maanantai 4. lokakuuta 2021

Haaveissa oma pallomeri?

Meille ilmestyi loppukesästä myyräongelma. Onhan myyrien käytäviä aina silloin tällöin näkynyt lumien sulettua, muttei koskaan kesällä eikä koskaan tässä määrin.

Tämä on tietenkin rajoittanut kukkasipulien istutusinnokkuuttani. Onneksi mahtavat ukkolaukat eivät maistu myyrille, eivät rusakoille. Näitä on siis lisättävä tänäkin vuonna, vaikka pihassamma onkin jo melkoinen pallomeri.

ukkolaukka-pallomeri

Lokakuu näyttää jatkuvan vielä mukavan lämpimänä, joten ainakin täällä 2-vyöhykkeellä ehtii yhä istutella. Kirjoitin ukkolaukoista Versoilevan uusimpaan artikkeliin: Ukkolaukka - näyttävyyttä alkukesän puutarhaan". Jos puutarhastasi ei vielä löydy upeita ukkolaukkoja, suosittelen korjaamaan tilanteen pikimmiten! Käy lukemassa lisää ja sitten äkkiä sipulit multiin!

SHARE:

5 kommenttia

 1. Jos kasa on korkea ja siinä on pyöreä reikä se voi olla kontiaisen ja se minusta ei syö sipuleita. No on sinulla paljon laukkoja, minullakin niitä löytyy mutta ehkä ei näin paljoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole korkeita kasoja, ainoastaan käytäviä ja reikiä... Eilen kukkapenkkejä siivotessani huomasin, että paljon oli vanhoja sipuleita jo myllätty. Sormet ristissä, että ensi keväänä kukkii edes ukkolaukat jos ei mitään muuta!

   Poista
 2. Itse sain myyrät häipymään meidän tontilta kanankakalla. Luin tämän ohjeen joskus vuosia sitten jostain toisesta blogista. Sen jälkeen olen pakkasten tultua ripotellut hieman kanankakkaa nurmikolle tai kukkapenkkeihin. Tällä keinolla myyrät eivät ole enää kukkapenkkejä tuhonneet. Nyt kun talvet eivät ole enään välttämättä niin kylmiä tai lumisia olenkin syksyllä tehnyt täsmäiskuja ja laittanut kanankakkaa sitten suoraan jo ilmaantuneisiin reikiin nurmikolla : )Kukkapenkkeihin levitän sitä edelleen syystöiden aikana ja ei ole myyrätuhoja ollut enää sen jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tuosta kanankakkakikasta kuullutkin kukkasipulien istutuksen yhteydessä, eli että samaan istutuskuoppaan voisi laittaa rakeita. Silloin sipulit saisivat olla rauhassa. Muuten olen jo syyslannoitukset ehtinyt levittää, niin ei passaa enää viljellä kanankakkarakeita koko pihaan lisäksi. Mutta otan tämän ehdottomasti testiin kevätlannoituksen yhteydessä!

   Meilläkin yleensä tuhot olleet näkyvissä vasta keväällä, mutta nyt myyrät ovat myllänneet jo loppukesästä lähtien. Ehkä niidenkin sisäinen kello on sekaisin?

   Poista
 3. Minäkin olen tutustunut myyränpahuksiin viime vuosina! Vesimyyrä kömpii viereisestä metsäpurosta kai tontillemme herkuttelemaan ja kaivaa tosi kookkaita luolia, joista löytyy purtuja juurenpätkiä ja osittain syötyjä sipuleita. Hankin karkottimen; sellaisen joka tärisee maan sisällä kunnes patterit loppuu ja se tuntui tepsivän. Toki narsisseja ja valkosipuleita olen tunkenut tulppaanien sekaan myös paljon.

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig