torstai 9. tammikuuta 2020

Lumipäivän lumoissa

Olen aina ajatellut, etten ole talvi-ihminen. En innostu kylmyydestä enkä lumesta, enkä erityisemmin harrasta talviurheilua. Mutta täällä ollessani olen tajunnut, että itse asiassa rakastan kaikkia neljää vuodenaikaa. Talvia vain on kovin erilaisia.
Paikallinen talvi pakkasöineen, satunnaisine lumikuuroineen ja auringon kera ei ota päähän ollenkaan. Ei vaikka kalsea viima menee luihin ja ytimiin, ja mikään ei toimi liukkaalla kelillä (ei koulut, ei bussit jne). Poskipäitä puraiseva pakkanen ei haittaa ollenkaan niin paljon, kun samalla saa käyttää aurinkolaseja.
Meillä oli snow day eli lumipäivä, joka tarkoitti koulupäivän loppumista paria tuntia normaalia aikaisemmin. Täällä kun ei harrasteta talvirenkaita, niin liikenne on nopeasti kaaoksessa ja pelti rutisee urakalla. Taivaalta satoi koko iltapäivän märkiä jalkarättejä. Öiten pakkanen kuitenkin kuorrutti maiseman varsin kauniiksi ja aamulla naapurustoa valaisi ihana auringonpaiste. Tällainen talvi sopii minulle täydellisesti: vähän lunta, vähän pakkasta ja paljon aurinkoa. Pari tällaista mukaan Suomeen, kiitos!
Nämä kuvat on otettu aikaisin aamulla, auringon vasta noustessa. Päiväksi luvatut plus-asteet tarkoittivat lumen nopeaa sulamista, joten vetäisin toppatakin niskaan ja hiipparoin kotikadulle yöpuku päällä kuvaamaan. Yläkuvassa lumi on kuorruttanut etupihan ainavihannan kuningasmagnolian sekä japanese hollyn (ilex crenata). Molempia tulee napsittua maljakkoon ja koristeiksi pitkin vuotta, mahtavia kasveja!
Lumikuorrute näytti erityisen hauskalta muotoonleikkatujen pensaiden ja puiden päällä. Täällä harrastetaan niitä paljon. 
Yhden aurinkoisen päivän jälkeen lumi on melkein enää muisto vain, mutta yöpakkaset jatkuvat. Viikonlopulle on puolestaan luvattu sadetta ja +21 asteen lämpötilaa. Ei tässä meinaa perässä pysyä!

Mukavaa loppuviikkoa!

SHARE:

5 kommenttia

 1. Tääällä ei myöskään pysy perässä, sään kanssa :( Eilen oli koko päivän mielettömän pimeää ja vettä satoi. Ihana muutaman sentin lumikerros,suli kaikki pois vesisateessa + 7 oli jo lämintä. Tänään aamulla heräsin ihanaan aurigonnousuun ja pieneen pakkaseen, huomenna on vielä pientä pakkasta ja aurinkoa, mutta viikonloppuna taas vesisateita. Ei talvesta tietoakaan? Inhoan näitä vesisateita ja loskaa, kun sitä on ollut jo monta kuukautta :( Mukavaa viikonloppua sinne :) Tepa

  VastaaPoista
 2. Kauniita kuvia.
  Hyvää viikonloppua.

  VastaaPoista
 3. Täällä on sahattu muutaman pakkasasteen ja plussan puolen väliä. Saa nähdä mitä tämä tekee kasveille. Eilen meinaa tuli ihan vettä. Hyvää sunnuntaita.

  VastaaPoista
 4. Kaunis näyttää olevan talvi sielläkin. :)

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig