kauniin lumista viikkoa myös sinne!

   Poista
 2. Kivan näköinen työhuone, pitäisi itsekkin saada jotakin järjestystä kaaokseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä se aina tahtoo päästä kaaoksen puolelle... Mutta nyt kun on taas uusi ilme, tulee pidettyä parempaa järjestystäkin:)

   Poista
 3. Näyttää kyllä hyvältä! Minä täällä olen maalauskuumeessa ollut jo pitkään.. Syksyllä maalasin makkarin seinät ja siitä lähtien on olkkari ja keittiökin vaatineet uutta maalia.. Kattellaan, josko tänä vuonna saisi ne maalatuksi.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on hyvä kattella:D Meillä puolestaan makkari odottaa uutta maalia. Sen keittiön lisäksi:)

   Poista
 4. Nyt kyllä esittelit todella kätevän sohva / sängyn. Mikäköhän liike tätä myy ja mihin hintaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vepsäläiseltä tämän tilasin, kun Black Fridayn aikaan sai alennusta.

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos! Ja pullot on vanhoja lääkepulloja. Juuri sopivan kokoisia tuohon kapealle hyllylle:)

   Poista
 6. Tosi kivannäköinen vuodesohva. Vuodesohvat ovat usein aika rumia, mutta toki vierashuoneessa sohvan tulee olla toimiva ja käytännöllinen. Olen itse katsellut vierashuoneeseen sohvasänkyjä, jotka ovat usein kevyempiä kuin varsinaiset vuodesohvat, mutta ajavat kuitenkin hyvin asiansa, esim. https://www.huonekalut.fi/sohvasangyt/k-62

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sohvasängyt on kyllä tosi kauniita. Meillä tarvittiin parivuoteen levyinen vierassänky, siksi sohvasängyt eivät tulleet kyseeseen. Halusin lisää tilaa työhuoneeseen ja juuri siksi vanhat sängyt saivat lähteä:D Jos olisi ollut tarvetta vain yhdelle, olisin ehdottomasti miettinyt myös noita. Ovat ihanan keveän ja ilmavan näköisiä<3

   Poista
 7. Hyvältä näyttää! Meilläkään ei tehdä impulsiiviremontteja, vaan talon rakennus Tampereella on suunniteltu pitkään ja hartaasti. Nuo vastamaalatut seinät ovat kyllä todella raikkaat. Vaikka tehosteseinä lähti, tuovat vuodesohvan tumman harmaa päällinen ja muut tummat yksityiskohdat huoneeseen kuitenkin ryhtiä.

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig