keskiviikko 20. lokakuuta 2021

Vielä hetki terassielämää

Eilen lasitetulle terassille paistoi ihana syysaurinko. Melkein meinasi tulla suru puseroon, kun vilkaisin loppuviikon sääennustetta. Jatkaisin vielä oikein mielelläni terassielämää lasitusten suojissa.

terassielammää-syksyllä

Mutta tuleva keli näyttää kohtuullisen karulta. Kävin napsimassa ison kimpun komeamaksaruohoja suojaan rännältä ja pakkasilta. Tämähän on siitä loistava kasvi, että se ei ensimmäisistä hallaöistä hätkähdä. Usein tanakka komeamaksaruoho kukkii lokakuun loppupuolelle asti ihan heittämällä.

komeamaksaruoho-leikkokukkana

Koristekurpitsat ovat helppoja ja kauniita syyskoristeita, jotka nekin kestävät lasitetulla terassilla pitkään. Ei tarvitse murehtia lintujen tai oravien tekemiä tuhoja. Pakkasen alta nämä tosin kannattaa siirtää sisälle.

terassisisustus-koristekurpitsat

Muutama ruukutuspöydällä ollut yrtti muutti terassin suojiin. Rosmariini on vahvaa tekoa, mutta myös oregano näyttää yhä porskuttavan eteenpäin.

yrtit-lasitettu-terassi

Auringon paistaessa lasien takana oli lähes keväisen heleä väritys. Syreeneissä on yhä lehdet, siksi maisema on yllättävän vihreä.

lasitettu-terassi-syksy

Viltit, taljat ja lyhdyt on kaivettu esiin, mutta muuten olen vielä nauttinut terassin valoisasta ja värikkäästä syystunnelmasta. Viimeistään marraskuussa on sitten havujen aika.

terassisisustus-syksy

Mukavaa viikon jatkoa ja ihanaa lomaa kaikille syyslomalaisille!

SHARE:

1 kommentti

  1. Voi miten on viihtyisää. Taljat ja oranssit kurpitsat lämmittää mukavasti tunnelmaa. Lyhdyt ja valosarjat on todellakin kaivettu esille. Nämä tummuvat illat jotenkin saa sen tunnelmafiiliksen aikaan. Tänään on nautittu auringosta ja melkein kesäisistä lämpötiloista. Ihanaa loppuviikkoa sinne kanelien ja kaardemummojen joukkoon.

    VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig