tiistai 7. heinäkuuta 2020

Kotona!

Saavuimme koto-Suomeen viikonloppuna, suomalaista suviyötä vasten. Matka meni ennakko-odotuksia huomattavasti paremmin, mutta siitäkin huolimatta huokaisin syvään, kun koti vihdoin häämötti horisontissa. Selvisimme!
Lähtökenttämme Dulles oli yhä lähes aavemaisen tyhjä. Kentän on suunnitellut suomalainen Eero Saarinen ja kentälle hurautetaan Saarinen Circle:ä pitkin. Jostakin syystä tuo naurattaa joka kerta, suomalainen kadunnimi navigaattorissa. Kentällä aurinko onnistui paistamaan juuri sellaisesta kulmasta, että sisäpinnat näyttivät ihan välkehtivältä vedeltä.

Kaikki lennot lähtivät ajallaan ja erityisesti Washington D.C. - Lontoo välin saimme matkustaa todella väljästi. Sekä edessämme että takanamme oli tyhjää. Nyt lennoilla tarjottiin myös ateriat. Ei ole montaakaan viikkoa, kun penkillä odotti paperipussissa pelkkä vesipullo, myslipatukka ja croissant. Erityisruokavalioita ei vielä kyetty huomioimaan, mutta olimme saaneet tästä vihiä, joten pikkumiehelle oli varattu kassillinen evästä. Tosin matkustimme yötä vasten, joten kuopus oli nopeasti unessa ja syöminen jäi vähemmälle.
Heathrown kentällä Lontoossa meillä oli yli 8 h odotus. Se teki vähän tiukkaa, kun takana oli jo huonosti nukuttu yö koneessa. Kentän kaupoista osa oli avannut ovensa, mutta ruokaa sai vain yhdestä pikaruokapaikasta. Ruokailla ei saanut paikan päällä, joten ihmiset putsailivat odotushallin penkkejä desinfiointiliinoilla ja koittivat syödä vaivihkaa maskiensa alta. Meno ja väkimäärä oli huomattavasti vilkkaampaa Euroopan päässä ja turvavälien pitäminen vähän niin ja näin.

En tiedä onko itse matkanteko ollut ikinä kovin rentouttavaa (ainakaan lasten syntymän jälkeen), mutta kyllä korona jättää jälkensä reissuhalukkuuteen ainakin meidän perheessä. Koneessa ja kentillä piti olla koko ajan skarppina eikä esim. tehnyt mieli kierrellä lentokentän kaupoissa hypistelemässä tavaroita. Vessassa käynti aiheutti lähes hikikarpaloita otsalle. Yllättävän hyvin sitä on oppinut toimimaan niin, ettei koske oikeastaan mihinkään. Lisäksi käsilaukusta löytyy aina varamaskeja, desinfiointiainetta, puhdistusliinoja, kertakäyttöhanskoja...

Kotiin saavuttuamme menimme heti saunaan. Tai siis aivan ensimmäiseksi tuhosimme naapurien jättämät laku- ja salmiakkipussit, suuri kiitos niistä! Kesäyö oli harmaa ja tihkuinen, joten puutarhan kiertäminen jäi seuraavaan päivään. Joka meidän perheessä koitti heti klo 15...

Aikaerosta toipuminen on ottanut koville. Kroppa elää Amerikan aikaa ja erityisen tarkkana kellosta on vatsa! Nälkä iskee entisinä ruokailuaikoina ja toisena yönä istuimme kaikki "iltapalalla" klo 03. Perheen junioria se nauratti kovasti, onneksi tässä ei ole kiire työ- ja kouluarkeen.

Ensimmäiset päivät ovat sujuneet kotikulmia ihmetellessä. Eilen aloitin raivausurakan puutarhassa, siitä lisää seuraavassa postauksessa. Ihan jokaista penkkiä en ole vielä edes uskaltanut katsastaa ja osaa olen tiiraillut vain sormien välistä. Mutta ehkä tämä tästä viimeistään ensi kesään mennessä!
Nyt päällä on omaehtoinen karanteeni Suomen suositusten mukaisesti. Lisäksi käytämme maskeja kotipihan ulkopuolella. Oma onnenhetkeni löytyi tuulensuojasta lasitetulla terassilla. Aamukahvin kaverina oli lukematon Glorian Koti. Marraskuun numero, mutta mitäpä pienistä! Skandinaaviset sisustusjutut tuntuvat ihanan kotoisilta Amerikan runsauden jälkeen.

Mukavaa viikon jatkoa!


SHARE:

20 kommenttia

 1. Mielenkiinnolla seurasin kiinnostavia postauksiasi Amerikan mantereelta, kiitos monipuolisista arjen kuvauksista kuluneelta vuodelta. Aivan yhtä innokkaana tulen jälleen seuraamaan tekstejäsi täältä koto-Suomesta. Oikein paljon tervetuloa takaisin ja ihanaa kesän jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Tintti! Pikku hiljaa tässä päästään taas Suomen rytmiin ja rutiineihin:) Ihanaa kesän jatkoa myös sinulle!

   Poista
 2. Tervetuloa kotiin! Vaikka puutarha olisikin osin villiintynyt niin voin kuvitella että sormesi syyhyävät päästä sinne puuhiin, on kun tapaisi vanhan tutun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja! Ja tosiaan, on kuin tapaisi vanhan tutun, mutta kuitenkin vähän uuden. Olen ollut harvinaisen tyytyväinen puutarhaan (jopa rikkaruohoineen kaikkineen), eikä mielessä ole yhtään raivaustöitä kummempaa uutta puutarhaprojektia. Outo tunne! :D

   Poista
 3. Ihanaa kuulla, että olette turvallisesti päässyt kotiin :) Hyvä niin! Nyt pitää vaan hivuttaa aikaeroa kiinni, vaikka tunnin kerrallaan :) Niin minä tein, kun olin aikoinaan Kiinassa sairaalassa akupunktiota opiskelemassa 3kk ja puolivuotta ennen sitä Amerikassa lomalla :) Aikaerot oli juuri vastakkaisia :D Kyllä se siitä pikkuhiljaa järjestyy7 ja pääsette omaan kotimaan rytmiin. Hommia riittää varmasti puutarhassa ainakin? Tervetuloa kotiin! Ihana seurata kuulumisia, taas kotimaasta :) Tepa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tepa! Ja siltä se tosiaan on tuntunut, tunti kerrallaan hivuttamiselta. Onneksi tässä ei ole kiire minnekään.

   Puutarhassa riittää kyllä puuhaa loppukesäksi ja samaan syssyyn kodissa on meneillään pikku pintaremontti. Jotta vaan ei käy aika karanteeniaika pitkäksi:) Ihanaa heinäkuun jatkoa sinne! <3

   Poista
 4. Tervetuloa kotiin! Nyt palautumista matkasta, pihatöitä sopivissa määrin ja onnenhetkiä lasiterassilla päivittäin. ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, juuri näillä ohjeilla olen yrittänyt selättää aikaeroa <3

   Poista
 5. Ihana, että pääsitte turvallisesti kotiin! <3
  Oli varmasti aika haasteellista matkustaa tänä aikana.
  Ja aikaero ottaa yleensä aina yhden vuorokauden tuntia kohden. Joten ei ole ihme, että olette vielä hieman sekaisin rytmistä.
  Nyt nauttikaa kodista ja siitä, että olette turvallisesti perillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riina! <3 Ja toden totta, aika lailla tunti per vuorokausi tässä on menty! Paitsi pikkumies, joka pystyi nukkumaan lennoilla, pääsi rytmiin todella nopeasti. Itse olen perheen "last man standing", tosin omaa rytmiä on sekoittanut valoisat kesäillat. Ihan huomaamatta on tullut painettua puutarhassa vielä klo 23, kun sisäinen kello ei kerro illan tulleen.

   Poista
 6. Tervetuloa Suomeen! Matka odotteluineen ja aikaeroineen oli varmaan uuvuttava. Onneksi voitte nukkua silloin kun nukuttaa ja palata rauhallisesti tähän meidän aikaan.
  Mukavaa kesän jatkoa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina! Ja juuri näin olemme tehneet, rauhallisesti palanneet Suomen rytmiin ja rutiineihin. Onneksi on kesä ja lapsilla loma, niin ei tarvitse heti hoputtaa kiinni arjen syrjään.

   Ihanaa kesää myös sinne! <3

   Poista
 7. Kiva kuulla, että pääsitte kotiin.
  Kerkesin muutaman postauksen lukea amerikan vuodesta, kun löysin blogisi vasta jokin aika sitten.
  Nuo aikaerot ja pitkät lennot on rasittavia. Kerran Amerikan puolella, Floridassa on käyty parin viikon lomalla. Amerikan puolella ei meinannut jaksaa valvoa päivällä ja Suomen puolella valvottiin aamu tunneille.
  Mukavia päiviä teille kotimaassa

  VastaaPoista
 8. Mukava, että matka sujui kuitenkin hyvin ja pääsitte kotiin! Voin vain kuvitella, miten haasteellista se tänä aikan on ollut. Nyt saatte onneksi nauttia Suomen kesästä ja palautua aikaerosta.

  VastaaPoista
 9. Tervetuloa! Terveyttä Ja kaikkea hyvää!

  VastaaPoista
 10. Tervetuloa kotiin ja suosittelen kattelemaan edelleen sormien läpi
  kukkapenkkejä. Täällä ainakin rikkaruohot ovat nyt oikein erityisen upeat, heh.

  VastaaPoista
 11. Tervetuloa maailman parhaaseen maahan! Teidänkin kotimaahanne. Kyllä se puutarhakin kiittää, sitten myöhemmin.

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig