keskiviikko 17. kesäkuuta 2020

Juhlasta juhlaan

Täällä on parhaillaan menossa kunnon juhlaputki! Perheessä on vietetty muutamat valmistujaiset ja tällä viikolla vielä koulunlopettajaiset. Nyt on heitetty hyvästit amerikkalaiselle kouluvuodelle.
Jokainen juhla jouduttiin järjestämään tietenkin etänä. Itseäni harmitti sekä lasten koulujuhlien peruuntuminen että aikuisten hienon illallisen vaihtuminen kotiruokailuun. Tosin paikallisia ei voi kyllä syyttää kekseliäisyyden puutteesta. Koululaisille oli järjestetty omaa etäkivaa. Aikuisten valmistujais-illallinen puolestaan toimitettiin kotiosoitteeseen ja tietyllä kellonlyömällä suurilukuinen juhlakansa istui pöytiensä ääressä, Zoom-sessio auki koneella. Kokemus se oli tämäkin!
Itselleni tämä oli hyvä syy kaivaa hopeat esiin ja kattaa pöytä juhlavammin. Edellisestä kerrasta olikin jo aikaa. Koristeet haettiin takapihalta. Pöydällä kiemurteli aidasta napsaistua köynnöstä (köynnössorvarinpensas?), puuvillaservettien päällä oli murattia ja pikkumaljakoissa nandinan lehtiä ja valkoisia kukintoja.
Kevään "koronadietti" aiheutti omat haasteensa juhlapukeutumiseen, mutta kotipöydän ääressä kehtasi surutta höllätä vyötä. Ja korkkaritkin sai potkaista jalasta heti kuvien ottamisen jälkeen. Ei niin huonoa etteikö jotain hyvääkin!
Loppuviikko menee juhliessa sekin, nyt tosin rennosti piknikin merkeissä. Tänään suuntaamme amerikkalaisten ystäviemme luokse, juhannusaattoa vietetään suomalaisessa seurassa ja viikonloppuna tavataan vielä kansainvälisiä ystäviä. Ilmassa alkaa olla haikeiden jäähyväisten merkkejä.


Ihanaa juhannusviikkoa teille kaikille!


SHARE:

2 kommenttia

Blog Design Created by pipdig